Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Идеи за "направи-си-сам" фонтан?
Модератор: dantho.mihov
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Идеи за "направи-си-сам" фонтан?
Купих потопяема водна помпа и сега бих приветствал идеи за направата на градинско фонтанче...
Грубият ми замисъл е да се изкопае няк'ва дупка, после разни камъняци и цимент...ама сигурно може и нещо по-готино, а?

Грубият ми замисъл е да се изкопае няк'ва дупка, после разни камъняци и цимент...ама сигурно може и нещо по-готино, а?

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Re: Идеи за "направи-си-сам" фонтан?
Виждал езерце съм с формата на бъбрек с такава помпа.Като на дъното в средата имаше дупка колкото за помата така се фиксира и изтача по-лесно.Вътре имаше златни каракуди(жълти и оранжеви хванати от една локва в Гърция) и жаби(те се въдят сами
и разбира се камъни,цветя и райграс.Но се завъждат и много комари
.Езерото е изцяло от цимент.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
-
- новобранец
Колега погледни тук
http://www.savour-garden.com/fontan.html

Продават готови вани в различни форми.В Германия при сестра ми сглобих подобно нещо и даже го зарибих с две каракуди
В големите строителни хипермаркети продават всичко за тази цел.Готови камъни и всякакъв интериор.Другото е въображение и малко труд 

-
Кире, ти си в строителния бизнес.Някоя стара вана я закопаваш и започваш с фантазията.Правил съм няколко модела, даже и от тези 
Много готино става да се вземе някаква неоформена скала под формата на пирамида или нещо от сорта, разпробива се и се мушка маркуча вътре а горе пръскачката, в долния край се нареждат още няколко камъка и водна растителност във фугите.Идеи има доста, развихри си въображението

Много готино става да се вземе някаква неоформена скала под формата на пирамида или нещо от сорта, разпробива се и се мушка маркуча вътре а горе пръскачката, в долния край се нареждат още няколко камъка и водна растителност във фугите.Идеи има доста, развихри си въображението

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
Ето ти още една идея, копаеш си каквато яма решиш, взимаш от гумирания брезент и ги разстилаш навсякъде, взимаш си хидроизолация за басейните и си го мажеш, на прегъвките го залепяш да е естетически издържано, после си нарждаш камъни, цветя и други, даже и риби можеш да пуснеш 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- GODzillata
Утре ще пробвам до колко метра нагоре изхвърля вода помпата, за да преценя дълбочината на потапяне.
Това за старата вана е идейно!
Тъкмо се чудех дали да слагам найлон под цимента и камъните, за да се намали "утечката".....ама имам една стара вана и направо ще я копна....от покрай Дунава насъбрах разни камъни, утре ще се огледам и за коренища, които да лакирам....и като стане готово, ще правя рилийс в езерцето. 
Това за старата вана е идейно!

На риба - като на война! Fish'n'chicks!