Монтаж на косъм за протеиново топче

Модератор: sapuna

иво2
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Монтаж на косъм за протеиново топче

Мнение от иво2 »

Здравейте колеги,
Един приятел ми подари 3 вида шаранджийски куки и реших да стъкна няколко монтажа. На вас оставям да кажете добри ли са монтажите. Между другото монтаж на косъм с точно такъв вид кука като първия никъде не съм срещал.
1. Този тип кука не знам дали е удачна и за монтаж с халка, но го направих. Рамото и е малко завито и в горния край ухото е обърнато назад, вместо напред, а това ме притеснява, иначе като цяло е доста дълга.
2. Вторият монтаж рамото на куката май е малко късо, рингчето се движи около 1см. нагоре, не знам достатъчно ли е?
3. На тази кука широката толкова ли трябва да са навивките, за да почва косъма от средата между върха и контрата или по-малко навивки трябва да са?
Ето и снимка на монтажите:
Изображение
Аватар
emko68
новобранец
новобранец

Re: Монтаж на косъм за протеиново топче

Мнение от emko68 »

монтажите стават стига да има какво да клъвне на тях :idea: :D :lol:
иво2
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от иво2 »

Благодаря колега, надявам се да има какво да кълве на тях :lol:
Очаквам големите шаранджии да се изкажат по въпросите ми и да засегнат детайлите и тънкостите, с които не съм много наясно или по-точно казано да ми отговорят на поставените въпроси.
Аватар
Vlado_852
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Vlado_852 »

Тази първата кука колега, е най-добрата от евтините които се предлагат на пазара. Аз самия не знам защо вече не си ги купувам... :roll: Специално за нея с обикновен възел с две гумени шлаухчета по извивката, ти гарантирам, че рядко ще изпускаш рибата, само махни тия рингове от там. Гумените стопери и те не са ти толкова нужни. И няма да е зле да смениш противоуплитащите конуси...
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Vlado_852 написа:Тази първата кука колега, е най-добрата от евтините които се предлагат на пазара. Аз самия не знам защо вече не си ги купувам... :roll: Специално за нея с обикновен възел с две гумени шлаухчета по извивката, ти гарантирам, че рядко ще изпускаш рибата, само махни тия рингове от там. Гумените стопери и те не са ти толкова нужни. И няма да е зле да смениш противоуплитащите конуси...
А сега се обоснови защо, да маха конусите, стоперите и ринговете :?:
Относно монтажите, първата кука с обратно ухо не ми приляга, нормално ухо с шлаух е истината. Халкичката я оставям максимално горе, но да не може да мине извивката. Намотките на нормален монтаж с по-дълга кука ги правя до жилото, ако куката е къса и малка, може и по-малко.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

като цяло монтажите ти са много добри куката от монтаж номер две е много подходяща за така наречения 360 риг кадето директно на куката нанизваш вирбел с халка след това силиконов стопер халка и пак силиконов стопер правиш си възела към халката на вирбела и закачаш на основното чрез бърза връзка а на халката между двата силиконови стопера си закрепяш с конец протеиновото топче от така наречените поп-ъпи и ти си човека ако нямаш евентуално слука поне ще имаш един от най красивите монтажи и с времето ще дойде и слуката успех :drinkers:
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
Vlado_852
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Vlado_852 »

snegk написа:Относно монтажите, първата кука с обратно ухо не ми приляга, нормално ухо с шлаух е истината.
Айде ти първи и аз ще кажа... :wink:
cucko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от cucko »

Добре са си монтажите :D
Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

cucko написа:Добре са си монтажите :D
.
Аватар
mitiogt
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mitiogt »

на номер 1 тая кука с ухото на вън и мен не ме радва , другото бива :smt023 , номер 2 ми изглежда най - преспективен , макар че , ако е сериозен клиент ще се закачи и на трите монтажа
Любими Риболовни сайтове:
Най-добрият риболовен магазин Ribata.eu
snegk

Мнение от snegk »

Vlado_852 написа:
snegk написа:Относно монтажите, първата кука с обратно ухо не ми приляга, нормално ухо с шлаух е истината.
Айде ти първи и аз ще кажа... :wink:
Ами тази кука съм я пробвал и според мен има доста по-слаби резултати от другите.Това за мен е достатъчен аргумент да не я използвам. Единствено бих я сложил за плуващ монтаж и то според зависи :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

Монтажите са си ОК, единственото което бих добавил е на монтаж №3 и то е термосвиваем шлаух. По мои наблюдения, едни и същи монтажи /и куки/ с шлауха ги коват директно в "десятката" :D , а без него хаотично в устата на рибата. Според мен термо шлуха обръща куката.
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY Изображение
mitaka_dimitrov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от mitaka_dimitrov »

ivelin_1976 написа:Монтажите са си ОК, единственото което бих добавил е на монтаж №3 и то е термосвиваем шлаух. По мои наблюдения, едни и същи монтажи /и куки/ с шлауха ги коват директно в "десятката" :D , а без него хаотично в устата на рибата. Според мен термо шлуха обръща куката.
Относно 3-я монтаж явно колегата е имал предвид, че горния край прави линия с острието и затова не е сложил сигурно шлаух, ако сложи ще се развали малко линията си мисля. Ако го има, сигурно трябва много малко да излиза отгоре.
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

Обелената част от повода не е ли малко къса, аз го обелвам до средата?
нямам живарник
иво2
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от иво2 »

hristotihov написа:Обелената част от повода не е ли малко къса, аз го обелвам до средата?
По принцип силикона на повода го беля от мин. 2см. до максимум 4см. от края на куката. Мисля, че е достатъчно, за да има гъвкавост, но не знам другите да кажат как ги правят.
Публикувай отговор

Обратно към “Монтажи за риболов”