Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

На плувка и дъно – епизод „Ди Инглиш Кънтрисайд” – част III
На плувка и дъно – епизод „Ди Инглиш Кънтрисайд” – част III
Здравейте приятели на рЕболова!
Искахте трета серия – ето Ви трета серия!
Днес сменяме гьола, понеже на нашиО гьол играта загрубе и не дават да се пуска риба обратно, понеже:
Е нема нищо! Аз не съм от обидчивите! 6.00 се качваме на самолета и след сигнал от кулата потегляме за съседниО водоем у Английско, а именно Сейдол вилидж! За този водоем само дочувах легенди тези дни. Един бакшиш вика – че ги утепаш брато! Да бе, да! Обаче взех та му се доверих... Имах друга дестинация, но май френд се обади, че било ного кално и 2 км пеша бяха непосилни за изтормозената ми от агнешко и пресен чесън душа!
Захождаме за кацане към 6.30 и естествено първи на манежа! Ох, как обичам само!
Посреща ме усмихнат човек – 5 лв за 2 пръчки, рибата може да се връща в садките! Проверено и потвърдено, нема тънга-мънга! Викам имате ли риби тук? А той лекичко се усмихва...и назовава 5-цифрена сума, която ме е срам да кажа! Шаран, какакуда, есетра и чига! Викам – бах! Тея двете последните не са ми у списъка!
Да вметна – уникално красив район, редуващи се равнини и ниски хълмове, всичко е зелено и прекрасно...! Хубава си....нали!
Обаче не се плашим и започваме разузнаването.
Това е мястото и заобиколните чудесии на Острова!

Така. Стига добитък!
Част I – на плувка
Избираме мястото. Разгъваме панаира. Сглобяваме тръбопровода.
Такъм: щека 11 м, плувка 1 гр, влакно 14/12, утежнение с един дропер, групирано на едно място, куки Б611 – 16, Б511 – 12, Фуна – 14 /в тази поредност/, ластик – 1 мм.
Захранка – жито и царевица
Малко стрелба и без да се учудваме се започнаха шаранйе от 0,5 до 1,5 кг в уникално темпо – „фърля-вади”:

Е този модел избрах, за да хванем и най-малкото надигане на каракуда евентуално!

Бръз урок по махане на кука от пръст: режете влакното

Режете ухото на куката и изваждате от другата страна – просто и лесно /гъС и пръС най-боли/

Продължаваме по същество в уникално темпо, напрао се зачудих да нема некой водолаз да ми ги закача.

Редовната стрелба на зърно задържа рибата на петното през целия ден. Проблема беше как да отсеем дребното и да ловим едрото? В случая стана като сложих на куката само бял цръв и замятах в края на петното. Резултата беше положителен.

Към 10.30 вече ми се откачи ръката от дръпане и ластици, излезе ветър и реших да заприключваме на плувка за днес, за ужасТ на околните кибици, размахващи половинкилограмови шестици и дебели дънарки, раздаващи камбанен звън от фасунга!
Повиках рънъра с касетката да тварим...
3 часа – 35 шарана, толкоЗ...

Дойде време да затрещят фидерите!
Част II – на дъно
Такъми:
Медиум фидер 3,60 - монтаж с кошница и тръбичка, повод 20 см
Лайт фидер 3,30 /Адвенчър/ - инлайн хранилка с тръбичка, повод 10 см с противоусукващ конус
Захранка:
Пеликан Шаран, Ванилия с коноп, 5 видя мляни зърна

И се започна...

Малкият фидер беше на 15 – 20 м, другия на 25 – 30 м. Близкото петно го захранвах с прашката постоянно и имаше резултат.

Адвенчъра взе преднина с 18 : 2

Те го и гранде финалето на фидер – 20 риби

И така приятели, завърши моята пролетна лудогорска епопея. Много риби, късания, оргазми, агнета, ракии, чесън, салати, тучни ливади, разлистени гори и тонове положителни емоции!
Язовира на тръгване...

След 2 км още един...

След 2-3 км още един...

