така трябва да е и у нас но..........

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

така трябва да е и у нас но..........

Мнение от Красимир Атанасов »

конфискувани лодки на бракониери на риба
две лодки на бракониери и тяхното оборудване, беше конфискувано
Двама бракониери, който са откраднали риба от реката в Норфолк е било наредено да се откажат от техните лодки и оборудване.
Олег Stepin, 43, и Gunnar Kaspars, 39, свързани с кражбата на риба от река Wissey се признаха за виновни за това че нямат лиценз за риболов.
Полицията е арестувала двамата от Абърдийн на 25 май след сигнал
Stepin също се призна за виновен за използване на нерегистриран кораб и с помощта на хрилни мрежи - което е нелицензиран инструмент.
Отнемане на техните лодки ще остави голяма дупка и в двата джоба
Нийл Сампсън,служител в агенция за околна среда
Хрилните мрежи са незаконни, като те причиняват големи щети и стрес за рибата, която уловят.
Stepin е осъден да заплати разходите и £ 60 за връщане на лодката си, на стойност около £ 4000.
Kaspars беше осъдена да плати £ 60 и разходите за връщане на неговата лодка, на стойност около £ 1000.
След съдебното заседание Нийл Сампсън, служител в агенция национално рибарство изпълнението за околната среда, заяви: "Въпреки че бяхме разочаровани, че на тези хора не бяха дадени по-тежки присъди, конфискацията на лодките им ще остави голяма дупка и в двата джоба.
"Резултатът изпраща ясно послание, че незаконните рибарски практики няма да бъдат толерирани - Агенцията по околна среда ще предприемат решителни действия за осигуряване на нарушителите да бъдат доведени до справедливо наказание."
Stepin и Kaspars са били арестувани, след като полицията получи сигнал от собственик на лодка, който забелязал двамата да правят лагер по поречието на реката и са били на скара с риба.
двамата са били част от организирана престъпна група на бракониери, които са пътували от Шотландия до Норфолк да открадне голямо количество риба. п.с. статията е от 2008 но няма значение това, превел съм само част от нея но общо взето става ясно за какво иде реч
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: така трябва да е и у нас но..........

Мнение от bobo_33333 »

открадне голямо количество риба
При нас у БГ ,не крадат рибата,не крадат нищо,само прибират да не се загуби.(да не оди зян)да не се хаби. :wink:
И тези дето дето следят да не се случва това ,помагат ама яко. :rolleyes:
Аз там съм пораснал...
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

Мдаа,имало е подаден сигнал-имало е и ответно действие.Нормално за нормална държава. А тук само неизвестни нарушители! Били им изгорили мрежите-голям праз,при тия цени на китайските такива,могат всеки месец нови да си правят.
Преди две години,исках да работя в ИАРА,но нямаше местааа.Иках да работя нещо с удоволствие,което е полезно.Но нъцки,греда..... Мисля си,щом има хора да работят тая работа то те трябва да я работят с удоволствие и любов,би трябвало да са готови на всякакви смени нощни-дневни....Гледам по ДИСКАВЪРИ за американската граница,патрул от няколко човека на лагер в пустинята за няколко дена....Ами и тук би могло да се измисли нещо подобно-(има конна полиция),защо да няма конна ИАРА-ще могат да минават през непроходими за автомобили пътища,оборудвани с прибори за нощно виждане,айде да не са с оръжие но поне с газови спрейове или електрошокови палки(или както там се казват) Коня не вдига шум не гори бенз или дизел.....По язовирите през 1-2км могат да се направят вишки за наблюдение+достатъчно мощни бинокли ще се вижда къде какво става.......Лодка не може да се пуска отвсякъде,възловите места могат да се наблюдават с приоритет.......Не знам,просто си размишлявам......Мисля,за да стане това трябва да се промени нещо в закона ли,нормативната уредба ли-нещо по високите етажи.......При добре направена организация,добро заплащане и мотивация (добри заплати+бонуси за заловени нарушители,за да няма корупция) нещата могат да си дойдат на мястото. Заловен на място бракониер ,опитващ се да подкупи инспектор=утежняващи вината обстоятелства..............Съд по бърза процедура.........Присъди въведени в изпълнение.......Все неща даващи плод от труда на инспектора.....
Ако всичко това стане,съм сигурен ще има много кадърни и съвестни кандидати да работят като инспектори,можещи с гордост да кажат- "Аз работя в ИАРА"

Не знам дали не фантазирам много :smt017
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Аватар
hanks
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от hanks »

Добре де,тук в БГ неможе ли по някакъв начин да се гласува за по строги наказания?
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

По принцип сигурно може,но не виждам кой ще го направи!!! Тия от НС ли :?: Не го вярвам :evil:
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”