Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Разработване на мотор
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Разработване на мотор
Трябва ми консултация по малко идиотски казус.
Та купих нов мотор Yamaha, но към момента нямам никакво време за разработване и първия ми излет с него ще е на откриването. Може ли да се кара на газ или трябва както си е по предписание само павно с рязко подаване на газ за секунди през определени интервали.
Най-важния ми въпрос е може ли да го запаля във варел и да го оставя да работи 20 часа. След това да му сменя консуматива и да мога да го ползвам както му се полага?
Звучи смешно, но нямам нервите и времето да се влача и да му засичам часовете, да сменям масла по язовирите и т.н.
Та купих нов мотор Yamaha, но към момента нямам никакво време за разработване и първия ми излет с него ще е на откриването. Може ли да се кара на газ или трябва както си е по предписание само павно с рязко подаване на газ за секунди през определени интервали.
Най-важния ми въпрос е може ли да го запаля във варел и да го оставя да работи 20 часа. След това да му сменя консуматива и да мога да го ползвам както му се полага?
Звучи смешно, но нямам нервите и времето да се влача и да му засичам часовете, да сменям масла по язовирите и т.н.
- K.KOLEV79
- вече хвърля и на тежко
Re: Разработване на мотор
Първо да ти е честит новия мотор,с драве да го ползваш и много безаварийни часове да ти бучи на главатаIvak написа:Трябва ми консултация по малко идиотски казус.

ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ПЪК ДА СТАВА КАКВОТО ЩЕ
Ivak написа:Трябва ми консултация по малко идиотски казус.
Ивак съжалявам, че ти спамя по темата.
И аз съм със същия казус като твоя. Само че моя мотор е Mercury.
Затова моля някой компетентен да се изкаже по тази тема.
Благодаря.
И рибар съм и ловец съм:):):) От тая риба не мое да си платим парното:):):):)
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Определено новите мотори не минават разработка в завода. В заводски условия ги палят за да бъдат тествани и отрегулирани (донякъде) оборотите им но разработването става само в реални условия, така както е описано в ръководството за експлуатация на двигателя. Работата във варел не може да се смята за разработка защото няма как да бъде натоварен мотора (ако включиш на скорост и дадеш газ няма да остане вода във варела
)
10 часа работа в началото без големи натоварвания, след 3-тия час може за кратко да се натоварва до по-високи обороти (4500-5000). След това, задължителна смяна на маслата на картера и трансмисията и чак тогава газ, колкото щеш.
Честито и много приятни моменти на новите собственици!

10 часа работа в началото без големи натоварвания, след 3-тия час може за кратко да се натоварва до по-високи обороти (4500-5000). След това, задължителна смяна на маслата на картера и трансмисията и чак тогава газ, колкото щеш.
Честито и много приятни моменти на новите собственици!
Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
- krokibg
- учете се от него
Пали на място във варел,без да включваш на скорост.Остави го поне да ти изгори няколко литра при 3-4000 оборота и пак ще е някаква разработка.Направи го два дни по ред за по час-два,вярно е че няма да имаш възможност за пълноценно разработване,но все пак е такова дори и на място,нали работи двигателя
Пусни само водата на двора да тече като луда във варела да не остане на сухо и ти дреме на дядовия.Те работят като часовници и даже няма да ти изхвърля вода от варела ако не включиш на скорост.После в язовира ще го форсираш както си пише по книгите за известно време през интервали и така.С кеф да си го ползваш Ивак,и много риби тая година !!!!

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Честито за новите придобивки, като сте си купили нови машинките те имат инструкции за експлоатация при съвременните технологии на производсво в машиностроенето се постигат високи показатели на обработка на материалите.Но всеки механизъм работи в условията на триене(небеизбежна физика) затова има период на сработване на работещите повърности.Затова в първоначалният период на работа трябва да се избягват високи скорости(обороти на работа)и високи натоварвания.Специално за MERCURY в ръководсвото за експлоатация предписват 3 часа период за разработване с постепенно повишаване натоварването и оборотите.Същото важи и за всички двигатели.Ако осигурите по дълъг период на разработване на вашите машинки в леки режими( а ние ги използваме основно за тролинг,а не за гонки по вода)това ще повиши много ресурса и характеристиките на работата на двигателя.Като купих моето MERCURY от ХИДРСТАРТ ми препоръчаха 30часа разработка на мотора.Задължително след разработката смяна на маслото за 4т.д.
Дано съм ви полезен.
Дано съм ви полезен.
прави каквото, трябва пък да става каквото ще.