Humminbird Matrix 17 ?

Всико за лодките сонарите и атрибути към тях.

Модератори: emo vasilev, Кърцата

Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Humminbird Matrix 17 ?

Мнение от GODzillata »

То малко е като след дъжд - качулка, защото вече го поръчах и чакам да пристигне тия дни, ама все пак да питам - някой има ли такъв и какви са отзивите за него? :roll:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от www.***.com »

Много добър модел, няма да съжаляваш.
ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Хм, дано да е така. :)

Някакви препоръки за работата с него?

Не съм хващал въдица от 6-ти клас сигурно, но сега с помощта на хай-тек устройствата смятам да "избия рибата". :D
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от www.***.com »

Кви препоръки? Този модел съм го ползвал доста и е елементарен за работа. Нагласяш си наколко менюта, които сметнеш за необходими и после си се кефиш. Ама ако мислиш, че това ще ти помогне да хващаш риба след риба... :lol: То гледането на рибите не е достатъчно за ловенето им :wink:
ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Имам предвид нещо по настройките - контраст и т.н., понеже от всичко, изчетено досега, прави впечатление, че са от значение.

Добре де, защо пък да не хващам рибоци? - Скивам къде са, мяткам им нещо за ядене под устата и хоп! - в кепчето. :D
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

www.***.com написа: То гледането на рибите не е достатъчно за ловенето им :wink:
Eeeeeeeeeee , идвало ми е да се метна от борда на лодката , и със зъби да ги вадя , ама .... :cry: :cry:
На платено не одим !
Аватар
lz5bf
новобранец
новобранец

То да попитам и аз

Мнение от lz5bf »

А какво ви е мнението за Matrix 37 ?
че вече е заръчан и утре ще ходя да си го вземам от магазина
Въпрос на вкус, казало кучето и си облизало гъза !!!!!
Аватар
iogo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от iogo »

Ето малко снимки на 27-ца в реално обстановка.
С почти еднакво меню са и 17-ката и 37-цата.

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?t=4613&start=15
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от www.***.com »

GODzillata написа:Скивам къде са, мяткам им нещо за ядене под устата и хоп! - в кепчето. :D

Недей да храниш чак такива надежди :lol: Иначе контраста, осветлението, чувствителността и т.н. ще се научиш да ги настройваш в зависимост от условията. като за начало ти препоръчвам да използваш повече AUTO :wink: Като прочетеш упътванията и ще ти се изясни за какво става въпрос.
ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

О.К., ок, ще споделям скоро собствен опит и ще мяткам снимки тук. :D
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Такааа...монтирахме сонара и веднага забръмчах с него, но май се поразочаровах - направих му всички настройки и се пуснах по течението на Дунав, но не ми показа нито една риба, след това запалих мотора и се понесох с мръсна газ...ле-лееее като започна да цвърчи алармата за риба, като почнаха да се показват на монитора едни пасажи, едни рибоци на различни дълбочини - кеф голям! :lol:

Заключение:

1. Сонарът е относително полезен за навигация - видях, че става плитко секунда-две преди да заседна в едни плитчини. :shock: Но затова пък знаех точната дълбочина, на която съм заседнал. :wink:

2. Ако се носиш с лодката по течението и си мислиш, че сонарът под теб ще засече риба - просто забрави! Явно рибата се плаши от очертанията и сянката на лодката, и затова бяга още преди да си минал над нея, за да я засечеш.

3. Сонарът е полезен, ако си статистик. :lol:
Винаги можеш да засечеш колко риби си видял от точка А до точка Б, движейки се със скорост Х > 50 км/ч. :roll:

4. (Последна, но не по значение!) Сонарът по принцип се закупува от мераклии, които наивно си мислят, че това ще им донесе преимущество в риболова - но не е така, "вервайте ми" - защото минах по този път и съм разочарован.

...ъъъ...някой да иска да си купи сонар, че май ще продавам един? :roll:
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

GODzillata написа:Сонарът по принцип се закупува от мераклии, които наивно си мислят, че това ще им донесе преимущество в риболова - но не е така, "вервайте ми" - защото минах по този път и съм разочарован.
Еееееееееееее , "GODzillata" , трябваше да споделиш това по рано , щото бая балами /включвайки и себе си в тях/ го ползваме от много години , и все се надяваме да ни даде някакво преимущество , а надеждата , както се знае умира последна :wink: :wink: :wink:
На платено не одим !
Аватар
oldman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от oldman »

GODzillata написа: 4. (Последна, но не по значение!) Сонарът по принцип се закупува от мераклии, които наивно си мислят, че това ще им донесе преимущество в риболова - но не е така, "вервайте ми" - защото минах по този път и съм разочарован.

...ъъъ...някой да иска да си купи сонар, че май ще продавам един? :roll:
Не си минал по този път - само си ЗАПОЧНАЛ да се движиш по него.
Не се отчайвай, ами се научи да го разчиташ правилно. С времето ще му свикнеш. Аз вече не мога без него. И много ми помага!
Като начало ще ти кажа, че когато караш бързо, ако ти е разположен близко до мотора, или там, където има смес от вода и въздух - изобщо не му вярвай!
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

oldman, ами монтиран е според инструкциите, отдясно на мотора.
Показва дълбочината вярно, защот малко след като ми писна алармата за дълбочина, настроена на 1 м., заседнах в едни плитчини. :lol:

Но КАК може да се ползва за риболов тогава? - защото явно рибата се плаши от лодката и бяга, когато се носиш по течението, а ако си на скорост - просто е без значение, че си засякъл някаква риба, което вече е на десетки метри зад теб. :cry:

sampo, еми то и аз съм в кюпа на баламите...и надежда всякаква съм изоставил, че сонарът може да ми е от полза при риболова, но може би някой ще сподели каква е ползата и преимуществото от него за риболов по Дунав? :roll:

Вчера метнах въдицата и веднага закачих една щукичка, после я дадох на ортака да я сложи в един плик във водата, а той взе, че я изпусна. :lol: Имам предвид, че хванах рибата без помощта на сонара, а с негова "помощ" - нищоооо.

Малка щукичка, но от сърце. :lol:

Изображение
Аватар
lz5bf
новобранец
новобранец

Мнение от lz5bf »

oldman- Ще откриеш ли някоя тънкост по 37цата че събота и неделя му правих сефтето :lol:
Въпрос на вкус, казало кучето и си облизало гъза !!!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Лодки и сонари”