Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

За щука на рибарник Бадема-Пловдивско
Модератор: sapuna
-
- разбира нещата
За щука на рибарник Бадема-Пловдивско
След като събота и неделя се ослушвах постоянно
, дали гадният вятър няма да вземе да спре, за да си направим поредната около Пловдивска разходка и като слушах какви са прогнозите за времето от утре до края на седмицата - дъжд и пак дъжд
реших – Днес следобед ако ще да трещи , отивам да повъртя спининга, за да заформя поредното капо. Речено , сторено - хапнах на тъгъдък и в 13.30 вече бях в колата., Всичките ми приятели отново си имаха работа и аз пак сам войн
- Газ към едни места по реката ,които тази година не бях посещавал и се чудех дали още няма да е рано за раздвижване на хищничесткото рибно съсловие . Така се и оказах прав - водата все още е много студена и бистра – наложи ми се на два три пъти да нагазя с ботушите във и на втората минута студа веднага се усещаше през гуменяка....Ето някоя снимка на местата за които иде реч - красотийка нашенска , ама рибоците са се скрили някъде си:

Въртях до към 15.30 , смених бая места, но НЯМА никой.
Тогава в мен се прокрадна една мисъл – да проверя за два часа , едни рибарници известни с името „Бадема” , за които бях чел добри отзиви във форума , а дори и филм бях ,чул че са давали по Хоби ТВ. Метнах се отново на колата и в 16.00 бях там – След като разбрах какви са таксите и условията за риболов и къде трябва да мятам за да търся „ Баба Зъбла” метнах на гръб раницата с примамките и беж на водоема. За мое голямо учудване до 17.30 нямах грам побутване дори .Смених доста видове воблери , въртележки , силикони но ......Реших накрая малко преди да се стягам да си тръгвам да метна два три пъти с една стара руска клатушка Атом-28 гр. На второто мятане малко преди да стигна до брега горе- долу на 2 метра от него блесната спря рязко , пръта се изви и аванса изсвири с любимият на всички ни звук. Усетих , че силата на това което дърпа от другата страна , не е никак малка и се приготвих за всякакви изненади. След като направи два опита за свещ във въздуха , няколко пъти рязко смени посоката на движение и разви бая метри от брейда с надеждата да достигне храстите в средата на водоема , успях да я поизморя и я докарах до брега.

Сега следваше най- трудната част –трябваше да я изкрам на брега , а бях сам и нямах кеп в себе си
. Имах някакъв опит- придобит с годините , захващайки с ръка зад хрилете ,но важното е това да стане от раз, тъй като изтървеш ли я - рискуваш откачане или много болезнено одраскване . Имам подобен спомен назад във времето .Та ето я накрая хубавицата –позираща за спомен с мен , а после заслужено пусната обратно във водоема за да зарадва някой друг . 

Не съм правил никакви замервания- какви кг и дължина е , за да не я измъчвам Вече мога и аз да се надявам ,че съм счупил каръка за тази година забравяйки всички валати от предходните излети и чакайки по-добри времена .Тръгвайки си успях да се запозная със собственика на водоема и макар разговаряйки набързо, мога да кажа само че ми направи впечатление на много позитивен човек , вложил доста средства и усилия за да създаде това место . (Дано това не прозвучи като реклама , която нямам за цел да направя)
Успех на всички

