На вниманието на колегите шофьори

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
koda33
разбира нещата
разбира нещата

На вниманието на колегите шофьори

Мнение от koda33 »

Здравейте колеги , днес видях че са монтирали нова камера за засичане на скороста на бул.Никола Вапцаров , точно срещу София ленд в посока на Кошарите , и този път са я монтирали отгоре на светофара , за да нея надраскат :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: , така че внимавайте
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Re: На вниманието на колегите шофьори

Мнение от pachosz »

Главата навън през прозореца и ще се оглеждаме за камери :wink:
Изображение
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

А ако няма камера не внимавате ли? :axe:Бъдете разумни!
Изображение
gygytka21
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gygytka21 »

Защо, ако я няма камерата, ще летите ли?
Пътувам често извън града.Почти на всеки по- остър завой има паметни плочи на загинали хора, повечето млади.Пътищата ни се превърнаха в гробища.
Не е героизъм да не спазваш правилата.Много са примерите как за секунди човек може да се превърне в убиец на пътя. Или да стане жертва на някой самонадеян, или напит "шофьор"..В единия случай живота ти се обръща на 180 градуса, в другия...На никого не го пожелавам.
Бъдете умни и здрави!
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

gygytka21 написа:Защо, ако я няма камерата, ще летите ли?
ако 70-80кмч на булевард с по 3 платна в посока е "летене", значи летим... щот ограничението е 50... :rolleyes:

камерите и "засадите" 99% ги слагат на места, където пътя позволява по-висока скорост и съответно повече "нарушители" да плащат...
Защо не слагат камерите на опасните завои с "паметниците" за които говориш, ако са толкова загрижени за безопасността... :axe:
Аватар
GoriLLaz
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от GoriLLaz »

Булевард с 3 платна и поне 4 пешеходни пътеки, включително множество жилищни блокове от едната страна и спирки на автобуси... ограниченията не са въведени ей така просто някой дебел ченгел да ти земе 20лв....айде стига глупости, СПАЗВАЙТЕ ЗАКОНИТЕ И ПРАВИЛАТА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА!
Хващайте и ловете, ама повече отколкото можете да изядете не носете!
От десет риби осем върни, за да има следващият път пак какво да се лови.
:fishing1:
Изображение
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Пътищата са пълни с неграмотници, а знаците ги слагат още по-малоумни екземпляри. Да не говориме за оставените уж за малко знаци, които хранят катаджиите с години. :twisted:
Камерите поне имат превантивна функция.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
boby61
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от boby61 »

И все пак си е добре да знаеш къде има камери, колкото и примерен да си като шофьор.
На много места е почти невъзможно да спазваш стриктно ограниченията, още повече, че и другите не го правят и ти просто ставаш пречка за движението.
И да ме няма, пак съм тук !
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Вместо да се репчите и да цакате на ръка,карайте си по правилник и ако "прегрешите"/да се неслучва/,чинно си чакаш написаната глоба и в ...............хазната :idea:
Иначе ,всичкото плачещ тарикат...................ай сиканя :roll:
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Аватар
koda33
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koda33 »

На думи всички спазваме правилата , ама аз до сега не съм видял никой по софийските улици да кара с 50 км/ч , аз обикновено карам с 60-70 и покрай мен префучават почти всички , да не говорим че на всички трилентови булеварди пешеходните пътеки са на светофари , или имат такива , това за камерата го написах , защото човек понякога се унася и понтисква газта , и хоп ето ти 20 км/ч превишена скорост, пък така и лумпените където карат бързо , кото знаят че има камера намаляват поне за малко .Да сте видяли летящи коли по цариградско някъде около Макдоналдс?- Не там всички намаляват заради камерата , не зависимо дали работи или не.
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
tct

Мнение от tct »

