Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

яз.Сушица до Асеновград 23.05.2011
Модератор: sapuna
-
- разбира нещата
яз.Сушица до Асеновград 23.05.2011
Отдавна бях решил да направим една проверка , дали наистина инфото от тук-там
, което бях събрал е вярно или това си беше поредната лакърдия
. Говореше се, че наистина в язовира има големи хищници , а така силната в информацията за водоемите си
- Асеновградска група не споделяше много за него
- така че лафа за " проверката и висшата форма на доверие" си бяха абсолютно наложителни в случая.
И така след като се чухме с колегата- Danev 69 решихме да посетим въпросният водоем.Пристигнахме към 7.00 и след като обменихме малко инфо със пазача за условията на риболов потеглихме към местата където смятахме да ловим.
За колегите които се интересуват условията са : такса 5лв и цената за кг е 8 лв за щука ,бяла риба и сом. За шарановите риби не мога да дам инфо, защото не сме се интересували от тях.
Направи ни впечатление, че язовира бъка от чаушан , който на места изскачаше във въздуха опитвайки се панически да избяга от гонещите го хищни риби. Помятахме някоя друга примамка още в началото на стената и след като нямахме успех,
продължихме към отсрешният бряг, където бе по- плитко.
Тук един натрапник последва блесната ми ,но идвайки по-близо до брега се усети ,направи рязък обратен завой и с пълна газ , изчезна в дълбокото. След няколко нови замятания и късания с дадени "свидни жертви" -
две клатещи блесни и една цикада ,любопитника отново последва лъскавата тенекия и този път позира достойно ето така:

След което замина да се оплаква на баба си
Ето как изглеждаше околният пейзаж от местата които облавяхме-

Сутрешните температури започнаха да се покачват и дойде ред да покажем в действие тениските ни (made in Spinhead-друг съфорумник) - Ето моята

и на Коцето - Danev 69

За свидетели си имахме едни натрапници
,на които сандвичите в едната ни чанта ги привличаха и ни създаваха доста грижи да не останем без подкрепление за обяд.
След като на няколко пъти изпратих сексуални привети на майките им
се отдръпнаха на сянка и оттам се наслаждаваха на последвалите събития..

Малкият щуклец , явно наистина се оплака на баба си и тя дойде да види - кой си позволява да я дразни - клатейки се баш в нейната територия на лов . След като захапа малкият тенекиен досадник -руски "Атом "-15 гр явно усети яката му тройка и така опъна пръта ми ,че замалко щях да го изтърва. За няколко секунди разви с аванса ми доста влакно и заби към дълбокото след което се показа на повърхността и с Коцето видяхме какво "животно" ни предстои да преборим . За секунди тръгна в обратна посока ,направи един опит за полусвещ над водата и откачайки се си замина към дълбокото.
На мнозина от вас се е случвало подобно преживяване и няма да описвам какви мисли нахлуха в главата ми
Изсипахме хиляди псувни -наистина това си беше много голяма риба , която не се хваща всеки ден...
Догадките за това, каква бе на големина бяха различни - нали знаете как е? - изтърваната риба винаги е много голяма
,но тази наистина бе такава... Добре, че не се подлъгах да запаля цигара отново- направо си бях пропушил пак -след като устисках година и половина 
След като продължих да упорствам и хвърлям въпросната блесна и говорейки си с колегата за откачването и какво може да е предизвикало това след около 20 мин последва втори удар на същото място. Този път след - не много дълга борба , благодарение на умелото му съдействие - след като нагази във водата , успяхме да осъществим ето тези снимки:

Така и не можах да разбера това същата риба ли беше,което е много вероятно,но вече това нямаше значение -бях я изкарал:

кантара показа почти 6кг ,а ролетката -98 см.

Ето дразнителят, който бе "наказан" от позиращият с него крокозъбел

Тука сигурно си мисли как да ме захапе за обувката-

А тука снимана до оружието
дето я залови-

След това имах удар на един като първият негодник ,който подгони на воблер Spro , но на метър от брега се откачи и си замина по- живо , по- здраво. Беше вече 14 ч. ,слънцето напече много яко , позаформихме текезесарският тен и решихме , че доволно можем да си тръгваме.
Слуховете, че в язовира има големи хищни риби излязоха верни- макар трудни и нарядко си струваше днешната проверка.
Тръгнахме си доволни и в очакване на следващи изпълнени с емоции дни- подобни на този!
Успех на всички през новият сезон 2011

