DAM Quick HPN въпрос

Модератор: sapuna

SuSaMeCa
новобранец
новобранец

DAM Quick HPN въпрос

Мнение от SuSaMeCa »

Искам да питам за тази макара http://shop.nariba.com/product.php?ProductID=469 добра ли е за шаранджийски риболов при положение че е с 1 лагер.Харесва ми много, но само това ме притеснява че е с 1 лагер.
Аватар
ben_lyusien
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: DAM Quick HPN въпрос

Мнение от ben_lyusien »

А не те ли притеснява ,че макарето събира само 100 метра влакно :roll:
Аватар
aleks_gt
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от aleks_gt »

според мен не си заслужава,малко сабира 1 лагер,
SuSaMeCa
новобранец
новобранец

Мнение от SuSaMeCa »

Ами мислех да взема тази която събира най-много 0.50-100м и да сложа примерно 0.25-200м.Но само лагера ме спира.
Аватар
svincyyy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от svincyyy »

с 0.25мм за шарани на дъно досега несъм чул някои да използва освен на фидер.Успех :)
Не Си Хвърляите Кордите По Земята Доста Е Неприятно :)
SuSaMeCa
новобранец
новобранец

Мнение от SuSaMeCa »

Просто давам пример.
Аватар
aleks_gt
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от aleks_gt »

явно си решил да си я купиш,после ще ти седят 30лв във мазето но се пак секи си знае,
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

Имам 2броя такива макари размер 150-
Ако под шаранджийски риболов имаш предвид разпъване на голяма дистанция-няма да ти свърши работа,но ако ще хвърляш от ръка защо да не става макарат......
Иначе сега за здравината: много прилична макара,с нея съм вадил толупи по 6-7кг.без проблем,и една щука 5кг.която се беше набила във водораслите и я изкарах със още 2-3кила по нея тревуляци.С три шпули е което много ме улеснява-едната е с 0,40 за толупи,другата с 0,35 за щука и другата с 0,30 за шарани.........окомплектовал съм ги с две пръчки ФорМакс акция 100-200гр. и според зависи от риболова просто сменям шпулите и съм готов....
SuSaMeCa написа:Но само лагера ме спира.
В по обикновените риболовни магазини и магазини за 1ЛЕВ има макари с по 10-12лагера за по 20лв.те да не са по хубави?
п.п.-Незнам как може хора които не са ползвали даден продукт да дават мнения и съвети за него!!!!
Изображение
Аватар
ben_lyusien
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ben_lyusien »

п.п.-Незнам как може хора които не са ползвали даден продукт да дават мнения и съвети за него!!!![/quote]
А ти каде си видял шаранджия с макара за плувка или спининг,но говорим за шаранджииски риболов и оборудване
Макарето трябва да сабира доста над 100 м влакно
п п пък и за по лесно саита има опция шаранджииски макарета а тази не е в него
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

А ти каде си видял шаранджия с макара за плувка
Що ,не мой ли шаран на плувка да се лови? :roll:
Аз там съм пораснал...
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

SuSaMeCa написа:Ами мислех да взема тази която събира най-много 0.50-100м и да сложа примерно 0.25-200м.Но само лагера ме спира.
Поне 3 или 4 лагера,трябва да има лагери от двете страни на дръжката,там най много се разбива.
По добре като ти харесвт, си земи някой ДАМ от старите ,втора ръка или нов ако намериш.
модел АТ 340-350 или ТРХ 540-550,железни машини. :)
Аз там съм пораснал...
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

ben_lyusien написа:юА ти каде си видял шаранджия с макара за плувка или спининг,но говорим за шаранджииски риболов и оборудване
Аааааа преди 20години се със род под и сигнализатори са ловили,и макари с байтрънар нали,дюшеци и антибиотици?А тогава рибата е била в пъти повече.....Айде моля ти се,аз ползвам такива макари а не правя свободни съчинения, и мисля че имам право да дам мнение.
Аз затова питах колегата какъв шаранджия е?Защото има шаранджий и шаранджий......
И защо си мислите че многото лагери са признак за супер качество?По добре 1качествен лагер,от колкото 10-12 чекръка......Имам японса Дайва с 1лагер,сигурно е над 20годишна.....и още е в оптимална кондиция....защо ли?
Изображение
SuSaMeCa
новобранец
новобранец

Мнение от SuSaMeCa »

Ами аматьор съм в риболова още и тази ще ми е първата шаранджийска въдица.Та искам нещо което ще ми свърши работа за риби 2 3 кила (дай боже) максимум ако се хванат към 5 6 килограмови да ги извада без да се притеснявам че ще се счупи нещо(кордата я отписваме тя е ефтина).

Харесал съм си и този мач http://shop.nariba.com/product.php?ProductID=456.Ако имате някакви по-добри предложения, моля... Трябва ми комплект общо към 120лв (макара и мач)
Аватар
ben_lyusien
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ben_lyusien »

CERRUTI написа:
ben_lyusien написа:юА ти каде си видял шаранджия с макара за плувка или спининг,но говорим за шаранджииски риболов и оборудване
Аааааа преди 20години се със род под и сигнализатори са ловили,и макари с байтрънар нали,дюшеци и антибиотици?А тогава рибата е била в пъти повече.....Айде моля ти се,аз ползвам такива макари а не правя свободни съчинения, и мисля че имам право да дам мнение.
Аз затова питах колегата какъв шаранджия е?Защото има шаранджий и шаранджий......
И защо си мислите че многото лагери са признак за супер качество?По добре 1качествен лагер,от колкото 10-12 чекръка......Имам японса Дайва с 1лагер,сигурно е над 20годишна.....и още е в оптимална кондиция....защо ли?
Преди 20г бащами ловеше с едни Риобита които събират 500м 0,30 и още лови с тях и никоя нова макара неможе да се мери с тях а преди 30 лобеше със стабили и те събират към 300м а не 100
:drinkers:
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Баща ти се е презастраховал поради социализма и осакатеното предлагане на макари по онова време :( .Сега,след несвършилия преход към демократично общество,шарани се ловят и с 50 метра корда,с макара за 50 лева и пръчка за 28 лева :lol:И това е за "на дъно" :lol:Много си зависи от водоема,от хранителната база там,дали са го напъплили много риболовци,пък и от популацията на пустите шарани...
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”