Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Питане за избор на мач Тика или Тубертини
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Питане за избор на мач Тика или Тубертини
Колеги решил съм да си сменям стария мач Мило Стратос с нещо по ново.Колебая се между Тика Кристал 4,20 акция 5-15 и Тубертини Т-Мач 4,20 с акция 6-18.Толкова мога да отделя на този етап.Дайте мнение относно качеството и поведението на пръчките.
-
- ще става разбирач
Re: Питане за избор на мач Тика или Тубертини
Виж тази тема относно Тиката, тука мача е друг модел ,но като цяло можеш да си съставиш някакво мнение за марката Тика .
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=116&t=43981
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=116&t=43981
Здравеей,
незнам дали ще съм ти от полза, тъй като нямам наблюдения върху тиката, но ползвам тубертинито за което се чудиш, за него бих мъгъл да кажа, че е прилично, с тънка бланка, добре е балансирано(само ме дразни, че заради баланса са сложили метална халка и дръжката е удължена), гъне се от самата дръжка. При риби над 5 килограма удоволствието е много голямо и като цяло според мен си заслужава парите.
незнам дали ще съм ти от полза, тъй като нямам наблюдения върху тиката, но ползвам тубертинито за което се чудиш, за него бих мъгъл да кажа, че е прилично, с тънка бланка, добре е балансирано(само ме дразни, че заради баланса са сложили метална халка и дръжката е удължена), гъне се от самата дръжка. При риби над 5 килограма удоволствието е много голямо и като цяло според мен си заслужава парите.
Аз пък имам Кристала. Честно казано, от този мач, получих точно това, което очаквах - изключително лека въдица, супер чувствителна, добре работи при замятане и при вадене на риба, супер тънка бланка, добра изработка, уникално усещане при вадене на риба, за което допринася лекотата и строя на въдицата! Имам и други мачове, но тук ме привлече ниското тегло, добрата изработка, приятното усещане, когато го държиш, сравнително приемливата цена!
По принцип си падам по сравнително меки и най-вече леки въдици, та може и вкусовете ни да не съвпадат, но аз лично засега съм много доволен от Кристала!
За Тубертини-то, тук във форума, съм чел само положителни отзиви. Друга не мога да кажа.
Успех и да се похвалиш!
По принцип си падам по сравнително меки и най-вече леки въдици, та може и вкусовете ни да не съвпадат, но аз лично засега съм много доволен от Кристала!
За Тубертини-то, тук във форума, съм чел само положителни отзиви. Друга не мога да кажа.
Успех и да се похвалиш!

Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
-
- новобранец
Колега за Тиката,какви ваглери и слайдери макс. може да изхвърли без да се затруднява защото това което пише 15 гр. ми се струва че няма да може.До сега съм ловил с по твърди мачове като Мило Стратос 3,90 Стронг и реших да опитам нещо по-леко и финно за да усетим тръпката.
Най-големите ваглери, които съм мятал с Кристала са от порядъка на 12+5 и 14+5 грама и то при средно силен, страничен вятър.. Постигах дистанция от около 50 метра и пръчката не се затрудняваMilen Rusanov написа:Колега за Тиката,какви ваглери и слайдери макс. може да изхвърли без да се затруднява...

Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
-
- новобранец
За информация на тези които се интересуват днес бях на оглед на двете пръчки.Мнението ми е следното:Тика Кристал е много финна пръчка с много тънка бланка но за мен е малко мекичка и лигава,иначе е много красива и супер лека.В този магазин се колебая между Кристал и Експерт-Експерта е със същата бланка като Риалити само че е по-стегната и малко по-твърда акция,Кристала е с най-тънка бланка от всичките но като тежест почти няма разлика с Експерт а и дръжката на Експерта по ми харесва,не е изцяло обла а преминава в четвъртита което я прави много удобна за ръката.Водачите на Експерт са титаниеви и са по-леки от тези на Кристала.Сега малко и за Тубертинито:бланката е като тази на Експерт с една идея по-дебела от Кристала но за мен лично е доста хаотична при разклащане тоест малко мека ми се вижда а и е по-тежка от Тиките,пробвах и двете акции 6-18 и 10-25 важи и за двете пръчки.Това е мое мнение който иска да се увери сам все пак различни стилове и различни предпочитания,за сега аз лично най се заглеждам в Тика Експерт.
-
- новобранец
Колеги вече съм горд собственик на Тика Експерт 4,20 с акция 5-25.Много пръчки гледах но тази най ме грабна.Ще направя снимки как се държи с по-малки и по-големи риби и ще ги кача.