Питане за избор на мач Тика или Тубертини

Модератор: sapuna

Milen Rusanov
новобранец
новобранец

Питане за избор на мач Тика или Тубертини

Мнение от Milen Rusanov »

Колеги решил съм да си сменям стария мач Мило Стратос с нещо по ново.Колебая се между Тика Кристал 4,20 акция 5-15 и Тубертини Т-Мач 4,20 с акция 6-18.Толкова мога да отделя на този етап.Дайте мнение относно качеството и поведението на пръчките.
ribohva6ta4
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Питане за избор на мач Тика или Тубертини

Мнение от ribohva6ta4 »

Виж тази тема относно Тиката, тука мача е друг модел ,но като цяло можеш да си съставиш някакво мнение за марката Тика .
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=116&t=43981
boh-lev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от boh-lev »

Здравеей,
незнам дали ще съм ти от полза, тъй като нямам наблюдения върху тиката, но ползвам тубертинито за което се чудиш, за него бих мъгъл да кажа, че е прилично, с тънка бланка, добре е балансирано(само ме дразни, че заради баланса са сложили метална халка и дръжката е удължена), гъне се от самата дръжка. При риби над 5 килограма удоволствието е много голямо и като цяло според мен си заслужава парите.
Аватар
dess0
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dess0 »

Аз пък имам Кристала. Честно казано, от този мач, получих точно това, което очаквах - изключително лека въдица, супер чувствителна, добре работи при замятане и при вадене на риба, супер тънка бланка, добра изработка, уникално усещане при вадене на риба, за което допринася лекотата и строя на въдицата! Имам и други мачове, но тук ме привлече ниското тегло, добрата изработка, приятното усещане, когато го държиш, сравнително приемливата цена!
По принцип си падам по сравнително меки и най-вече леки въдици, та може и вкусовете ни да не съвпадат, но аз лично засега съм много доволен от Кристала!
За Тубертини-то, тук във форума, съм чел само положителни отзиви. Друга не мога да кажа.
Успех и да се похвалиш! :D
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
Milen Rusanov
новобранец
новобранец

Колега за Тиката,какви ваглери и слайдери макс. може да изхвърли без да се затруднява защото това което пише 15 гр. ми се струва че няма да може.До сега съм ловил с по твърди мачове като Мило Стратос 3,90 Стронг и реших да опитам нещо по-леко и финно за да усетим тръпката.
Аватар
dess0
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dess0 »

Milen Rusanov написа:Колега за Тиката,какви ваглери и слайдери макс. може да изхвърли без да се затруднява...
Най-големите ваглери, които съм мятал с Кристала са от порядъка на 12+5 и 14+5 грама и то при средно силен, страничен вятър.. Постигах дистанция от около 50 метра и пръчката не се затруднява :roll: Тръпката при закачена риба е голяма.
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
Milen Rusanov
новобранец
новобранец

За информация на тези които се интересуват днес бях на оглед на двете пръчки.Мнението ми е следното:Тика Кристал е много финна пръчка с много тънка бланка но за мен е малко мекичка и лигава,иначе е много красива и супер лека.В този магазин се колебая между Кристал и Експерт-Експерта е със същата бланка като Риалити само че е по-стегната и малко по-твърда акция,Кристала е с най-тънка бланка от всичките но като тежест почти няма разлика с Експерт а и дръжката на Експерта по ми харесва,не е изцяло обла а преминава в четвъртита което я прави много удобна за ръката.Водачите на Експерт са титаниеви и са по-леки от тези на Кристала.Сега малко и за Тубертинито:бланката е като тази на Експерт с една идея по-дебела от Кристала но за мен лично е доста хаотична при разклащане тоест малко мека ми се вижда а и е по-тежка от Тиките,пробвах и двете акции 6-18 и 10-25 важи и за двете пръчки.Това е мое мнение който иска да се увери сам все пак различни стилове и различни предпочитания,за сега аз лично най се заглеждам в Тика Експерт.
Milen Rusanov
новобранец
новобранец

Колеги вече съм горд собственик на Тика Експерт 4,20 с акция 5-25.Много пръчки гледах но тази най ме грабна.Ще направя снимки как се държи с по-малки и по-големи риби и ще ги кача.
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”