Кой с какъв нож ходи за риба....?

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Публикувай отговор
Geno80
ще става разбирач
ще става разбирач

Кой с какъв нож ходи за риба....?

Мнение от Geno80 »

Пускам тази тема не защото се чудя с какъв нож да си нарежа салатата, а заради следното..:
На Топлото миналата година захранвам с един дюшек и разпъвам 3 въдици едновременно. При непрофесионална интервенция от брега
единия монтаж изскочи от кофата с захранката и ме хвана за късите гащи. Дрругия и тойтръгна но за мой късмен падна на дюшека вместо да се забие някъде по мен. В този момент дюшека почна да се върти от течението и аз ни в клин ни в ръкав както се казва. Едва се оттървах от оплитане по линиите и може би от удавяне. Та мисълта ми е ако имах един нож на подбедрицата тогава нямаше да се колебая да го използвам. Затова се двоумя и питам и вас колеги вие изоползвате ли ножове за оцеляване или не знам как да ги нарека по точно. Ножове които да ви помагат при възникване на такава или подобни случки било то във водата или на брега.
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Кой с какъв нож ходи за риба....?

Мнение от MITKO70 »

Има тема колега за ножовете в форума ,потърси я. :wink: Но и ти си голям авантюрист ,с 3 въдици едновременно и захранка ,а и с дюшек :shock: То е трудно с две въдици и сам човек в лодката на голям язовир/вятър,течения/ ,не че не съм го правил ,но не става както трябва. :D Това настрана ,но аз има във всяка кутия по един сгъваем нож ,отделно си нося един къс,12-15см .острие с мен.Не се знае кога ще потрябва :wink: :wink:
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Katana
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Katana »

Нещо подобно съм и аз. Ходя за риба винаги с минимум 2-3 ножа + пластина + мачете на Трамонтина. :lol: Последните две са постоянни аксесоари на колата.
All we are is dust in the wind...
Geno80
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Geno80 »

Аз също имам сгъваеми и такива за сечене на клони, но въпреки това сигурно ще си купя една мора 2010 и ще и сложа едни колани за подбедрицата и проблема е решен.
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Мора 2-3 модела в зависимост от приложението.
Мора ръждаем 15-16 см острие дебелина 3 мм с дървена дръжка, двуостър, с предпазител за пръстите. (Този ползвам най-рядко и се надявам да не се ползва по приложение)

Мора зелен с пластамова кания и гумена дръжка, широко острие 13 см, това го ползвам за всичко, от салата до сечене на клони. Бързо се затъпява, но след това си реже без никакъв проблем всичко.

Мора неръждаем тънък, за всякакво рязане на месо и риби.Извито острие.
lazyhunter
новобранец
новобранец

Мнение от lazyhunter »

керамичен сгъваем - перфектен за риба:

http://ceramicknife.free.bg/shop/102mmWhite.jpg
ivan888
новобранец
новобранец

Мнение от ivan888 »

http://solingen-burgas.com/index.php?ma ... cts_id=196
това е супер ножче на доста прилична цена
starcho
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от starcho »

Аз си нося джобно и една мора 2000-тя е универсална.За клони нося мачете,а бе зависи от терена.Джобното винаги е вързано за мен,щото ми омръзна да губя.Нося си и точилен камък щото често стават сакатлъци и сгъваем трион.Един приятел ловец ме посъветва да нося и малка брадвичка,даже ми подари.Войнишките лопати често са голямо удобство -и те могат да секат прилично.
Аватар
Вехтия
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Вехтия »

Подбирам ножа по неговата функционалност.
Редовно нося такъв в торбата - независимо къде ходя. Любим ми е един "китаец" за десет лефа. Материалът не е никак лош! Право острие, черна оксидация, заключване 'line lock".има пружина, ускоряваща отварянето, можеш да го отвориш до заключване само с палеца.
Новата ми придобивка е "Гербер" с листовидно острие и "куха ос". Страхотно удобен!! Можеш да го отвориш и ползваш, дори когато е закачен на карабинер през оста. иначе като поставиш показалец вътре, можеш да си го връткаш както ти е удобно, без риск да го изпуснеш.
185411_geschlossen.jpg
185411.jpg
За сечене - мачете - собствено производство. изкована пластина за сатър, допълнително оформрна 'по мярка". Няма спирачка!!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Леми изда бест, батт айем мачбеда'а . Ррок-ан-рол, Пенке-ле !!
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”