Предпазител за куки

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Предпазител за куки

Мнение от jagger1 »

Здравейте колеги.
Често пъти съм се чудил, къде да си закача куките на монтажа при транспорт, без да разглобявам въдицата, така че да не се забиват където си искат - по седалки, по лодката, по дрехите, по багажа ....
Реших да си направя ето това:
материали: PVC шлаух с диаметър 12 мм и едно парче дунапрен, изрязано като цилиндър с размери - диаметър 15 мм (по-голям от шлауха !) и дължина около 30 мм.
Ето и снимките:

Изображение

и в монтирано положение на куката:

Изображение

Доста колеги са се чудили като мен как да обезопасяват куките. Мисля, че това ще ви бъде от полза.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Re: Предпазител за куки

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

:lol: Много хитро!А същевременно толкова просто.Определено ще се възползвам от идеята на jagger1 :D
Изображение
Изображение
Людмил Иванов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Людмил Иванов »

Много добро решение ще го пробвам.Благодарности колега за идеята.
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

Аз си "опаковах" куките в парченца станиол от цигари и така избегнах този проблем.
Изображение0343.jpg
Изображение0344.jpg
Твоя метод е по "технически издържан".Запаси се с повече резервни части,че това закачане на куки,особено по седалките на колата е голяма отрова! :rolleyes:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Иван Златев
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Иван Златев »

трапера написа:Аз си "опаковах" куките в парченца станиол от цигари и така избегнах този проблем.
Изображение0343.jpg
Изображение0344.jpg
Твоя метод е по "технически издържан".Запаси се с повече резервни части,че това закачане на куки,особено по седалките на колата е голяма отрова! :rolleyes:
Ами кво да праим ние НЕпушачите :lol: :lol: :lol: може би готварско фолио... :lol:
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

Иван Златев написа: Ами кво да праим ние НЕпушачите :lol: :lol: :lol: може би готварско фолио... :lol:
:lol: :lol: :lol: ВИЕ непушачите ползвайте новото изобретение :lol: Но и готварско фолио става :lol:
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
xt33m33
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от xt33m33 »

Ами кво да праим ние НЕпушачите :lol: :lol: :lol: може би готварско фолио... :lol:[/quote]

Ето ти метод не за пушачи ,а за пиячи :mrgreen: :arrow:
просто вземаш една стара коркова тапа от вино и си бодеш куките там
Елементарно,Уотсън ! :mrgreen:
diimov
новобранец
новобранец

Мнение от diimov »

колега пробвай и с ситно нарязан фибран не се рони не цапа и можеш да го наmериш около всеки строеж :)
Последно промяна от diimov на Вто Апр 19, 2011 6:46 pm, променено общо 1 път.
Аватар
k_kuk
новобранец
новобранец

Мнение от k_kuk »

Може да го напери на всякъде.... :lol: :lol:
kir4o9612
новобранец
новобранец

Мнение от kir4o9612 »

И аз използвам това с корковата тапа и слагам ластичка на дръжката и оттам прекарвам тапата
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

Хайде и аз да кажа един метод,още по-модерен слагам едно пласмасово яйце от тия Киндер-сюрприз и вътре прибирам пружинката барабар с куките :lol: .
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Хитра идея, определено ще се ползва, но някой да сподели - к`о прайм с тройките :? ?
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
ivanov70
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivanov70 »

Здравейте колеги,
аз никога не съм имал такива проблеми. :lol:
Никога не нося въдици с направен монтаж, защото не се знае като тръгна за риба, каква риба ще излиза, на река или на стояща вода , какви ще са климатичните условия и т.н. Монтажите са ми навити на мотовилки и надлежно прибрани. Така че въдиците и монтажите ги сглобявам на място, според условията на риболов.
Не на последно място, направената линия неволно може да бъде наранена при транспортиране. :oops:
Поздрави !
Селянията не е белег за произход - тя е състояние на духа !
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

ivanov70 написа:Здравейте колеги,
аз никога не съм имал такива проблеми. :lol:
Никога не нося въдици с направен монтаж, защото не се знае като тръгна за риба, каква риба ще излиза, на река или на стояща вода , какви ще са климатичните условия и т.н. Монтажите са ми навити на мотовилки и надлежно прибрани. Така че въдиците и монтажите ги сглобявам на място, според условията на риболов.
Не на последно място, направената линия неволно може да бъде наранена при транспортиране. :oops:
Поздрави !
А дънарки не ползваш ли? Щото когат съм на леко и аз съм със совалки и различни линии ама дънарките нема как да ги вържа на совалки, ми се чини.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Това е за защита при транспортиране с лодка или когато се налага на водоема да се смени "уловистото" място, или за случаи, когато става дума за придвижване на къси разстояния (около 1-2 км.) и не си заслужава да се разваля монтажа.
За тройките и аз мисля как да го усъвършенствам. Единият вариант е , като се използва по-широк шлаух, като дунапрена се сцепва по дължина до центъра на диаметъра. Влакното минава по оста на дунапрена, а куката се забива симетрично на сечението отдолу. После по същия начин се покрива с шлауха. За шлаух - от градински PVC маркуч, парченце с дължина около 2 см.
Имам някакви идеи, как да се усъвършенства предпазителя така, че да се закрепи на пръчката, но трябва да си поиграя да го направя. Ако се получи добре, ще го пусна със снимки в темата.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”