Относно фиксираните ваглери

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
lbfchy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Относно фиксираните ваглери

Мнение от lbfchy »

Здравейте колеги 8) Искам да ви попитам как вие фиксирате вашите ваглери при риболов. Използвате ли джунджурийки купени от рибарските магазини и тн.. Ако може и да постнете някоя снимка ще съм много благодарен. Благодаря предварително :D
pgb
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Относно фиксираните ваглери

Мнение от pgb »

аз ги фиксирам и по двата начина ако е по-лек ваглера го фиксирам със съчми ако е по тежък с специални вирбели за тази работа .купил съм си на кралузо и съм доволен ,но всичко се постига с практика
Людмил Иванов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Людмил Иванов »

Колега аз видях това в някакво списание и си направих същото и се оказа доста добро.
Прикачени файлове
silikone_how.png
silikone_how.png (89.39 KiB) Преглеждано 3818 пъти
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

Това е фиксиране от всякъде!Просто е нужен адаптор.Иначе,ако не е наличен с две съчми,преди това хубаво премерена дълбочина.
Изображение
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

pgb написа:аз ги фиксирам и по двата начина ако е по-лек ваглера го фиксирам със съчми ако е по тежък с специални вирбели за тази работа .купил съм си на кралузо и съм доволен ,но всичко се постига с практика
Те това е, много е важно да не стопирате с сачми тежки ваглери. Иначе си заминават заедно с целият монтаж..... :?
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Mortimar
новобранец
новобранец

Мнение от Mortimar »

Когато използвате тези конектори за фиксиране, остава ли правилото 80% от утежнението да бъде разположено около плувката или може да се разположи по линията ?
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Утежнението разпределям в зависимост от ефекта, който искам да постигна. Никога не съм чувал за правилото с процентите :)
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д-р Флекс »

В последния брой на "Риби и такъми" има статия на Питър Дренан за риболов с фиксиран ваглер, та той фиксира неговите с по два силиконови стопера от двете страни. Струва ми се по-надежден вариант, сравнен със съчмите и дори със специалния вирбел.
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

Ей тия са на Кралусо
Изображение

И тези два модела на Стонфо
Изображение
Изображение
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Георги Кръстев »

Mortimar написа:Когато използвате тези конектори за фиксиране, остава ли правилото 80% от утежнението да бъде разположено около плувката или може да се разположи по линията ?
Дааам или си купуваш хубави ваглерчета. Миди са едни от тях (говоря за онези с вградената тежест). Или си навиваш допълнително оловна тел/тенол на ваглерчето и си 6 :)
Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
Mortimar
новобранец
новобранец

Мнение от Mortimar »

Георги Кръстев написа:
Mortimar написа:Когато използвате тези конектори за фиксиране, остава ли правилото 80% от утежнението да бъде разположено около плувката или може да се разположи по линията ?
Дааам или си купуваш хубави ваглерчета. Миди са едни от тях (говоря за онези с вградената тежест). Или си навиваш допълнително оловна тел/тенол на ваглерчето и си 6 :)
В момента използвам ваглери на Браунинг които не знам как са спрямо Мидито но съм много доволен от става въпрос за http://www.peters-anglertreff.de/posen/ ... ierrepont/ които са с регулируемо утежнение. Не разбирам за "допълнителната оловна тел" ?
А относно това което казва chirusa_bg и аз зависи от това дали ще ловя на "повдигане, във ветровито време, на пропадане и т.н" си променям монтажите според това което съм чел по форумите :D, става въпрос, че в тази статия за монтажи http://www.fishing-mania.com/shared/inner.php?id=41 (съжалявам за линка от друг форум) при монтажа на фиксиран ваглер от 70- 90% от тежестите се монтират около ваглера за това правило говоря.
плувката2006
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от плувката2006 »

Като рових из форума попаднах ето на това:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=21&t=20846
Ще е интересно за любителите на "Направи си сам".
Стандартен монтаж за фиксиран ваглер/до дълбочина 3.50/ е повод 35-45см,микро вирбел,дропер и на 40-60см основно утежнение.От там насетне всеки си размества според случая-дали с два дропера над повода ,дали да разпръсне 2-3 съчми между утежненията.Ако спазваш процентно разположение при дълбочина 3м къде ще ти бъде основното утежнение до ваглера ли.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Няколко пъти съм ползвал за фиксиране на ваглерчето обикновени силиконови стопери на "Балцер".Вършат чудесна работа,като така не се получава проблем с правилното утежняване.Изобщо не ме интересува дали отговаря на световните стандарти -аз не съм състезател,ходя на риболов за удоволствие и релакс,които се постигат и по посочения начин за фиксиране.:)
Mortimar
новобранец
новобранец

Мнение от Mortimar »

плувката2006 написа:Като рових из форума попаднах ето на това:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=21&t=20846
Ще е интересно за любителите на "Направи си сам".
Стандартен монтаж за фиксиран ваглер/до дълбочина 3.50/ е повод 35-45см,микро вирбел,дропер и на 40-60см основно утежнение.От там насетне всеки си размества според случая-дали с два дропера над повода ,дали да разпръсне 2-3 съчми между утежненията.Ако спазваш процентно разположение при дълбочина 3м къде ще ти бъде основното утежнение до ваглера ли.
Това наистина е много добро веднага си направих два конектора :D .
Относно стандартните монтажи на фиксиран ваглер не сам съгласен с това което си написал http://www.matchfishing.ru/upload/fcked ... AGE002.JPG[/img], http://www.matchfishing.ru/upload/fcked ... AGE004.JPG, http://media.snimka.bg/1933/010120759-big.jpg и така нататък. Навсякъде в нета попадам на такива монтажи. Относно трите метра не виждам проблем дори и с такъв повод при условия че вториат дропер след този на микровирбела/ако се слага там / трябва да е на разстояние по голямо от повода примерно 65 см и е добре от там където е фиксиран ваглера до следващата тежест посока повода разстоянието да е ваглер и половина поне /така знам/ ти остават към 2 м където да си разположиш утежнението. Точно за това питам дали при фиксиране с конектор трябва да се спазва това. Защото при тази ситуация която си описал ако не трябва основната тежест да е около ваглера може да се направи монтаж които да пропада по бързо примерно : повод 45см, микровирбел с дропер до него, 65см. втори дропер, 50 основно утежнение. Всичко на всичко 1,60 м. и остава още 1,4 до трите метра.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Разбира се, че може бе човек. Това с тие проценти не е никакво правило, а по-скоро най-често срещания вариант. Просто се предполага, че когато ловиш с фиксиран ваглер пред теб е плитко и малко тежест по линията би била оптималния вариант.
Няма нищо задължително, ако искаш можеш да сложиш цялата тежест и на 15см от куката и пак да ловиш с фиксирана плувка. Единственото, което трябва да те ръководи са условията и личните ти предпочитания, а ако успееш да избегнеш и заплитанията при замятане, значи монтажа ти е перфектен.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мач”