Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

DAM Quick HPN въпрос
Модератор: sapuna
DAM Quick HPN въпрос
Искам да питам за тази макара http://shop.nariba.com/product.php?ProductID=469 добра ли е за шаранджийски риболов при положение че е с 1 лагер.Харесва ми много, но само това ме притеснява че е с 1 лагер.
- ben_lyusien
- вече хвърля и на тежко
Re: DAM Quick HPN въпрос
А не те ли притеснява ,че макарето събира само 100 метра влакно 

- aleks_gt
- научил се да хвърля
според мен не си заслужава,малко сабира 1 лагер,
Ами мислех да взема тази която събира най-много 0.50-100м и да сложа примерно 0.25-200м.Но само лагера ме спира.
- svincyyy
- ще става разбирач
с 0.25мм за шарани на дъно досега несъм чул някои да използва освен на фидер.Успех 

Не Си Хвърляите Кордите По Земята Доста Е Неприятно 

Просто давам пример.
- aleks_gt
- научил се да хвърля
явно си решил да си я купиш,после ще ти седят 30лв във мазето но се пак секи си знае,
- CERRUTI
- сериозен играч
Имам 2броя такива макари размер 150-
Ако под шаранджийски риболов имаш предвид разпъване на голяма дистанция-няма да ти свърши работа,но ако ще хвърляш от ръка защо да не става макарат......
Иначе сега за здравината: много прилична макара,с нея съм вадил толупи по 6-7кг.без проблем,и една щука 5кг.която се беше набила във водораслите и я изкарах със още 2-3кила по нея тревуляци.С три шпули е което много ме улеснява-едната е с 0,40 за толупи,другата с 0,35 за щука и другата с 0,30 за шарани.........окомплектовал съм ги с две пръчки ФорМакс акция 100-200гр. и според зависи от риболова просто сменям шпулите и съм готов....
п.п.-Незнам как може хора които не са ползвали даден продукт да дават мнения и съвети за него!!!!
Ако под шаранджийски риболов имаш предвид разпъване на голяма дистанция-няма да ти свърши работа,но ако ще хвърляш от ръка защо да не става макарат......
Иначе сега за здравината: много прилична макара,с нея съм вадил толупи по 6-7кг.без проблем,и една щука 5кг.която се беше набила във водораслите и я изкарах със още 2-3кила по нея тревуляци.С три шпули е което много ме улеснява-едната е с 0,40 за толупи,другата с 0,35 за щука и другата с 0,30 за шарани.........окомплектовал съм ги с две пръчки ФорМакс акция 100-200гр. и според зависи от риболова просто сменям шпулите и съм готов....
В по обикновените риболовни магазини и магазини за 1ЛЕВ има макари с по 10-12лагера за по 20лв.те да не са по хубави?SuSaMeCa написа:Но само лагера ме спира.
п.п.-Незнам как може хора които не са ползвали даден продукт да дават мнения и съвети за него!!!!

- ben_lyusien
- вече хвърля и на тежко
п.п.-Незнам как може хора които не са ползвали даден продукт да дават мнения и съвети за него!!!![/quote]
А ти каде си видял шаранджия с макара за плувка или спининг,но говорим за шаранджииски риболов и оборудване
Макарето трябва да сабира доста над 100 м влакно
п п пък и за по лесно саита има опция шаранджииски макарета а тази не е в него
А ти каде си видял шаранджия с макара за плувка или спининг,но говорим за шаранджииски риболов и оборудване
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Що ,не мой ли шаран на плувка да се лови?А ти каде си видял шаранджия с макара за плувка

Аз там съм пораснал...
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Поне 3 или 4 лагера,трябва да има лагери от двете страни на дръжката,там най много се разбива.SuSaMeCa написа:Ами мислех да взема тази която събира най-много 0.50-100м и да сложа примерно 0.25-200м.Но само лагера ме спира.
По добре като ти харесвт, си земи някой ДАМ от старите ,втора ръка или нов ако намериш.
модел АТ 340-350 или ТРХ 540-550,железни машини.

Аз там съм пораснал...
- CERRUTI
- сериозен играч
Аааааа преди 20години се със род под и сигнализатори са ловили,и макари с байтрънар нали,дюшеци и антибиотици?А тогава рибата е била в пъти повече.....Айде моля ти се,аз ползвам такива макари а не правя свободни съчинения, и мисля че имам право да дам мнение.ben_lyusien написа:юА ти каде си видял шаранджия с макара за плувка или спининг,но говорим за шаранджииски риболов и оборудване
Аз затова питах колегата какъв шаранджия е?Защото има шаранджий и шаранджий......
И защо си мислите че многото лагери са признак за супер качество?По добре 1качествен лагер,от колкото 10-12 чекръка......Имам японса Дайва с 1лагер,сигурно е над 20годишна.....и още е в оптимална кондиция....защо ли?

Ами аматьор съм в риболова още и тази ще ми е първата шаранджийска въдица.Та искам нещо което ще ми свърши работа за риби 2 3 кила (дай боже) максимум ако се хванат към 5 6 килограмови да ги извада без да се притеснявам че ще се счупи нещо(кордата я отписваме тя е ефтина).
Харесал съм си и този мач http://shop.nariba.com/product.php?ProductID=456.Ако имате някакви по-добри предложения, моля... Трябва ми комплект общо към 120лв (макара и мач)
Харесал съм си и този мач http://shop.nariba.com/product.php?ProductID=456.Ако имате някакви по-добри предложения, моля... Трябва ми комплект общо към 120лв (макара и мач)
- ben_lyusien
- вече хвърля и на тежко
Преди 20г бащами ловеше с едни Риобита които събират 500м 0,30 и още лови с тях и никоя нова макара неможе да се мери с тях а преди 30 лобеше със стабили и те събират към 300м а не 100CERRUTI написа:Аааааа преди 20години се със род под и сигнализатори са ловили,и макари с байтрънар нали,дюшеци и антибиотици?А тогава рибата е била в пъти повече.....Айде моля ти се,аз ползвам такива макари а не правя свободни съчинения, и мисля че имам право да дам мнение.ben_lyusien написа:юА ти каде си видял шаранджия с макара за плувка или спининг,но говорим за шаранджииски риболов и оборудване
Аз затова питах колегата какъв шаранджия е?Защото има шаранджий и шаранджий......
И защо си мислите че многото лагери са признак за супер качество?По добре 1качествен лагер,от колкото 10-12 чекръка......Имам японса Дайва с 1лагер,сигурно е над 20годишна.....и още е в оптимална кондиция....защо ли?

-
- кандидат преподавател
Баща ти се е презастраховал поради социализма и осакатеното предлагане на макари по онова време
.Сега,след несвършилия преход към демократично общество,шарани се ловят и с 50 метра корда,с макара за 50 лева и пръчка за 28 лева
И това е за "на дъно"
Много си зависи от водоема,от хранителната база там,дали са го напъплили много риболовци,пък и от популацията на пустите шарани...