Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

Как се лови голям костур?
Модератор: bobopeli
Как се лови голям костур?
Ако искаме да гепим голям костур трябва ли и рибето да е по-голямо?
nikidenik , аз ги ловя със разни измислени тенекии /виж галерията ми/ , та на живо рибе едва ли има костур , дето ще му се цупи , а както е известно костурите нямат рулетка под ръка

Намирането на пасажа с едър костур е трудно но възможно , останалото е фасулска работа ..
ps: много често 10-12 см. костур атакува воблерите ми/6-7см./ за бяла риба .. май резон няма ..

Намирането на пасажа с едър костур е трудно но възможно , останалото е фасулска работа ..
ps: много често 10-12 см. костур атакува воблерите ми/6-7см./ за бяла риба .. май резон няма ..

На платено не одим !
Колега искам да споделя скромният си опит в риболова на костур. По принцип аз го ловя на торен и земен червей (на земния съм хванал най-големите), а като ловя на рибе ползвам слънчевки средни и даже от по-едрите. Изглежда костурът доста ги харесва, а мисля и щуката. Имал съ случаи на дънната на торен ми се хваща костур като е глътнал слънчака, хванал се преди това на торния
Искам да уточня че костур ловя най-често на баластриерите на Долни Богров. Дано съм ти бил полезен и НАСЛУКА.

-
- научил се да хвърля
Здравеи колега!аз ловя костур изклу4ително и по4ти само на симеон4е,или 6типок както го нари4ат!Костура е луд по него!Има6е добри екземплйари на Пясъ4ник тази година!А мисля,4е големината на рибата не е 4ак от такова голямо зна4ение!Костура има голяма уста-слагаи по-големи куки да му се забият здраво и тегли
Успех!

BULGARY
Подкрепям GOGI и като допълнение,на последния излет на с.Оризово-язовира е по посока на с.Черна гора,бях изненадан,като видях как такова малко костурче бе глътнало сравнително голямо симеонче.Невероятно лаком звер.Едрия костур обаче се хвана на дъно,но не успях да го изкарам,защото се завря във водораслите пред мен.Наслука.
-
- научил се да хвърля
Винаги монтирам за дънен монтаж 2 куки с по 1 рибка на всяка кука,като над рибките слагам плувка,за да държи стръвта изправена!И в 90% от слу4аите вадя по два костура на дънната!Но и на подвижна плувка-дори с умрйала рибка костура е много ефективен-стига да движи6 стръвта,за да я забележи!Знам,4е наи-големите костури се крият навътре по язовирите и не се двийат на пасайи,а са единаци!Аз су6то се надявам да хвана някои ден костур на кило! 

BULGARY
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
аз па не сьм сьгласен за щипока и препорьчвам кубунката вьв всякакьв размер и дьнната блесна до 5см
освен тва искам да вметна,че големите вече почти ги нема и са по скоро случайни-а само преди около 5 години сьм фащал на пясьчник по 20-30 от полвинка нагоре!!!!това е положението-чак ме е яд,че ги пусках повечето-за кво?да ги изтарашат с мрежите... 

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
- barutchiata ©
- Администратор
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
а,така-по нагоре прочетох,че големите били сами-не е вярно според мен-пак са на пасажи,но колкото по големи са рибите,толко е по мальк пасажа,да не говорим,че май има нещо такова-само женски и само мьжки?мои наблюдения,де-най големия ми е около 2 кила,па може и нагоре да е бил,ама не можах да го извадя в лодката,че си бех забравил кепчето-само го поогледах за 15тина секунди-оттогава втори такьв сьм видел само на снимки-за информация-на пясьчник
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".