Идеи за "направи-си-сам" фонтан?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Идеи за "направи-си-сам" фонтан?

Мнение от GODzillata »

Купих потопяема водна помпа и сега бих приветствал идеи за направата на градинско фонтанче... :roll:

Грубият ми замисъл е да се изкопае няк'ва дупка, после разни камъняци и цимент...ама сигурно може и нещо по-готино, а? :roll:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Mirotg1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Идеи за "направи-си-сам" фонтан?

Мнение от Mirotg1 »

Виждал езерце съм с формата на бъбрек с такава помпа.Като на дъното в средата имаше дупка колкото за помата така се фиксира и изтача по-лесно.Вътре имаше златни каракуди(жълти и оранжеви хванати от една локва в Гърция) и жаби(те се въдят сами :) и разбира се камъни,цветя и райграс.Но се завъждат и много комари :) .Езерото е изцяло от цимент.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
красимир70
новобранец
новобранец

Мнение от красимир70 »

Колега погледни тук :wink: http://www.savour-garden.com/fontan.html
tct

Мнение от tct »

Продават готови вани в различни форми.В Германия при сестра ми сглобих подобно нещо и даже го зарибих с две каракуди :lol: В големите строителни хипермаркети продават всичко за тази цел.Готови камъни и всякакъв интериор.Другото е въображение и малко труд :D
snegk

Мнение от snegk »

Кире, ти си в строителния бизнес.Някоя стара вана я закопаваш и започваш с фантазията.Правил съм няколко модела, даже и от тези Изображение
Много готино става да се вземе някаква неоформена скала под формата на пирамида или нещо от сорта, разпробива се и се мушка маркуча вътре а горе пръскачката, в долния край се нареждат още няколко камъка и водна растителност във фугите.Идеи има доста, развихри си въображението :wink: :drinkers:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
snegk

Мнение от snegk »

Ето ти още една идея, копаеш си каквато яма решиш, взимаш от гумирания брезент и ги разстилаш навсякъде, взимаш си хидроизолация за басейните и си го мажеш, на прегъвките го залепяш да е естетически издържано, после си нарждаш камъни, цветя и други, даже и риби можеш да пуснеш :D
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Утре ще пробвам до колко метра нагоре изхвърля вода помпата, за да преценя дълбочината на потапяне.

Това за старата вана е идейно! :smt023 Тъкмо се чудех дали да слагам найлон под цимента и камъните, за да се намали "утечката".....ама имам една стара вана и направо ще я копна....от покрай Дунава насъбрах разни камъни, утре ще се огледам и за коренища, които да лакирам....и като стане готово, ще правя рилийс в езерцето. :wink:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”