Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

На плувка и дъно – епизод „Ди Инглиш Кънтрисайд”
На плувка и дъно – епизод „Ди Инглиш Кънтрисайд”
Здравейте приятели на рЕболова!
Дойде най-накрая времето на голямото кълвино, след дълга и не толкова успешна зима...поради голямото наводнение и безспирните земетресения в гоцеделчевско и региона!
Зех та си писах отпуска по новите стандарти, демек още Януари и без да знам кълве или не се запътих към разградско при тъщата! Разградско – регион на мечти! Риболовни мечти. Да, ама не! Най-добрият гьол на сички времена и сички планети /яз. Балкански/ е заебан тая година и моите надежди увяхнаха.
Станах без усмивка днес. Отидох на Лукойл-а /цигари и Пепси/ и се запътих към Ди Инглиш Кънтрисайд – демек Айлънд вилидж /или по нашему с. Островче/! Там имало някъв Спа комплекс с някъв гьол! Бях тръгнал за с. Сейдол...но...!
Пристигам първи /естествено/, гледам...абе става. Усмихвам се когато чувам 2 лв...и може да се връща. Пристига и вторият колега /дишаше ми праха по пътя/, обувам си батушите и тръгвам на обиколка по гьла за разузнаване. Правете го винаги. И винаги слушайте местния какво ви казва.
Част 1 – на плувка
Въпреки моите логични разсъждения, послушах човеко и се настаних тетукте:

Малко панорама на кънтрисайда

Разгъвам сергията след като не малко време убеждавах пазача, че трябва да докарам колата с багажа...а той се маеше какъв багаж?!? Както и да е. Разгъвам на 9 м, меря..60 см дълбочина. 11 метра – 65 см, 12,5 м – 70 см...фак! Сега вече знаете защото е английски днес риболова! Пазача продължава да ме убеждава, че тук е рибата. Пак вярвам.
Такъм: щека 12,5 м, влакно 14/12, плувка 0,5 гр., камасан В611 – 14 номер, ластик – 2 мм /пазача ме изплаши с толупите и амурите от местните английски легенди, ама и без това не го бях изтръсил/!
Захранка: жито, царевица, богровски пелети, сенсаски пелети дребни
Стрелях и зачаках. На куката 2 белки.
Лупнах една каракуда 200 гр...след малко и това малко шаранче:

И зачаках...чаках чаках...бах ластика къде тръгна? Последва откачане, което ме влуди. Отново всичко по учебник – нъцки. След малко обаче пред шавара вляво от мен скочи шаран на около 7 метра от брега. Директно завъртах щеката – кълване и откачане! Лудост! Фъкин инглиш каус! Веднага смяна на стръвта и ново кълване, ластици, пируети и т.н. докато не влезе в кепа през сички шавари и водорасли ей тоя:

Захраних второ петно и започнах да ги редувам през риба. Бях пуснал и 1,5 м от плувката до върха, че много плитко дюд! Рибата се плаши от въдицата! Излезе ураганен вятър, типично за Острова. На моменти едвам държах с две ръце въдицата. 3 пъти пада. Бах Мавера бах! Здрав е!

Второто петно се оказа по-дащно и ги зачесах. На царевица. Хубавици 500-800 гр.

Пак ластик...

Рънътъ

Да обаче вятъра стана вече циклон и след малко ураган...честно не можех да държа в ръце щеката!
И стана време за:
Част 2 - на дъно
Такъм: фидер Адвенчър 3,30 м, 5-25 акция, влакно 0,18, стандартен монтаж с тръбица, повод 0,12, кука 8 Дренан фидер
Захранка: Пеликан Шаранска, Филстар Ванилия с коноп, 5 вида мляно зърно
/храната Пеликан е местно производство с уникално добро качество като базова храна/
И така се почна...

Докато не смених само на царевица на куката. Представете си как се вади тая риба с тая въдица...

*това на челото ми е кал

След 1 час вятър почти като торнадо и вече взел решение да си ходя, въдицата се сгъна на две, аванса заплющя и след 10 мин борба в шавара излезе най-йедрото за деня 3 – 3,5 кг. Направо ми напълни душата тази въдица. Оказа се корава и подла солета!!!!!

Те тва беше за днес. Равносметката: 4 изпуснати шарана, 4 кепчосани шарана, 5-6 кила каракуди, лошо време, плитко, шавари, водорасли...
До скоро от Айлънд вилидж! Ди Инглиш Кънтрисайд!
п.п. на стената е 3-4 метра дълбоко
Поздрави
Коце
п.п.2. днес се радвах като малко дете!
Дойде най-накрая времето на голямото кълвино, след дълга и не толкова успешна зима...поради голямото наводнение и безспирните земетресения в гоцеделчевско и региона!
Зех та си писах отпуска по новите стандарти, демек още Януари и без да знам кълве или не се запътих към разградско при тъщата! Разградско – регион на мечти! Риболовни мечти. Да, ама не! Най-добрият гьол на сички времена и сички планети /яз. Балкански/ е заебан тая година и моите надежди увяхнаха.
Станах без усмивка днес. Отидох на Лукойл-а /цигари и Пепси/ и се запътих към Ди Инглиш Кънтрисайд – демек Айлънд вилидж /или по нашему с. Островче/! Там имало някъв Спа комплекс с някъв гьол! Бях тръгнал за с. Сейдол...но...!
Пристигам първи /естествено/, гледам...абе става. Усмихвам се когато чувам 2 лв...и може да се връща. Пристига и вторият колега /дишаше ми праха по пътя/, обувам си батушите и тръгвам на обиколка по гьла за разузнаване. Правете го винаги. И винаги слушайте местния какво ви казва.
Част 1 – на плувка
Въпреки моите логични разсъждения, послушах човеко и се настаних тетукте:

