Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

LED, LCD
Модератор: dantho.mihov
- Don Corleone
- фен клуб-скобар
LED, LCD
Здравете колеги! Понеже въпроса ми не е риболовен, ще попитам тук. Решил съм да си зимам нов телевизор. Някой има ли впечатления от ЛЕД телевизорите? Добри ли са? И ли си е по-добре ЛСД-то?
Mitchell, Daiwa and Led Zeppelin

slavi253 написа:абе по-принцип май не ама дефакто май да

- yaata
- фен клуб-скобар
Re: LED, LCD
Здравей колега. Не че знам много по въпроса - но LED телевизори или монитори са следващото поколение след LCD- така че със сигурност са по хубави. Още повече, че вероятността при първите да ти изгори пиксел е почти нищожна, за разлика от другите. Според мен ако ще взимаш, си вземи LED- това е просто мое мнение, не ангажирам никого с него. Късмет.

Наши учени откриха нова риба - Гад! Не кълве и това е!
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Задължително LED колега,това е бъдещето в настоящето.Хаби много по-малко ток,с много по-добра резолюция е,и с много дълъг живот на дисплея.Изобщо не се колебай м-ду двете технологий.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Мисля,че колегата yaata е прав.LED-телевизорите вадят по-качествен образ и освен това харчат по-малко ток.Друг е въпроса,че струват доста повече от обикновеното LCD.Всичко е въпрос на личен избор,но моя съвет е ако не те притеснява цената,по-добре скачай на LED.
Поздрави!!!
Поздрави!!!

- divaka_besen
- фен клуб-скобар
- Angel_d4
- вече хвърля и на тежко
абе LED ама зависи и от марката и колко пари си заделил ако не са проблем парите изкачай с някой LED но ако имаш някъква заделена сума като отидеш на място в магазина си прецени,защото примерно на една и съща цена ще е SONY LCD и BEKO (NEO) LED как мислиш кой е по добър
?

-
- разбира нещата
Въобще не се замисляй при покупката, ами направо скачай на LED. Скоро и аз бях поставен пред подобна дилема и при мен надделя покупката на такъв с LED дисплей. Ако можеш да си позволиш някой лев в повече купувай такъв с вграден USB вход - който чете MP3 ,JPG и Divx. Movie player - чете освен Divx формат и цифрови файлове и направо си записваш филми от Нета на една флашка с по-голяма памет и си гледаш директно от нея. Супер удобно е, а и качеството е перфектно. Не ти пиша марка на производители, за да не стане като реклама. Питай продавач-консултантите във всеки магазин, те ще те насочат- нали затова им плащат
Успех 

- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
ако питаш мен купи си AMOLED (Active-matrix OLED) ,често се срещат и като OLED
- Румбата
- разбира нещата
Да ме простите ,мене невежа , ама що е то :
И за да не е спам въпроса ми , ще изкажа компетентно мнение :
1.ЛЕД е нов тип матрица устроен на съвсем нов тип излъчване .
2.ЛСД е най-доброто за съотношението цена-качество ,но по нищо не се мери с ЛЕД .
3.Бъдещето , както знаем е в цифровизацията , а за нея си трябва подходящ за голямо натоварване дисплей .
и къде да го видим !?AMOLED (Active-matrix OLED) ,често се срещат и като OLED

И за да не е спам въпроса ми , ще изкажа компетентно мнение :
1.ЛЕД е нов тип матрица устроен на съвсем нов тип излъчване .
2.ЛСД е най-доброто за съотношението цена-качество ,но по нищо не се мери с ЛЕД .
3.Бъдещето , както знаем е в цифровизацията , а за нея си трябва подходящ за голямо натоварване дисплей .

Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
за момента трудно ще се види подобно нещо в България ще потърся из нета и ще пиша ,по принцип технологиятя за сега може да се види на наш терен на дисплеите на телефоните от ново поколение ....аз гледах един такъв телевизор на самсунг и сони на едно изложение преди година като беше нещо уникално като картина и бяха дали срок за пускане Q1 2011,телевизорите обаче бяха 42 инчови ,доста малки за днешните разбиранияrumbata написа:Да ме простите ,мене невежа , ама що е то :и къде да го видим !?AMOLED (Active-matrix OLED) ,често се срещат и като OLED

иначе ето малко инфо http://news.ibox.bg/news/id_359215304

пп ето го самсунга http://www.slashgear.com/samsung-wants- ... 1-1485673/
- Angel_d4
- вече хвърля и на тежко
според моите познания при TFT дисплеите 1 транзистор управлява няколко пиксела при LCD-то за всеки пиксел си има транзистор а при LED-a транзисторите са заместени с диоди (LED --> диод) и за всеки пиксел си има диод които уж за по надеждни
П.П. поправете ме ако бъркам
- Румбата
- разбира нещата
Не може да те поправим ! Това е самата истина ,казана на прост и разбираем език . Само ще допълня ,че диодите имат много дълъг живот и това е разковничето , а ,и това е тайната на ниската консумация на ток !Angel_d4 написа:според моите познания при TFT дисплеите 1 транзистор управлява няколко пиксела при LCD-то за всеки пиксел си има транзистор а при LED-a транзисторите са заместени с диоди (LED --> диод) и за всеки пиксел си има диод които уж за по надеждни

Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
Като стана дума за консумация на ток, моят телевизор е 37 инча и не е LED(поне мисля, че не е защото е 5 годишен). Та въпросната машинария харчи 250 вата...това ми се струва несериозно малко за да бъде аргумент консумацията на ток при избора на телевизор.
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
Има доста форуми в които има подробна информация.Все пак всичко е много индивидуално дали да избереш Led или LCD.Аз също скоро си купувах телевизор и избрах LCD пред LED.По принцип разликата е само че на едните подсветката е от LED диоди, а на LCD от CCFL(Студено Катодни Флуоресцентни Лампи).Пред мен избора беше дали да си купя ЛСД от висок клас или LED от нисък.На практика се получи така че при една и съща цена този който беше с ЛЕД ,матрицата му беше от ниския клас, а LCD което взех беше с най-добрата матрица на производителя която произвежда.Плюс това имам и някои екстри: 200 херца срещу 50 херца(много важни при гледане на спорт),Skype и интернет а също и споменатата по-добра матрица.Значи може да си купиш уж "марков" LED , а да се окаже че заради това тв ти е с някаква кофти матрица. Това че е нова технология означава също че е скъпа и все още не добре разработена.Минус на LED е че има по-малко живот 30000 часа , а LCD 60000.Това че предава добре в магазина не означава че у вас ще изкара същата картина.Друго което е при ефтините LED се използва технология при която подсветката е в ъглите на екрана и може да доведе до недобро осветяване в някои случаи( за разлика от Full LED)След консултациите ми от хора които "уж" разбират от тв ми препоръчаха LCD да си взема.Просто според тях LED е нова технология която все още няма нужното качество за тази цена.Все пак не ангажирам никой с моето мнение.
-
- ще става разбирач
разликата е че картината на LED телевизора е много по реалистична и по реалистични цветове