Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Отивам naRiba
naRiba.com

Форум

време е за ЩУКА
Модератор: Кърцата
-
- вече хвърля и на тежко
време е за ЩУКА
времето застудя и е време за една от най-готините риби ЩУКАТА . Ва4е направих един излет ( пьлен провал) .Ходихме до Златица по предварителна информациа о6те август бяха хваштали там . Оба4е ядец нямахме удар КОФТИ а . Ништо аз не се предавам . Март (тг.) ходих на ко4ариново , доста сьм доволен . Та си мисля тази седмица пак да намина покрай тези невзра4ни блатца ( пьлни с готини щу4ета ). Та мисалта ми е ако имате успехи СПОДЕЛЕТЕ кьде и как. Ама да не по4нете с Шабла и некви такива , та тва е на 600км. 4е, има има ама няма да правим околосведско.
аз за съжаление тази година съм хванал само едно щукле около 30 см на яз. Морун след което го пуснах. За съжаление около София възможностите за качествен риболов на щука са малко, да не кажа никакви 

http://naRiba.com
WINNERS DON'T USE DRUGS
WINNERS DON'T USE DRUGS
- unknown
- новобранец
- Обратна връзка:
Незнам дали говорим за един и същи Морун.Аз знам един язовир Морун който се намира до гр.Угърчин и там има много риба но не съм ходил от 4-5 годиниаз за съжаление тази година съм хванал само едно щукле около 30 см на яз. Морун след което го пуснах

Днес заминавам за село Дерманци(което е до Угърчин)и се надявам да имам възможност да ида там!Гадното е че са го направили платен

А относно щуката:
До боаза има едно малко гйолче което е пълно с щукички.Миналата година по това време хванах няколко но по 300-400гр. и се надявам тази година да са поне 1000-1300гр.
След като се върна ще споделя за улова(ако изобщо има такъв)

НАСЛУКА!!!
-
- вече хвърля и на тежко
Хъм, кво да ви кажа? На ко4ариново има доста щука ,грантирам ,аз ли4но хванах4 ,3от тях по кило и нешто и една доста малка която пуснах. мои познати извдиха от там 2,5кг за по големи незнам ловхме на рибе(каракуда) на плувка сьс стоманен повод и тройка N 5 там е плитко така 4е , дьлбо4ината ни бе6е около 80 см. Кьлвеше до обят и после спря имах удар 4ак преди залез. И на4е ви4ко е класика бьрзо повеждане после спира и забив на долу като по книга . Много е важн о да се из4ака ,предмен 2ма изпуснаха защото прибьрзаха . са за блатото то4но кое под ред е незнам , минав6 по край няква зградапосле между две блата газиш през вдатаа смело на ляво и си там зат насимаше баир зад който е струма . Но предполагам 4е в си4ки има щука . Има и друга риба но не сме ловли , но до нас имаше двама (рибари) който извадиха доста прили4ни кленове с ЦАПАЛО.
дай рибо рибо дай
-
- вече хвърля и на тежко
HI о4аквах пове4е интерес към темата ама явно съм се збъркал, нищо. Искам да ви напиша нещо интересно което разбрах за Ко4ариново , та там месните риболовци използват доста интересен на4ин да ловят щуки. Зна4и слагат си голямата плувка и то4но под нея отежнението пускат 80-90 см влакно със стоманения повод ,тройка и малка каракуда на нея и хвърлят то4но върху шавара като вси4ко си остава легнало на водораслите рибето се опитва да се скрие но се потапя на не пове4е от 5см . Използват доста дебело влакно защото при прехвърлянето вадат доста сериозно коли4ество от месната водна растителност . Интересно а ? Поне аз за пръв път 4увам за такъв метод. Мой приятел ми сподели 4е по този на4ин миналата седмица е видял да вадят доста солидни пар4ета . Аз не успях да отида но се надявам 4е в събота ще успея , и ще ви разкажа по подробно за хитринките на тамошните риболовци.
Последно промяна от kalinanimal на Пон Ное 01, 2004 11:10 pm, променено общо 1 път.
дай рибо рибо дай
има много риба но предимно толстолобunknown написа: Незнам дали говорим за един и същи Морун.Аз знам един язовир Морун който се намира до гр.Угърчин и там има много риба но не съм ходил от 4-5 години![]()

WINNERS DON'T USE DRUGS
WINNERS DON'T USE DRUGS
платен е от 3-4 години мисля, а това за шараните е по-скоро мит
WINNERS DON'T USE DRUGS
WINNERS DON'T USE DRUGS
- unknown
- новобранец
- Обратна връзка:
Да мисля че от толкова е платен,ОБАЧЕ това за шараните не е мит ами си е истина.Хем съм виждал на повърхността наистина огромни шарани и съм виждал човек да изпуска до брега шаран сигурно към 8-10кг.платен е от 3-4 години мисля, а това за шараните е по-скоро мит
Явно не говорим за един и същи язовир

за един и същ язовир говорим, до село Сопот и Угърчин. Тази година съм ходил там 6 пъти и не видях някой да е хванал шаран. Аз ходя там за щука
WINNERS DON'T USE DRUGS
WINNERS DON'T USE DRUGS
-
- вече хвърля и на тежко
E най-накрая успях да ги посетя тия блата . И останах потресен от гледката . Аз сам ходил там само през зимата и ме о4акваше голяма изненада . Вси4ко беше покрито от водорасли и водна леща просто вода не се вижда . Викам си : Ебаси майката са кво ша пра 120 км. и за кво . след дълга разходка намерихме едно по 4исто място на което беше възможно да се хвърля ( според нас) . 2 часа и ништо , викам си тая нема да стане и се по4на с оби4айната разходка за обмяна на опит и шпионаш на HI-TEC
от околните риболовци. Е въпросните екземпляри бяха на 300м. след КРАТКАТА разходка риболовното ми само4увствие спадна като нивото на Струма тва лято. Хората ве4е се бяха разписали с няколко щу4ета по кило. След бърза спрвка и оби4айните разкази за исполините обитаващи месните блата разбрахме 4е сме доста дале4 от истината. Хората си бяха подготвени влакно 0.40 яки макари и солидни пръ4ки. та тия пи4ове си хвърлят в некоя малка дупка и като им удари най безцеремонно вадят рибата с половината растителност в блатото . Е и ние се пробвахме и към обят имахме удар, рязка засе4ка и до там ,тая мръсница се заби във водораслите и няма мърдане оплете се като пиле в кал4ишта. Ако дърпаме ша скъсаме ако не ,нищо тя си седи. И се по4на с циганииките .С друга въдица ша помагаме на тази като хвърляме зад нея и се опитваме да зака4им топката от водорасли. Е зака4ихмея , и я скъсахме. И са кво. Еми кво дойде от някаде некав пи4 видя кво праим извади GSMa звъна на некав и му вика батко земи куката и въжето . ебаси. сед 5мин. се сте4е некав индивид с огромна тройна кука и 30м СЕЗАЛ . кво да ви разправям яко мангасарштина.Е да му е 4естита на Вальо първата щука.

дай рибо рибо дай