Малко панорама на кънтрисайда

Разгъвам сергията след като не малко време убеждавах пазача, че трябва да докарам колата с багажа...а той се маеше какъв багаж?!? Както и да е. Разгъвам на 9 м, меря..60 см дълбочина. 11 метра – 65 см, 12,5 м – 70 см...фак! Сега вече знаете защото е английски днес риболова! Пазача продължава да ме убеждава, че тук е рибата. Пак вярвам.
Такъм: щека 12,5 м, влакно 14/12, плувка 0,5 гр., камасан В611 – 14 номер, ластик – 2 мм /пазача ме изплаши с толупите и амурите от местните английски легенди, ама и без това не го бях изтръсил/!
Захранка: жито, царевица, богровски пелети, сенсаски пелети дребни
Стрелях и зачаках. На куката 2 белки.
Лупнах една каракуда 200 гр...след малко и това малко шаранче:

И зачаках...чаках чаках...бах ластика къде тръгна? Последва откачане, което ме влуди. Отново всичко по учебник – нъцки. След малко обаче пред шавара вляво от мен скочи шаран на около 7 метра от брега. Директно завъртах щеката – кълване и откачане! Лудост! Фъкин инглиш каус! Веднага смяна на стръвта и ново кълване, ластици, пируети и т.н. докато не влезе в кепа през сички шавари и водорасли ей тоя:

Захраних второ петно и започнах да ги редувам през риба. Бях пуснал и 1,5 м от плувката до върха, че много плитко дюд! Рибата се плаши от въдицата! Излезе ураганен вятър, типично за Острова. На моменти едвам държах с две ръце въдицата. 3 пъти пада. Бах Мавера бах! Здрав е!

Второто петно се оказа по-дащно и ги зачесах. На царевица. Хубавици 500-800 гр.

Пак ластик...

Рънътъ

Да обаче вятъра стана вече циклон и след малко ураган...честно не можех да държа в ръце щеката!
И стана време за:
Част 2 - на дъно
Такъм: фидер Адвенчър 3,30 м, 5-25 акция, влакно 0,18, стандартен монтаж с тръбица, повод 0,12, кука 8 Дренан фидер
Захранка: Пеликан Шаранска, Филстар Ванилия с коноп, 5 вида мляно зърно
/храната Пеликан е местно производство с уникално добро качество като базова храна/
И така се почна...

Докато не смених само на царевица на куката. Представете си как се вади тая риба с тая въдица...

*това на челото ми е кал

След 1 час вятър почти като торнадо и вече взел решение да си ходя, въдицата се сгъна на две, аванса заплющя и след 10 мин борба в шавара излезе най-йедрото за деня 3 – 3,5 кг. Направо ми напълни душата тази въдица. Оказа се корава и подла солета!!!!!

Те тва беше за днес. Равносметката: 4 изпуснати шарана, 4 кепчосани шарана, 5-6 кила каракуди, лошо време, плитко, шавари, водорасли...
До скоро от Айлънд вилидж! Ди Инглиш Кънтрисайд!
п.п. на стената е 3-4 метра дълбоко

Поздрави
Коце
п.п.2. днес се радвах като малко дете!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: На плувка и дъно – епизод „Ди Инглиш Кънтрисайд”
Изчерпателно
Браво Коце

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

Професионално изпълнено и поднесено. Много ми хареса 

„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
-
- кандидат преподавател
Nikola Polizovski написа:ИзчерпателноБраво Коце
![]()

МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
-
- научил се да хвърля
Показал си им как стават нещата 

ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Браво Коцееееееее, е и ти да ги надърпаш, евала за темата брат.
Коце , гъне ли се пустия Адвенчър
, намали малко основното влакно за повече кеф 0,18
дебело е.
Браво още един път, викаш нарадвал си се .
Коце , гъне ли се пустия Адвенчър

, намали малко основното влакно за повече кеф 0,18

Брат, много интересно, че се гъне ама умерено, като морска пръчка. Все пак е с 2 основни колега. Според мен ще издържи 5-6 кила риби без проблем. А за влакното - нямаше как, беше пълно с храсти и треви и съм ги прокарвал на слалом до кепа. Като засека и бягам на дясно около 15 метра и там ги вадя!qno_zloo написа: Коце , гъне ли се пустия Адвенчър![]()
, намали малко основното влакно за повече кеф 0,18дебело е.

-
- учете се от него

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Страхотен излет и риболов, поздравления

Риболова чудесен,репортажа-прекрасен!!! 

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!