Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

спининг през забраната около Габрово
Модератор: Paublo_Eskobar
спининг през забраната около Габрово
Здравейте по празниците ще съм в габрово
има ли някое местнеце където може да се повърти за хищник
желаните обекти са щука, бяла риба
Ако знаете някое платено с добри риби подходящо за спининг ще съм благодарен да го споделите
поздрави
има ли някое местнеце където може да се повърти за хищник
желаните обекти са щука, бяла риба
Ако знаете някое платено с добри риби подходящо за спининг ще съм благодарен да го споделите
поздрави
-
- ще става разбирач
Re: спининг през забраната около Габрово
Аз съм от Габрово и целогодишно си задавам същия въпрос
интересното е че май няма много привлекателен отговор...Ако имаш желание да си пробваш примамките на Синкевица или Рачевци няма проблем само да имаш членска карта(защото освен да ги пробваш и ако хванеш риба ще те впишем в историята
)
Ако пъстърва на платено ти допада толкова...аз лично нищо не ми хрумва
Дано да не съм прав и колегите ти кажат нещо "по-оптимистично"
По принцип спининга около Габрово е малко зор(липсата на подходящи водоеми за това) ,а сега в забраната е направо невероятно... Но все пак успех

интересното е че май няма много привлекателен отговор...Ако имаш желание да си пробваш примамките на Синкевица или Рачевци няма проблем само да имаш членска карта(защото освен да ги пробваш и ако хванеш риба ще те впишем в историята

Ако пъстърва на платено ти допада толкова...аз лично нищо не ми хрумва
Дано да не съм прав и колегите ти кажат нещо "по-оптимистично"

По принцип спининга около Габрово е малко зор(липсата на подходящи водоеми за това) ,а сега в забраната е направо невероятно... Но все пак успех

И пъстърва става стига да има , би ли споделил кой е водема и къкви риби излизат трябва ли ми флурокарбонов повод или мога да мина и с плетеняка.xt33m33 написа:Ако пъстърва на платено ти допада толкова...
Все още се надявам да има някое платено с щука или бяла
-
- ще става разбирач
Преди по пътя за Узана имаше едно платено с американки,мисля че все още може да се ходи там ама не съм сигурен и инфо за метода на ловене там бъкел не мога да ти кажа...
А относно платените с щуки и бели: щука целенасочено слагат на малко места ,защото им създава проблеми а от друга страна във всяко платено има по някоя бяла,сом или току виж щука просто пуснати там за да им прочиства водоема-тея бройки са епизодични и целенасочения им улов е доста трудоемък.Говорил съм с такива хора и казваха ,че пускат най-много по 2-3 бели на декар от язовира....

А относно платените с щуки и бели: щука целенасочено слагат на малко места ,защото им създава проблеми а от друга страна във всяко платено има по някоя бяла,сом или току виж щука просто пуснати там за да им прочиства водоема-тея бройки са епизодични и целенасочения им улов е доста трудоемък.Говорил съм с такива хора и казваха ,че пускат най-много по 2-3 бели на декар от язовира....
- maranzika
- сериозен играч
Абе мисля си за тука,ама нека колегите от района кажат как е на Жълтеш?
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 0%B5%D1%88
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 0%B5%D1%88
Това са рибарниците на Радецки преди години даваха сам да си хванеш рибата коятоxt33m33 написа:Преди по пътя за Узана имаше едно платено с американки,мисля че все още може да се ходи там ама не съм сигурен и инфо за метода на ловене там бъкел не мога да ти кажа...![]()
смяташ да закупиш ,начин на риболов -всякакъв и на фас от цигара вземаше

Да повторя -преди години,ако накой знае нещо ново да пише.
Иначе вярно с платените водоеми сме най зле в републиката.ако можеш да отделиш половин
ден за риболов бих ти препоръчал старите речни корита около Търново (една част от тях по-
падат в списъкат на разрешените водоеми по време на забраната)
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
[quote="xt33m33"]Преди по пътя за Узана имаше едно платено с американки,мисля че все още може да се ходи там ама не съм сигурен и инфо за метода на ловене там бъкел не мога да ти кажа...
Наскоро имаше търг за тези рибарници и за сега доколкото ми е известно не работят. 