И така след като се чухме с колегата- Danev 69 решихме да посетим въпросният водоем.Пристигнахме към 7.00 и след като обменихме малко инфо със пазача за условията на риболов потеглихме към местата където смятахме да ловим.
За колегите които се интересуват условията са : такса 5лв и цената за кг е 8 лв за щука ,бяла риба и сом. За шарановите риби не мога да дам инфо, защото не сме се интересували от тях.
Направи ни впечатление, че язовира бъка от чаушан , който на места изскачаше във въздуха опитвайки се панически да избяга от гонещите го хищни риби. Помятахме някоя друга примамка още в началото на стената и след като нямахме успех,

Тук един натрапник последва блесната ми ,но идвайки по-близо до брега се усети ,направи рязък обратен завой и с пълна газ , изчезна в дълбокото. След няколко нови замятания и късания с дадени "свидни жертви" -

След което замина да се оплаква на баба си

Ето как изглеждаше околният пейзаж от местата които облавяхме-

Сутрешните температури започнаха да се покачват и дойде ред да покажем в действие тениските ни (made in Spinhead-друг съфорумник) - Ето моята

и на Коцето - Danev 69

За свидетели си имахме едни натрапници

Малкият щуклец , явно наистина се оплака на баба си и тя дойде да види - кой си позволява да я дразни - клатейки се баш в нейната територия на лов . След като захапа малкият тенекиен досадник -руски "Атом "-15 гр явно усети яката му тройка и така опъна пръта ми ,че замалко щях да го изтърва. За няколко секунди разви с аванса ми доста влакно и заби към дълбокото след което се показа на повърхността и с Коцето видяхме какво "животно" ни предстои да преборим . За секунди тръгна в обратна посока ,направи един опит за полусвещ над водата и откачайки се си замина към дълбокото.
На мнозина от вас се е случвало подобно преживяване и няма да описвам какви мисли нахлуха в главата ми

Догадките за това, каква бе на големина бяха различни - нали знаете как е? - изтърваната риба винаги е много голяма

След като продължих да упорствам и хвърлям въпросната блесна и говорейки си с колегата за откачването и какво може да е предизвикало това след около 20 мин последва втори удар на същото място. Този път след - не много дълга борба , благодарение на умелото му съдействие - след като нагази във водата , успяхме да осъществим ето тези снимки:

Така и не можах да разбера това същата риба ли беше,което е много вероятно,но вече това нямаше значение -бях я изкарал:

кантара показа почти 6кг ,а ролетката -98 см.

Ето дразнителят, който бе "наказан" от позиращият с него крокозъбел

Тука сигурно си мисли как да ме захапе за обувката-

А тука снимана до оружието

След това имах удар на един като първият негодник ,който подгони на воблер Spro , но на метър от брега се откачи и си замина по- живо , по- здраво. Беше вече 14 ч. ,слънцето напече много яко , позаформихме текезесарският тен и решихме , че доволно можем да си тръгваме.

Слуховете, че в язовира има големи хищни риби излязоха верни- макар трудни и нарядко си струваше днешната проверка.
Тръгнахме си доволни и в очакване на следващи изпълнени с емоции дни- подобни на този!
Успех на всички през новият сезон 2011

-
- ще става разбирач
-
- научил се да хвърля
-
- сериозен играч
Re: яз.Сушица до Асеновград 23.05.2011
Дано всеки път да имаш такава слука.Невероятна щука си хванал.Браво!
burg написа:..........кантара показа почти 6кг ,а ролетката -98 см.............
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Дет'му викат-шведска работа.
Това рядко се вижда в Бг.

ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
красавица няма спор 

-
- научил се да хвърля
Поздравления за улова,колеги 

- batjoro76
- научил се да хвърля
Браво момци,тъкмо се чудих къде се загуби Коцето. 

- bat_boiko_nikolov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Браво, момчета
Наистина в язовира си има хищници, и то големи.
Но както повечето едри риби в нашата яка не са лесни
Еми, намерили са си майсторите ....

Наистина в язовира си има хищници, и то големи.
Но както повечето едри риби в нашата яка не са лесни

Еми, намерили са си майсторите ....

За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Найстина зъбатка си е бива, а за майстора евала.
Опитайте ги другия път в малко по-лошо време и към устието

Опитайте ги другия път в малко по-лошо време и към устието

-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Няма спор - страхотна слука.И майсторско показно от колегите.
Искрено пожелавам и на двамата:следващия път още по - големи "крокодили".

Браво на майсторите. Аз си мислех , че само по рибарниците ги хващате тия крокодили
.