Нали разбирате, че не се шегувам – всяко село има по 2-3 язовира...зааааааеби!
Поздрави
Коце
п.п. шараните днес са 55, като има около 10 откачени
Искахте трета серия – ето Ви трета серия!
Днес сменяме гьола, понеже на нашиО гьол играта загрубе и не дават да се пуска риба обратно, понеже:
Хахахаххаха смях в залата!hojgun написа:.... Щот тука доди един Софиянец и отрепа шарана....
Е нема нищо! Аз не съм от обидчивите! 6.00 се качваме на самолета и след сигнал от кулата потегляме за съседниО водоем у Английско, а именно Сейдол вилидж! За този водоем само дочувах легенди тези дни. Един бакшиш вика – че ги утепаш брато! Да бе, да! Обаче взех та му се доверих... Имах друга дестинация, но май френд се обади, че било ного кално и 2 км пеша бяха непосилни за изтормозената ми от агнешко и пресен чесън душа!
Захождаме за кацане към 6.30 и естествено първи на манежа! Ох, как обичам само!
Посреща ме усмихнат човек – 5 лв за 2 пръчки, рибата може да се връща в садките! Проверено и потвърдено, нема тънга-мънга! Викам имате ли риби тук? А той лекичко се усмихва...и назовава 5-цифрена сума, която ме е срам да кажа! Шаран, какакуда, есетра и чига! Викам – бах! Тея двете последните не са ми у списъка!
Да вметна – уникално красив район, редуващи се равнини и ниски хълмове, всичко е зелено и прекрасно...! Хубава си....нали!
Обаче не се плашим и започваме разузнаването.
Това е мястото и заобиколните чудесии на Острова!

Така. Стига добитък!
Част I – на плувка
Избираме мястото. Разгъваме панаира. Сглобяваме тръбопровода.
Такъм: щека 11 м, плувка 1 гр, влакно 14/12, утежнение с един дропер, групирано на едно място, куки Б611 – 16, Б511 – 12, Фуна – 14 /в тази поредност/, ластик – 1 мм.
Захранка – жито и царевица
Малко стрелба и без да се учудваме се започнаха шаранйе от 0,5 до 1,5 кг в уникално темпо – „фърля-вади”:

Е този модел избрах, за да хванем и най-малкото надигане на каракуда евентуално!

Бръз урок по махане на кука от пръст: режете влакното

Режете ухото на куката и изваждате от другата страна – просто и лесно /гъС и пръС най-боли/

Продължаваме по същество в уникално темпо, напрао се зачудих да нема некой водолаз да ми ги закача.

Редовната стрелба на зърно задържа рибата на петното през целия ден. Проблема беше как да отсеем дребното и да ловим едрото? В случая стана като сложих на куката само бял цръв и замятах в края на петното. Резултата беше положителен.

Към 10.30 вече ми се откачи ръката от дръпане и ластици, излезе ветър и реших да заприключваме на плувка за днес, за ужасТ на околните кибици, размахващи половинкилограмови шестици и дебели дънарки, раздаващи камбанен звън от фасунга!
Повиках рънъра с касетката да тварим...
3 часа – 35 шарана, толкоЗ...

Дойде време да затрещят фидерите!
Част II – на дъно
Такъми:
Медиум фидер 3,60 - монтаж с кошница и тръбичка, повод 20 см
Лайт фидер 3,30 /Адвенчър/ - инлайн хранилка с тръбичка, повод 10 см с противоусукващ конус
Захранка:
Пеликан Шаран, Ванилия с коноп, 5 видя мляни зърна

И се започна...

Малкият фидер беше на 15 – 20 м, другия на 25 – 30 м. Близкото петно го захранвах с прашката постоянно и имаше резултат.

Адвенчъра взе преднина с 18 : 2

Те го и гранде финалето на фидер – 20 риби

И така приятели, завърши моята пролетна лудогорска епопея. Много риби, късания, оргазми, агнета, ракии, чесън, салати, тучни ливади, разлистени гори и тонове положителни емоции!
Язовира на тръгване...

След 2 км още един...

След 2-3 км още един...

Нали разбирате, че не се шегувам – всяко село има по 2-3 язовира...зааааааеби!
Поздрави
Коце
п.п. шараните днес са 55, като има около 10 откачени
Re: На плувка и дъно – епизод „Ди Инглиш Кънтрисайд” – част
Завиждам ти колега
За утре мислих да си почивам у нас, но след тея снимки просто няма начин утре да не посетя близкото платено 

Страхотноkozeboy написа:...
...

Платената любов понякога е много сладка!!!
Перфектно от всякъде-риби,снимки-всичко е на 6 +!

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:

Благородната завист се поражда в мен

- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- YordanDanev
- сериозен играч
Е този път ни разби Коце, една касетка шарани на плувка 

- indalo
- фен клуб-скобар

п.п. Искам там да живеем.

Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- сериозен играч
Ти добре си се справил,ама си мисля че ти трябва още един живарник
.

Ебаси, разказал си им игрЪтЪ, евалата Коце ! 

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
-
- ще става разбирач
Браво много интересни репортажи правите.
Колега то с тези касетки, ми заприлича на промишлен рибилов.
Евалата

Евалата

Последно промяна от shtilio на Нед Май 08, 2011 1:56 pm, променено общо 1 път.
-
- научил се да хвърля
Това му викам да си начешеш крастата.
. Зъб, пръст и гъз болят най много , ама не забравяйте и ушенцето като те ковне куката. 

-
- фен клуб-скобар
Браво, направо софианецо со фидеро си отрепал шарана
:D

"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D