за риба около Враца или Монтана

Модератор: Кърцата

kronen
новобранец
новобранец

за риба около Враца или Монтана

Мнение от kronen »

здравейте :) . В четвъртък няколко човека ще ходим за риба. Тъй като от цялото стадо само аз имам билет ще ходим на платено. Искам да помоля ако може да препоръчате някой платен язовир в района на Враца или Монтана. Засега сме решили да ходим на Девене, но не знам дали в момента там е разрешено и затова искам да ви помоля да ме ориентирате, за да не се окаже че сме били път напразно.
xt33m33
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: за риба около Враца или Монтана

Мнение от xt33m33 »

На мен лично ми е странно,как има рибари(смисъл ходят за риба над 3-4 пъти в годината)
дават по 10-20 лева поне за гориво за един излет и още толкова за стръв,захранки,консумативи и т.н. и не могат да им се откъснат 25 лв за билет,с който да си вържат гащите.
Та тук искам да повдигна и друг въпрос:
Държавата все ни се оплаква че нямали пари,нямало средства и тей нататък,а аз примерно с един билет имам право на 1 или съответно 3 пръчки да практикувам.... Не може ли да си платя двоен или троен билет и да си ловя с тях?Каква е разликата дали 3 ма човека си вадят билет или аз троен?Не става въпрос за месарски изпълнения,ама аз като отида на язовира какво си викам-Я да пробвам на плувка-я на мач навътре,я с директния,на фидер,на тапа,на дъно на рибка,я някоя въдица на пружина или на косъм и тн... мисля че ме разбрахте и ХОП изведнъж желанието ми да хвърля в гьола да се кисне пръчка на всичко и съм надвишил "законополагаемия лимит"....Вярно е ,че ще кажете че няма смисъл от толкова много пръчки,но това мие за пробата-ти ако завъртиш рибата на плувка или фидер с повече от 1 въдица не можеш да работиш...Надявам се не съм ви трън в очите с това изказване ,ама просто искам да имам възможността да ловя например с двоен брой пръчки,при това с желанието да си платя за това.
И ето го поредния казус-искам да си платя и да си вържа гащите ,а държавата не иска да ми вземе парите? :shock: :?
Аватар
Ivo_Ivanov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Ivo_Ivanov »

здравей колега искам само да ти кажа да се откажете от ДЕВЕНЕ за там е много рано....ШАРАН..АМУР...ТОЛОСТОЛОБ.
Изображение
Аватар
venkov71
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от venkov71 »

От не съвсем достоверен източник разбрах,че Девене ще го пускат след 18.04.затова те съветвам да идете на Клисурица.Там няма ограничения.
ако можех да превърна хобито си в професия......
kronen
новобранец
новобранец

Мнение от kronen »

аз не мога да разбера хората, особено българите. Ние сме много странно племе. Без да знаеш какво е положението веднага плюеш. Миналата седмица отивам в Своге в ловно-рибарското и питам за билет. Оня мига и ме гледа като изтребител и ми вика, че в Своге не издават билети. Казва ми човека само в София. Но на мен не ми се пердаши до София за два билета ( за мен и бащата), при условие че дори не ми обясни къде да отида и аз какво правя- снимах се на една бяла стена и си поръчах билет от "Риби и Такъми", защото във Видракс пращат със спиди, а спиди в Своге няма (само еконт). Сега тази седмица ще снимам и бащата на бялата стена с телефона и ще поръчам и за него. Така че не ми говори за държавата, защото такова животно няма. Всичко е беззаконие и безхаберие. За другите, които ще идват с мен не отговарям. Те са големи момчета и могат да се оправят. Сега аз ще попитам на свой ред щом си такъв педант(дано знаеш какво означава), нормално ли е в град като Своге да не издават билети. На другите колеги искам да благодаря за информацията. venkov71 може ли да попитам какво се плаща на Клисурица?
xt33m33
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от xt33m33 »

