Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Помощ за макара!
Модератор: emo vasilev
Помощ за макара!
Колеги имам проблем с една макара!На еди риболов е и не съм я ползвал повече!Проблемат е че доста тежко върти-"тегаво" Като я заcиля и пусна "без корда на нея" почти веднага спира.Макарата не е евтина "60-80лв."мачова.
Въпросът ми е имали варянт за реглаж, ремонт или каkво мога аз да направя да се развърти по добpе макарата?
Въпросът ми е имали варянт за реглаж, ремонт или каkво мога аз да направя да се развърти по добpе макарата?
- ben_lyusien
- вече хвърля и на тежко
Re: Помощ за макара!
имах същия проблем след един риболов на морето
разглабяш изчистваш старата грес гресираш и си готов
разглабяш изчистваш старата грес гресираш и си готов

koлега благодаря за съвета! надявам се да е от това проблема. 

- ben_lyusien
- вече хвърля и на тежко
при мен това беше греста беше на каша смених я и се оправи
- Моряка
- кандидат преподавател
Попадали са ми макари,дето на оста под шпулата имат навито и скъсано влакно и затрудняват въртенето,може и от грес да е,но ако е нова не слагат производителите обикновенна грес.Обикновенно реглажа се прави с шайбите(шайбата)на основната зъбчатка,маха се по-дебелата и се слага по-тънка.Също има значение същата дали е изкривена.Това се разбира,като развиеш всички болтове по горния капак с един оборот примерно и движението се освободи.дали съм ясен

А сега де? 

Значи- разглобиx макарата почистиx всичко вътре подсуших и след това мазане с това http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=3342 и макарето се рздвижи така както трябва да е!Много сам доволен сега и ще я ползвам с кеф!!!
Специални благодарности на всички колеги koито се включиxa в темата с мнения с съвети!
Поздрави
!!!
Специални благодарности на всички колеги koито се включиxa в темата с мнения с съвети!
Поздрави