Как да разкарам къртиците?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Как да разкарам къртиците?

Мнение от GODzillata »

Оффффффффф..........иде ми вече да взривя двора на село....с триста зора опазих райраграса - то не бяха мравки и к'во ли не още, сега шибани къртици правят всеки ден поразии. :twisted:

Та който се е сблъсквал с този проблем, как го е решил? :roll:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
ivanov70
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Как да разкарам къртиците?

Мнение от ivanov70 »

С много вода.
Родителите ми имат място в с. Новоселци, там има къртици и слепи кучета много. От тях знам, че пълнят дупките с много вода и временно ги оставят на мира.
Иначе има някакви устройства с ултразвук, но не знам колко са ефективни.
Поздрави !
Селянията не е белег за произход - тя е състояние на духа !
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

Аз пък боднах един такъв чеп в градината на баба ми,и наистина къртиците изчезнаха....обаче този ултразвук е за бозайници....и сега поповото прасе е цар в градината :)
Но на теб би трябвало да ти върши работа!!!
http://www.hitmarket-bg.com/grizachi.htm
Изображение
Аватар
pezz
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от pezz »

Здрасти,чувал съм за един метод ,но не зная колко е ефективен.Вземаш електрожена и през известно разстояние забиваш в земята масата и дръжката(там където се слага електрода).Колкото е по голямо разстоянието между тях ефекта ще е по малък.Целта е да ги утрепеш с ток.За по голям ефект може преди това да полееш замята.Не е много хуманен начин,но е абсолютно безплатен.А може и да е само мит.Нищо не пречи да пробваш.
ЗА ДОБРИЯ ШОФЬОР ЛОША КОЛА НЯМА
Аватар
pacho109
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pacho109 »

pezz написа:Здрасти,чувал съм за един метод ,но не зная колко е ефективен.Вземаш електрожена и през известно разстояние забиваш в земята масата и дръжката(там където се слага електрода).Колкото е по голямо разстоянието между тях ефекта ще е по малък.Целта е да ги утрепеш с ток.За по голям ефект може преди това да полееш замята.Не е много хуманен начин,но е абсолютно безплатен.А може и да е само мит.Нищо не пречи да пробваш.
Точно така ток 220в. и поливаш с леко солена вода :!: ....... и стой по далече :lol:
Изображение
Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

pezz написа:Здрасти,чувал съм за един метод ,но не зная колко е ефективен.Вземаш електрожена и през известно разстояние забиваш в земята масата и дръжката(там където се слага електрода).
Така се вадят червеи :)
По точно сами излизат и само събираш....
Но да се утрепа къртица така не ми се вярва.....просто земята изключително много разсейва електричеството,не случайно гръмоотводите са забити в земята!!!
Изображение
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

ivanov70 написа:С много вода.
...

Това вече го пробвах, първо с маркуча от чешмата.....седя няколко часа - без ефект, после вкарах в една дупка големия маркуч и пуснах вода от мотора....след час-два всички дупки бяха наводнени, но в момента, в който спрях водата, се отводниха....водата просто изчезна....кой знае к'ви галерии са долу. :roll:

@За електронното устройство тип "вибратор за къртици" :lol: - има само отрицателни мнения в нета...

Поръчах едно кило пиратки и ще ги ръчкам в дупките, чакам доставка и на димки.... :evil:
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Събери пръста около дупката малко по-рано сутринта,
( и без това я събираш,че му се разказва играта на райграса там )
и чакаш около 40-50мин с лопата в ръка,седнал на едно столче.

Там където работех преди,това ни беше метода.
Голяма напаст са.

Някой спомена за поповите прасета.
Продават се гранули за тях.
поръсва се градината,и гледай сеир на другата сутрин.
Врабчета и разни други пернати ги чакат на гюме.
Но 3-4 дена не поливай,и не копай там.
Гранулките не се заравят.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Joro_PZ
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Joro_PZ »

...@За електронното устройство тип "вибратор за къртици" :lol: - има само отрицателни мнения в нета...

На търговския ми обект имам около 200кв.м. морава с райграс. Допреди 2 години къртиците бяха голям проблем, но откакто сложих вибратора, вече втора година ги няма. Преди една седмица го извадих от там и го сложих в градината с ягодите и зеленчуците, където гадините също правят много поразии. Ако има ефект и там, ще си купя още един-два такива уреда. Но специално за моравата съм доволен от него.
Бирата е поредното доказателство, че Бог ни обича и иска да бъдем щастливи.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

КИРО написа:...
и чакаш около 40-50мин с лопата в ръка,седнал на едно столче.

