Царевица

Модератор: Paublo_Eskobar

DiE HarD
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Царевица

Мнение от DiE HarD »

Как да си приготвя в домашни условия царевица от консерва да я направя с аромат на ванилия за стрьв ?
Аватар
3301
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Царевица

Мнение от 3301 »

Купи си есенция ванилия за торти(течна)и си готов. :wink: :drinkers:
evgeniboy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от evgeniboy »

при мен не става бре човек...накисвам я свежа пък после се смарангясва и става една такава прозрачна. :(
DiE HarD
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от DiE HarD »

Как става точно приготвянето преди да заметна ли я топвам в есенцията или да я оставя през ноща натопена в есенцията как точно ?
Аватар
3301
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от 3301 »

Колеги аз лично съм правил с есенция. При мен обаче беше със суха царевица. Въря царевицата докато поомекне после докато е топла слагам есенцията и я оставям цяла вечер. На сутринта пълня царевицата и за риба. :wink:
Аватар
Ribarq.s.m.
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Ribarq.s.m. »

Направо си вземи готова 2.50лв е 150грама с всякакъв аромат.Когато си я взимах казаха че може да я съхраняваш дълго време,била много добра и работела.Царевицата е на карпзоом.Предпочетох нея защото е един вид суха, не е потопена във вода ли незнам какво е и преди време си бях взел една за 5 лв и след 2 дена стана на помия.Самата царевица е в ламиниращо пликче и по този начин би трябвало да се съхранява по дълго.
Изображение
teodor_xristov_80
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от teodor_xristov_80 »

При варенето на царевица за захранка или за стръв винаги слагайте подсладител- той я овкусява.Слагайте подсладитела при варенето, за да може да влезе вътре в семената. След като ври около час я свалете от котлона без да изливате водата, тогава идва момента да се добави аромата. Добавям аромата тогава защото ако го добавя в началото рискувам да изври. Оставям царевицата да изстине във водата, в която е вряла с аромата и добавения подсладител да се запари до сутринта. Ще забележите ,че водата в кофата е намаляла, а зърната са станали още по-едри, така аромата и подсладителя са проникнали достатъчно и вече можем да изхвърлим останалата вода, за да не започне процес на ферментация. Така приготвената царевица можем да използваме и няколко дни без особено да се влошат нейните качества. Можем също така да подберем и няколко по-едри зърна от кофата, които да ползваме за стръв като ги доароматизираме в Dip. Аз обикновено ползвам и топчета, които сам си приготвям. В тях слагам аромат, подсладител и Mix Oil. Mix Oil представлява Макс от няколко вида масла, които в комбинация с аромата и подсладителя правят топчетата перфектни.

Следващия компонент от моята захранка е житото, което е често подценявано, но е голямо лакомство за шараните! Него го варя 15-тина минути, като различното тук е, че слагам подсладителя и аромата в началото. Тъй като то увира доста бързо, след като го сваля от котлона веднага изхвърлям водата, в която е вряло и промивам със студена вода- така не позволявам да омекне и аромата и подсладителя остават “запечатани” в него.
Друг компонент на моята захранка е конопа- него варя без нищо, докато се разпукне, тъй като той има специфичен мирис и шараните го усещат от далеч. Приготвената по този начин захранка от сварена ароматизирана и подсладена царевица и жито, сварен коноп и натрошени и цели топчета, както и пелети за шаран винаги ми е давала резултат. /снимки от кофите със захранка от Багренци/ Дано съм ви бил полезен с моите наблюдения и опит.

ИНФОРМАЦИЯТА Е ИЗВАДКА ОТ МНЕНИЕ НА ХРИСТОКАРП ОТ ДРУГИЯ ФОРУМ.
УСПЕХ :wink: :wink: :wink: :wink:
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

Най-добрата стръв за шаран на всички времена - Царевица

Сред топ примамките ви при риболов на шаран трябва да е царевицата.Ако не сте запознати с царевицата и различните и разновидности и приложения, тогава трябва да бъдете.стръв убиец за шаран.
Успехът на царевица

Не е трудно да се разбере защо Царевицата е една от световно най-обичаните и най-добрите примамки за шаран.Тези свойства в съчетание с факта, че шарана просто я обича, я превръща в голям успех по цял свят. Яркият и цвят дава мигновени резултати на почти всички води и ви позволява да се избегнат проблеми с малките риби.
Какви сортове царевица?
Френската царевица

Френската царевица - Най-често използваната форма на царевица. Големи твърди зърна. Отлична комбинация с други частици или като hookbait.
Подготовка Царевица преди готвене

Риболовът с неварени частици от всякакъв вид, ще навреди на рибите. Неподготвената стръв ще надуе шарана след храносмилането и това вероятно ще доведе до неговата смърт. Подготовката на сурова царевица е много проста. Приготвя се само количеството,от което се нуждаете за една сесия, като единствения начин да съхранявате приготвената царевица е да се замрази. Аз съм сигурен, че много рибари имат собствени рутинна за подготовката, но основните неща са си все същите. Моят метод е да се запълни една голяма кофа с царевица с дъждовна вода или вода от езерото (за предпочитане) и се оставя да кисне в продължение на 24 часа. Уверете се, че покриването на царевицата от най-малко 6 сантиметра вода като царевица ще се разшири, тъй като хидратира.
След накисване на царевицата трябва да бъде отново хидратирана, но все още е много твърда. Вие ще трябва да преместите царевицата от запечатаната кофа в предпочитания от вас метод за готвене. Аз използвам две големи тенджери под налягане, с които получавам бързо точката на кипене. Бъдете готови, че не отделя най-сладките миризми, така че използването на Вашата кухня може да овони цялата къща. Не е най-добрият начин да получите точки от другата половина? Уверете се, варят се в продължение на поне 30 минути разбърква се енергично,царевицата следва да бъде по-мека, но не и прекалено. После прехвърляте варената царевица обратно в кофата и затваряте наново в продължение на поне 30 минути.
Добавяне на добавките

Веднага след готвенето е моментът да добавите вашите добавки и аромати. Това може да са ни любимите стръв или подсладители. Лично аз за добавки използвам. Като обща добавка Аз обичам да добавям една чаена лъжичка морска сол на килограм и една чаена лъжичка лют червен пипер на люспи, с приблизително на всеки 3.2 кг да му се даде удар. Други популярни добавки за царевица са Меласа и царевичен алкохол (CSL).
Можете да използвате сместа веднага след като добавите вашите добавки, ако искате. Харесва ми да оставя царевица запечатана в кофа за най-малко още 24 до 48 часа. Това позволява на царевицата да поеме вашите добавки и да започне да се разгражда и по този начин тя освобождава своите естествени захари и нишесте. Перфектната Царевица за мен има силен мирис, което ще ви подскаже, че е готова.

п.с. само да добавя че рецептата не е моя но по нея си я приготвям
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
dess0
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dess0 »

Колегата май попита за нещо съвсем елементарно, а именно как да си ароматизира царевицата от консерва! Ако греша, извинявам се!
В отговор ще кажа: вземи от консервата колкото прецениш и просто го отдели в някакво малко бурканче, в което сложи есенция ванилия (става и с дип ванилия, аз лично така процедирам). Точно колко да сложиш сам прецени, но гледай да не прекаляваш. След това просто го остави в хладилника за една вечер и на другия ден отиваш с него за риба.
Системата работи и за варено жито и др.
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”