Колега няма нужда да навлизаме в такива екзестенционални теми и да се правим на стоици и да ги мислим...Едно е ясно-че държавата не струва ,не струва.Но ако се погледне от друга страна всичката мара втасала ,та ще се занимават те за билети в Своге и тн. Просто в политиката на 1-во място са далаверките и туй-онуй,а благосъстоянието на хората нейде на последно място в списъка...не искам да съм черноглед,ама за мен оправия няма.Та няма нужда да поствам offtopic...темата си беше за платено покрай Враца и Монтана,та искам да се извиня че се отклоних така яко...
Лека вечер :)
404068
новобранец
новобранец

Мнение от 404068 »

kronen написа:здравейте :) . В четвъртък няколко човека ще ходим за риба. Тъй като от цялото стадо само аз имам билет ще ходим на платено. Искам да помоля ако може да препоръчате някой платен язовир в района на Враца или Монтана. Засега сме решили да ходим на Девене, но не знам дали в момента там е разрешено и затова искам да ви помоля да ме ориентирате, за да не се окаже че сме били път напразно.
Колега и аз съм от Своге ,билети се заверяват в Трабич в лр.магазин.Днес 13.04.2011 г.званях на пазача на Девене понеже мие приятел и ми каза ,че от 15.04.2011 язовира е разрешен...ГАРАНЦИЯ.Риба можеби каракуда в горния краи.НАСЛУКА.
Аватар
venkov71
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от venkov71 »

kronen написа: На другите колеги искам да благодаря за информацията. venkov71 може ли да попитам какво се плаща на Клисурица?
Таксата е 20лв и каквото хванеш може да го вземеш.Още преди 2 седмици са почнали да ловят шаран.Освен него има и каракуда,платика,толстолоб,бял амур,пастърва...
Mirotg1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Mirotg1 »

Мраморен 5 лв на човек жените не плащат.Каракудите без пари.Кнежа 5 лв две въдици каракуди без пари.
kronen
новобранец
новобранец

Мнение от kronen »

Благодаря за отговорите. На този на Кнежа не съм ходил. Бяхме говорили за Мраморен, но започна да вали, а там почне ли да вали няма излизане. Ние влизаме през селото и пердашим през нивите, но са ми казвали че има и друг път. Ако някой го знае, нека да каже дали е по-добър и ако може да ми обясни как да стигна.
Mirotg1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Mirotg1 »

Сетих се че заграждението с майките шарани се е скасъло и може да са го спрели.За Мраморен имам впредвит.
Аватар
Румен Александров
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от Румен Александров »

Колеги споделете повече за с.Девене миналата година минах от там през забраната и ми хареса.Споделете нещо за стръвта и техниките на риболов МОЛЯ.. :D
ИзображениеИзображение
Аватар
szhristov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от szhristov »

Привет :) ,

:arrow: Очертава ми се праз празниците да съм в Монтана и моля за малко инфо 8) . Къде около Монтана има платени и по малко инфо - каква риба, странности при достъп до водоема и т.н - каквото се сетите. Мисля да пробвам спининг - щука, пъстърва, костур, клен и т.н но нямам инфо :? ...в крайна сметка каквото инфо имате :arrow: ще ми е от полза. За сега знам само, че на яз. Огоста при Горно Церовене в изкопите ще е разрешено :P :arrow: ама там май спининга няма да е от резултатните методи :(

Поздрави

:drinkers:

п.с. ...в крайна сметка май ще се наложи и някоя плувка или хранилка да метна на Клисурица - по горното инфо.
...и наслука
Аватар
venkov71
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от venkov71 »

В цяла Монтанска област единственото разрешено място са баластриерите на яз.Огоста.Дава доволно каракуда,предимно среден размер.Трябва ти единствено торен червей.От платените за Клисурица съм писал,а по твоя въпрос за спининга се сещам единствено за яз.на с.Смирненски.Там има хубава популация на щука и едър костур.Лошото е,че нямам никакво инфо за тази година,а няма и кой да питам,трябва си проверка на място.Миналата беше 5лв.на човек и можеш да вземеш всичко.
Аватар
szhristov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от szhristov »

venkov71 написа:...трябва си проверка на място...
Мерси за инфото 8) :arrow: ще пиша за резултатите :wink:

:drinkers:
...и наслука
Заключено

Обратно към “Отивам naRiba”