...

Адаш, аз пък мислих с пушката.... :mrgreen:

Ще пробвам първо канонадата с пиратки и димки ('баси бойното поле ще стане :lol: ), ако не помогне - ще взема вибратора. :roll:
Vankata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vankata »

Чувал съм, че е ефикасно да напускаш в дупките карабит и след това вода
Аватар
kita20008969
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от kita20008969 »

Привет колеги.За мен най-ефективния метод е РИЦИН.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0% ... 0%B8%D0%BD
http://www.eurobusbg.com/produkti/gradi ... a-s-krtici

Имам семена и си го сея на терасата в саксия защото е красиво растение.Има го по градските паркове.Ако изявиш желание,мога да ти пратя по ЕКОНТ,трябва само да си платиш пратката.УСПЕХ
Между габровци
- А бе Пешо,що пиеш тия хапчета,да не си болен??
- Не бе,утре им изтича срока на годност.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

kita20008969 написа:Привет колеги.За мен най-ефективния метод е РИЦИН.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0% ... 0%B8%D0%BD
http://www.eurobusbg.com/produkti/gradi ... a-s-krtici

Имам семена и си го сея на терасата в саксия защото е красиво растение.Има го по градските паркове.Ако изявиш желание,мога да ти пратя по ЕКОНТ,трябва само да си платиш пратката.УСПЕХ

Благодаря за предложението, но рицина е отровно растение, падат му семената и т.н., а с две малки деца да щъкат около него....хм, все ще съм на нокти.
Аватар
jorro11
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от jorro11 »

Мои познати имаха абсолютно същия проблем с къртиците и какво ли не опитаха преди да ги разкарат то не беше обилно поливане,чакане с лопати и какво ли не.Решиха си проблема накрая с обикновена битова газ(пропан-бутан).Сутрин или още на вечерта ,в която са направени пресните купове разриваш малко купчинката и отвиваш винтила на газта(трябва да е с по-дълъг маркуч,щото направо от бутилката няма как да стане) в дупката и оставяш така за известно време къртицата би трябвало да се задуши.При тях това свърши работа ,пробвай пък ще видиш.Успех!
п.п. Само внимавай с цигарите докато пускаш газта да няма летящи къртици :D
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

За електронното устройство: Имам такова от преди 3-4 години. В градината - слепи кучета и къртици, като на събор :( . Първата година, като го купих, веднага го забих в земята. (изпуска периодично звук и едновременно с това се чуват някакви удари - нещо като имитация на земетръсни честоти, много ниски като звук). След около месец, при мен всичко изчезна, а комшиите пропищяха. Чудеха се, защо при мен изчезнаха, а при тях се премести купона :lol: . Да, ама бях разкрит - просто споделих с тях. Единият комшия също пробва нещо подобно и резултатът беше - 1:1 за двамата, защото, онези животни пак се върнаха при мен. Няма спасение. И са гърмяни, и с карбид, и с вода, и капани му залагах - с нищо. Като че ли най-добър ефект има от разкопаване на дупката (както те посъветва Киро) и сядаш до нея на едно столче. Като се покаже и започне да зарива - забиваш лопатата отзад зад гърба му и го вадиш. После - каквото е в душата ти в момента :lol: . Рецитираш стихотворението за цялата им рода до 15 коляно, барабар с вождовете и царстеното им потекло и ги галиш с лопатата по главата или където си решиш :lol: :lol: :lol: . Това е изхода, но е временен. Множат се почасово :( :( :( .

п.п. Само да допълня, че когато ги тормозиш с газ или вода, те веднага зариват галериите и прекратяват достъпа до газта и водата. Освен това, галериите им са на различни нива. А бе хитреци са.

п.п.2: Сетих се и още един вариант - с куки тройки, които забиваш странично в тунела - по-навътре (около 30-40 см. навътре в тунела) с контрите към изхода на дупката. Дупката внимателно преди това я почистваш - да влиза светлина. Куките ги вързваш с едно дебело влакно и пак чакаш. Аз съм "уловил" така няколко, но си е като рибарлъка. Чакаш, чакаш и не знаеш ще "клъвне ли" :D . Клъвне ли обаче (т.е. мине ли през куките) - вътре е! И не ти трябва билет :lol:
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”