За всички софиянци!

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Аватар
leshoqda400
новобранец
новобранец

За всички софиянци!

Мнение от leshoqda400 »

Добър вечер колеги.Имам едно предложение към всички рибари от София,на които ни пука за нашите водоеми.Предполагам всеки от нас е виждал разни "рибари" с мрежите , парашутите и прочие.Нека се събираме всеки месец по един път и да обиколим обезрибените ни водоеми.Тъй като ИАРА не правят нищо,можем да вземем работата в наши ръце.Можем да правим снимки,да ги предоставяме където е нужно,да вадим мрежи от язовирите и т.н.Вярвам,че всеки един от нас би отделил един ден,за едно добро дело.Отворен съм за предложения и препоръки!
Аз предлагам тази Събота да се съберем.Забраната ще е още в сила и можем да обиколим,някои места на които знаем че има бракониери.След това може да пийнем и по едно, две :drinkers: Поздрави :D
Който пие бира,не умира
Аватар
ben_lyusien
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: За всички софиянци!

Мнение от ben_lyusien »

аз съм за без това си обикалям почти през ден даже днес имам 2 ма изгонени от Челопечене единия за разни мрежлета а другия за 10 въдици http://www.album.bg/lyusien/images/27599750/ като се спънах в тях си тръгна такаче аз съм на линия
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

....и аз съм за , но имам малък проблем, малко по първичен съм с отношенията към бракониерите.
..с други боклуци освен Шимано, не ловя;)

Изображение
Алфонсо
новобранец
новобранец

Мнение от Алфонсо »

Абе вие както сте "за" и както се събирате и наговаряте, току виж цъфнете в някое районно редом с бракониерите, а още по-лошия сценарии е бракониерите да излезнат безнаказано като "жертви" а виновниците да сте вие.
Не го казвам нито да се заяждам, нито да защитавам разните му там цървули бракониери.
Казвам го, защото съм сърбал подобна попара, не с бракониери а с още по долна сган- автокрадци. Хващаш го, бийваш го порядъчно и после отиваш за 24ч в РПУ, където ти обясняват колко противозаконно си постъпил ТИ всъщност.
Успех все пак.
Русалката: най-лошото нещо - ни го ядеш, ни го е*еш...
N1ghTmArE
новобранец
новобранец

Мнение от N1ghTmArE »

Аз съм ЗА !!! Само кажете място на сбирката и час.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
leshoqda400
новобранец
новобранец

Мнение от leshoqda400 »

Вижте сега.Никъде не съм казал да се саморазправяме.Ще правим снимки,ще вадим мрежи и ще сигнализираме съответните органи.Колеги ако сте съгласни за събота,очаквам предложения за това къде и в колко часа да се съберем.
Който пие бира,не умира
walukov
фен клуб-скобар

Мнение от walukov »

leshoqda400 написа:Добър вечер колеги.Имам едно предложение към всички рибари от София,на които ни пука за нашите водоеми.Предполагам всеки от нас е виждал разни "рибари" с мрежите , парашутите и прочие.Нека се събираме всеки месец по един път и да обиколим обезрибените ни водоеми.Тъй като ИАРА не правят нищо,можем да вземем работата в наши ръце.Можем да правим снимки,да ги предоставяме където е нужно,да вадим мрежи от язовирите и т.н.Вярвам,че всеки един от нас би отделил един ден,за едно добро дело.Отворен съм за предложения и препоръки!
Аз предлагам тази Събота да се съберем.Забраната ще е още в сила и можем да обиколим,някои места на които знаем че има бракониери.След това може да пийнем и по едно, две :drinkers: Поздрави :D
Може да раз4итате и на мен!
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

Алфонсо написа:Абе вие както сте "за" и както се събирате и наговаряте, току виж цъфнете в някое районно редом с бракониерите, а още по-лошия сценарии е бракониерите да излезнат безнаказано като "жертви" а виновниците да сте вие.
Не го казвам нито да се заяждам, нито да защитавам разните му там цървули бракониери.
Казвам го, защото съм сърбал подобна попара, не с бракониери а с още по долна сган- автокрадци. Хващаш го, бийваш го порядъчно и после отиваш за 24ч в РПУ, където ти обясняват колко противозаконно си постъпил ТИ всъщност.
Успех все пак.
....абе аз да си го искарам на някой, пък ме боли за РПУ-тата.
..с други боклуци освен Шимано, не ловя;)

Изображение
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mario67 »

И аз съм за идеята. Чакам времето и мястото!
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
Аватар
leshoqda400
новобранец
новобранец

Мнение от leshoqda400 »

Koлеги, моето предложение е да се съберем на някоя бензиностанция на Ботевградаско шосе(на мен не ми е близо-от Люлин съм).Минаваме покрай река Искър и после по Софийските баластриери.За час мисля че 8 ще е най-добре,но очаквам и вашите мнения и предложения.Поздрави :drinkers:
Който пие бира,не умира
Аватар
ben_lyusien
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ben_lyusien »

когато кажете и ако някои колега има някоя лодка да я вземе да бутнем леговището на бракониерите което се намира на Челопечене на острова и да им изгорим мрежите те там им седят
Аватар
pe6o
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pe6o »

Това ми се вижда много добро начинание и трябва да се помисли да се направи и на други места в България. Явно това ще е начина за всяване на малко страх в иначе "безстрашните" бракониери. Ето вижте колко са нагли.....
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=892534
Нека се опитат да го направят това когато се срещнат с групата риболовци. Задържането ще им се стори най-лекото като мярка
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Хубаво ще бъде дано имате успех аз през седмицата работя а събота и неделя съм в Дупница иначе бих се включил ама най-много някои да изяде боя :lol:
Иначе ще е хубаво да има с кой да сае обиколят кочеринските гьолове и други подобни места включително и Струма че там само бракониери даже най-новото за което ми каза един колега някакви с лодка влизат в Струма други с пушки пазят а тея с електрошокови палки трепят рибата и тва посред бял ден пред рибарите. :(
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
icokanev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от icokanev »

Да разбирам ли, че това ще представлява нещо като "Доброволни Отряди" през 80-те. Добра идея. Или, с предложение към модераторите, да се пусне тема например "Колеги, хайде да проверим .....". И защо само около София, та то царство на бракониерите е цяла България?!
Ако знаеш, значи можеш, иначе ... се учиш!
Аватар
leshoqda400
новобранец
новобранец

Мнение от leshoqda400 »

icokanev написа:Да разбирам ли, че това ще представлява нещо като "Доброволни Отряди" през 80-те. Добра идея. Или, с предложение към модераторите, да се пусне тема например "Колеги, хайде да проверим .....". И защо само около София, та то царство на бракониерите е цяла България?!
Колега,нямам представа за тези "Доброволни отряди"(само на 23 съм),но ако не си помогнем сами,няма кой.А това ,може да се направи във всеки български град,не само в София.На всички ни е дошло до гуша от рибарите с 200 метровите въдици и разни токаджии и какви ли още не.Просто можем да се обединим.Едва ли можем да спрем всички бракониери,но поне можем да ги намалим до минимум.
Който пие бира,не умира
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”