Искаме да живеем в нормална държава и когато започва да се прави нещо наистина правилно го оплюваме.Какво пречи камерата ако спазваш правилата за движение ?Колко се написа и изговори ,но безумията по пътищата продължават.Трябват още по драстични мерки ,та наистина да се стреснат безумците.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Ако от всеки сектор "Пътна полиция"в страната и от централното управление в София се "освободят" по 10 полицаи,от освободените пари могат да се закупят още много камери,които да се поставят на действително проблемните участъци от булевардите и пътищата.Камерата е безпристрастна - тя би фиксирала автомобила "Ауди",който ме изпревари със скорост около 90 км/ч при максимално разрешена 50 км/ч и премина край радара на патрула,без те да реагират.Очевидно,добре познаваха водача.Ако вместо патрул, на това място имаше автоматична камера,нарушението щеше да бъде надлежно установено и в последствие нарушителят щеше да бъде наказан.Тогава щях да бъда наказан и аз,защото мен ме спряха за превишение на скоростта на движение с 10 км/ч .След като ме познаха обаче / и след като им обясних,че искам да разпоредя проверка какво е отчел радара им за "Ауди"-то /,и аз преминах безпрепятствено.Е,за това трябват навсякъде и повече камери.
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Тедо написа:
gygytka21 написа:Защо, ако я няма камерата, ще летите ли?
ако 70-80кмч на булевард с по 3 платна в посока е "летене", значи летим... щот ограничението е 50... :rolleyes:

камерите и "засадите" 99% ги слагат на места, където пътя позволява по-висока скорост и съответно повече "нарушители" да плащат...
Защо не слагат камерите на опасните завои с "паметниците" за които говориш, ако са толкова загрижени за безопасността... :axe:
Три платна - три платна, камера - камера, ама нито трите платна, нито камерата спасява човешкият живот. Защо не се слагат камерите на завоите с паметници? Ами пак защото, камерата не спасява човешкия живот. То и пред къщата на трагично загиналите 6 броя младежи и двадесет камери да имаше все тая, защото лумпенът си е лумпен, пияницата зад волана си е пияница, оня, който се прави на спортист и кара мощната си "каруца" със скорост над онази, която законът позволява си е спортист. Само че, мъртвият си е мъртъв - със или без камера на пътя, а обикновено, той е и невинния. А онзи - спортиста, или пък лумпена, или пък пияницата - него бог го пази. Той е защитен индивид. Нещо като изчезващ вид, ама без шанс да изчезне. Та като говорим за камери, скорости, пияни шофьори или по-меко казано - употребили алкохол, като говорим за спортисти или луди среднощни ралита по булеварди и магистрали, къде остава закона? Защото законът казва и още нещо - забранено е бракониерството, забранено е змърсяването на природата, забранено е да превишаваш скоростта, забранено е....... . Ами като е забранено, защо някой си го позволява?

п.п. Най добрият начин да пазиш себе си е, като се стремиш да пазиш другите.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
boby61
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от boby61 »

За скороста в населено място не мисля да споря, но не разбирам защо на първокласен път с лек завой, на който някой при лоши метеорологични условия се е пребил с 160 км/ч и са му сложили паметник даже, трябва да накажат всички останали шофьори и да сложат ограничение 60 !
Чул съм, че на това му викат "хранилка", и вместо да помагат за безпроблемното движение на трафика, ще застанат там с радара и за 2-3 часа ще се скъсат да пишат актове за 10-20 км. превишение на скороста и после ще се хвалят колко много работа са свършили.
И да ме няма, пак съм тук !
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

boby61 написа:За скороста в населено място не мисля да споря, но не разбирам защо на първокласен път с лек завой, на който някой при лоши метеорологични условия се е пребил с 160 км/ч и са му сложили паметник даже, трябва да накажат всички останали шофьори и да сложат ограничение 60 !
...........................................................................................
Ами сам си отговори. Ако спазваш ограничението, може би при тези условия няма да има и втори паметник. А и ако спазваш законната скорост, няма да има и "хранилка" за теб. Тя - хранилката е за тези с над разрешената скорост :wink: :D . Пожелавам на всички - безаварийно каране и да достигат дестинациите по живо и по здраво.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”