Въртях до към 15.30 , смених бая места, но НЯМА никой.
Тогава в мен се прокрадна една мисъл – да проверя за два часа , едни рибарници известни с името „Бадема” , за които бях чел добри отзиви във форума , а дори и филм бях ,чул че са давали по Хоби ТВ. Метнах се отново на колата и в 16.00 бях там – След като разбрах какви са таксите и условията за риболов и къде трябва да мятам за да търся „ Баба Зъбла” метнах на гръб раницата с примамките и беж на водоема. За мое голямо учудване до 17.30 нямах грам побутване дори .Смених доста видове воблери , въртележки , силикони но ......Реших накрая малко преди да се стягам да си тръгвам да метна два три пъти с една стара руска клатушка Атом-28 гр. На второто мятане малко преди да стигна до брега горе- долу на 2 метра от него блесната спря рязко , пръта се изви и аванса изсвири с любимият на всички ни звук. Усетих , че силата на това което дърпа от другата страна , не е никак малка и се приготвих за всякакви изненади. След като направи два опита за свещ във въздуха , няколко пъти рязко смени посоката на движение и разви бая метри от брейда с надеждата да достигне храстите в средата на водоема , успях да я поизморя и я докарах до брега.
Сега следваше най- трудната част –трябваше да я изкрам на брега , а бях сам и нямах кеп в себе си

Не съм правил никакви замервания- какви кг и дължина е , за да не я измъчвам Вече мога и аз да се надявам ,че съм счупил каръка за тази година забравяйки всички валати от предходните излети и чакайки по-добри времена .Тръгвайки си успях да се запозная със собственика на водоема и макар разговаряйки набързо, мога да кажа само че ми направи впечатление на много позитивен човек , вложил доста средства и усилия за да създаде това место . (Дано това не прозвучи като реклама , която нямам за цел да направя)
Успех на всички

-
- научил се да хвърля
Re: За щука на рибарник Бадема-Пловдивско
супер зьбатка
подобна слука и занапред!пьк дано и аз да запиша нещо подобно,4е само маломерки тази година 

Браво страхотна щука дано пак да имаш такива моменти , наслука
.

- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Еей не знаех,че на Бадема имало и щуки.Много приятно съм изненадан.А що се отнася до колегата burg - аплодисменти за него.Щуката си я бива.

- jorkata76
- научил се да хвърля
Значи този звяр ми гризна воблера миналата сезмица,браво за зъбатката.А колкото до собственика мога да кажа само хубави неща за него,радвам се че го познавам лично.
- danev69
- сериозен играч

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Браво, Пеца, упорството си е фактор и на зарибен водоем, всички валати се изпаряват от паметта след една такава капитална риба
! Искренно се радвам все едно аз съм я хванал
.....
Ама и тая шапка като излята ти стои
, все едно аз съм я правил
Радвам се, че познавам и другарувам с Човек, като теб Петьо!

Радвам се, че познавам и другарувам с Човек, като теб Петьо!
Ако не мога да ти помогна, няма да ти преча.
- antivik
- кандидат преподавател
Бравос за хубавия, зъбат звяр ама и друг път, на други теми съм се чудил, как се прави този номер хем да се вади риба хем де се снима? Пробвах веднъж ама нещо не ми се получи, щях да остана и без апарат и без риба. Отново поздрави и другия път да повториш успеха
.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Поздравления за този зъбат дзвер! Щом по този начин си счупил каръка, дай Боже и прадедо му да ти се надене и да го измъкнеш и снимаш в ръцете си някой ден.
п.п Тази клатушка, руската, дето е ковнала рибока, да няма нещо общо с времето и космическия кораб на Гагарин!?
И на патерица, Честит 12 април!!!
п.п Тази клатушка, руската, дето е ковнала рибока, да няма нещо общо с времето и космическия кораб на Гагарин!?

-
- разбира нещата
От сърце - Благодаря на всички за добрите думи и нека късмета Ви споходи през цялата година
Доколкото до снимките -правих ги с ЖиСиЕма в ръка с риск да го изтърва
- та от десетина пози снимани във водата само 2 беха читави. За финалните снимки помолих собственичката да помага и благодарение на нея станаха факт 

Колега, стоманата от която е направена конкретно споменатата клатушка от колегата няма нищо общо с Гагарин, по-скоро има общо с Хитлер.....п.п Тази клатушка, руската, дето е ковнала рибока, да няма нещо общо с времето и космическия кораб на Гагарин!?

Ако не мога да ти помогна, няма да ти преча.