Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

За готовите монтажи
Модератор: sapuna
За готовите монтажи
Дравейте искам да ви попитам , удачно ли е като си закупя готов монтаж от магазина , върху възлите да сложа една капка лепило с цел , ако не са сполучливи да не се развържат? Преди време си закупих готово чепаре и куките при всяко вадене се развързваха и за тово реших да ви попитам за съвет.
Re: За готовите монтажи
недей се занимава с готови монтажи аз поне им нямам доверие купи си един поводи и куки това е най сигурното 

-
- и господ не е толокова добър
Ами темата не е в правилния раздел. Отделно, имаше такава тема. По- въпроса, ако можеш си ги прави сам, ако не ги тествай преди употреба и ако се наложи им сложи специално лепило. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- Ivo_Ivanov
- сериозен играч
ако не е тайна и кажеш какви са тея монтажи може и да кажем нещо.......ако е монофил не слагай нищо.

Виждам например , че има готови монтажи на косъм. Идеята ми е да ги пробвам и съответно да ги разгледам на живо и за се пробвам да ги повторя. Има интересни картинки във форума , но не е ли да го пробвам с мостра пред мен ....
По-добре си ги прави сам. Защото готовите са самнителни , а и не слагаи лепило засхтото плетеното влакно става твардо там кадето е капнало а ти няма да можеш да капнеш точно на определеното място и ще текне на доло По добре си го прави сам нищо сложно няма 

Колега един познат ползваше от тези готовите,удари имаше но риба така и не можа да изкара,куките които използват за пълни боклуци.Иначе за модел стават.Един съвет от мен-в форума има доста теми за шарански монтажи,аз самият съм пробвал някой от тях и съм много доволен 

- ivelin_1976
- разбира нещата
Не се вкарвай в ненужни филми с тези готови монтажи. Всеки водоем си има специфика и няма такова животно като универсален монтаж -кука, вид на повода,дължина на косъма. По-добре се консултирай с някой за водоема, който искаш да посетиш и си направи сам монтажите
Моите наблюдения за готовите са, че в повечето случаи се ползват куки и конци с неско качество.

shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

Искам да допълня ,че когато сам си правиш монтажа можеш доста по-прецизно да направиш дължината на самият косъм и дължината на повода. Както са писали и колегите по-горе. Ще си сложиш по-качествени куки и вирбели и така ще си спокоен в монтажа ,че няма да те предаде
И НАСЛУКА

Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.