Време ще намеря но не ги познавам а съм сам и този вариант отпада.bobopeli написа: Иначе вярно с платените водоеми сме най зле в републиката.ако можеш да отделиш половин
ден за риболов бих ти препоръчал старите речни корита около Търново (една част от тях по-
падат в списъкат на разрешените водоеми по време на забраната)
Чувал съм че на войново има бяла някой може ли да потвърди инфото.
-
- ще става разбирач
За Войново каквото знам е ,че там каквато и да е риба все се лови трудно... и платените ни не са като платените в това Габрово ... пфффф... ние сме рибно НЕ обезпечени 

- jean11
- вече хвърля и на тежко
Съжелявам,че и аз ще те разочаровам.Живея от години в Търново,но съм си от ГАБРОВО и познавам региона.Та какъв спининг,какви 5 лева.То и през разрешения период няма къде да риболовстваш та сега ли.Може би само в Янтра,ама там щуки и бяла май не се е завъдила още
.......Дано излезят майските гъби,а то за риба край Габрово забрави.

Дърпай и не му отпускай!
-
- ще става разбирач
Ако колегата още се интересува мога да му кажа ,че единственото такова място е платения водоем на село Янтра.Там има доста малки кефалчета и костурчета ,пускали са към 1000 бели за целия гьол който е към 100 тина декара на око като го гледам от Гугъл
И имало и някоя пъстърва 
Аз сега се връщам от "СПИНИНГ" на Синкевица и резултата е нормалното КАПО !!!
Е не бях капо защото извадих един ей такъв голям клон над 10 кила
прая тренировки на катаната на сухо

Аз сега се връщам от "СПИНИНГ" на Синкевица и резултата е нормалното КАПО !!!
Е не бях капо защото извадих един ей такъв голям клон над 10 кила

прая тренировки на катаната на сухо

Колега дай повече инфо за тоя гьол край село Янтра ако имаш .... 

Ходя по каменяци и меткам изкуственяци
наистина би било полезноoverkill написа:Колега дай повече инфо за тоя гьол край село Янтра ако имаш ....
- jean11
- вече хвърля и на тежко
Днес мой приятел ми разказва,как скоро уловил две добри пастърви от мостчето над дерето тръгващо от язовира на с.Янтра 

Дърпай и не му отпускай!
направих 3 разходки
излет 1
едно костурче 10см много ме зарадва на една рапала 7см с костурска окраска
излет 2
повъртях на яз.Рачевци там каракудата хвърляше хайвера си и гъмжеше от риба в тревите покрай
брега чак останах изненадан колко много риба предполагам че и щуката ги е последвала и при толкова много и лесни жертви регистрирах нормално капо
излет 3
с един приятел мухар ходихме на Сенник той да търси трофейни кефали аз да си пробвам новия такъм аз за цялото време имах едно подговне от едно дребно костурче , намерих и едно заливче с въртящ се кефал но не успах да го съблазня
моя приятел за 3 часа е успял (казвам успял защото беше влязъл с проходилка от забранената страна на язовира) 3 кефала най големия от които е 30 см
равносметката
риболов не се получи а по скоро обичайния въоръжен туризъм в който съм се специлиазирал
но като цяло си изкарах си приятно
излет 1
едно костурче 10см много ме зарадва на една рапала 7см с костурска окраска
излет 2
повъртях на яз.Рачевци там каракудата хвърляше хайвера си и гъмжеше от риба в тревите покрай
брега чак останах изненадан колко много риба предполагам че и щуката ги е последвала и при толкова много и лесни жертви регистрирах нормално капо
излет 3
с един приятел мухар ходихме на Сенник той да търси трофейни кефали аз да си пробвам новия такъм аз за цялото време имах едно подговне от едно дребно костурче , намерих и едно заливче с въртящ се кефал но не успах да го съблазня
моя приятел за 3 часа е успял (казвам успял защото беше влязъл с проходилка от забранената страна на язовира) 3 кефала най големия от които е 30 см
равносметката
риболов не се получи а по скоро обичайния въоръжен туризъм в който съм се специлиазирал
но като цяло си изкарах си приятно