Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Монтаж за Костур
Модератор: sapuna
Монтаж за Костур
Наскоро научих нов за мен монтаж за костур. На основното влакно слагаш тежест най-отдолу. През 25 см слагаш две куки. Замяташ, накланяш въдицата и започваш да въртиш. За стръв слагаш живи рибета. Мисълта ми е някой, ако го е пробвал да каже сполучлив ли е. 

Re: Монтаж за Костур
Не вярвам някой да е пробвал този новаторски метод 

"Рибата не е длъжна да кълве когато имаме свободно време"
Чух го от един рибар. Той ми каза, че е много сполучлив. 

- PREDATORst
- ще става разбирач
Монтажа се казва тип чепаре или "леко дъно" и аз съм ловил така но без да навиваш а просто хвърляш и тургаш едно звънче 

Ще стане ли чрез навиване? 

- jorro11
- ще става разбирач
Или се майтапиш или иронизираш.....та това е най-разпространения монтаж за костур с въдица от ръце и никак не е нов.Най-добър ефект се постига малко преди залез за около 30-40мин.choko70 написа:Не вярвам някой да е пробвал този новаторски метод
И леко придърпваш през 30 секунди по 50 сантиметра. Като ти свършат живите рибета,слагаш торни или земни червеи и пак същата тактика. Колегата "choko70" явно неповярва ,че въпроса ти е сериозен. Успех. Никой не се е родил научен.
- Vid
- кандидат преподавател
Ако туриш силиконки на куките си става Дроп Шот.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Благодаря Ви за бързия отговор! 

Това е най-разпространения за костур начин,ако по дъното има водорасли,слагай по една кука на повода,не закача толкова,аз принципно слагам по една,ще ти кажа и друго,слагай вирбел и за него повод с тежест и кука,ако късаш се къса при вирбела не някаде по средата на влакното,изпитано е. 

- Whassup
- ще става разбирач
За първи път чувам за този монтаж. Струва ми се интересно, така че ще го пробвам 

- evilduck
- научил се да хвърля
а ако туриш торни червей и държиш тоягата изправена и бавно навиваш, ставаш царя на дребните костурчета с "твоя нов метод".Vid написа:Ако туриш силиконки на куките си става Дроп Шот.
Погледни и в темите "Избор на въдица" и "Да съхраним достойнството на Българското Риболовно Майсторство" Методът на тупкане или помпане е върхът на сладоледа, когато хищникът е на дълбокото.
Здрасти колега, само не разбрах защо монтажът е с две куки, като и с една ще ти свърши работа. Освен това аз бих ти препоръчал друг монтаж, който съм го пробвал и работи. Трябва ти водоем с чисто дъно, или да ловиш от лодка. Монтажът е следният - на основното влакно нанизваш оловно топче 2 - 3 грама. Най отдолу слагаш стопер, връзваш куката и сваляш стопера до нея. Този силиконов стопер ти служи като амортисьор между куката и подвижното олово. Куката я подбираш с късо рамо и широка огъвка. След това си налавяш малки рибета, за предпочитане уклейчета с дължина около 4 см. Закачаш ги през главата. Измахваш се навътре и ловиш с придърпване и паузи. Това е, ако искаш да ловиш на мъртво рибе. Иначе техниката с джиг е същата, просто слагаш джигова глава и силикон. Но на мъртворибе гаранция ще имаш повече удари, а може и бяла риба да ти удари. наслука и пиши какъв е резултатът, ако ходиш.