Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Дъжка за кеп
Модератор: sapuna
Дъжка за кеп
Здравейте,колеги.
Исках да попитам с телескопична дръжка или с щекарска сглобка е по-добре да си взема дръжка на кеп ?
Благодаря
Исках да попитам с телескопична дръжка или с щекарска сглобка е по-добре да си взема дръжка на кеп ?
Благодаря
Re: Дъжка за кеп
Според мене телескопична дръжка,не виждам какво предимство може да има сглобяемата такава.
Вчера кълвеше,днеска не ще!
телескопична
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
А според мен най добре е цяла,не разглобяема.Не е удобна за транспорт но е здрава.
Да ,колега! Така еdrebens написа:А според мен най добре е цяла,не разглобяема.Не е удобна за транспорт но е здрава.

Съгласен съм,но както ти казваш е трудна за транспортиране

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Не съм се замислял за дръжка като щека,но ми се струва удобно ако примерно ти трябва по къса дръжка,махаш едно удължение и става 3 метра.А телескопична я ползваш цялата това е,а и зависи какъв за какъв риболов е май,моя си е карп и е с цяла,ама влиза в комбито.
Пожелавам ти успех при избора,и само яки риби в него.

Ако е щекарски тип, дали няма да ти се извади някое коляно, като придърпваш примерно от 3-4 метра нещо по-голямо? Телескопчето задържа. Щеката се вади. Между другото, на телескоп също можеш да скъсиш, като махнеш едно или две колена (по желание).
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Да, благодаря ви колеги. Утре ще си взема телескопична дръжка !
p.s: Колега drebens останал съм с впечатление ,че ходиш на Слаковци ? Може да направим един съвместен риболов там някой път
p.s: Колега drebens останал съм с впечатление ,че ходиш на Слаковци ? Може да направим един съвместен риболов там някой път

-
- разбира нещата
Колега успех в избора
Ето какво се случва понякога с щекарната сглобка http://www.youtube.com/watch?v=KpKH86P3 ... re=related
Малко емоции са добре дошли

Ето какво се случва понякога с щекарната сглобка http://www.youtube.com/watch?v=KpKH86P3 ... re=related
Малко емоции са добре дошли

п.с: определено ще е телескопична

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Според мен тука не е виновна самата дръжка,друга е причината,ама ти вече си решил,защо някога не се извади коляно на щека така?
П.С.Ами сега много не ходя,ама ако решим нещо може да е съвместно.
П.С.Ами сега много не ходя,ама ако решим нещо може да е съвместно.
- ivelin_1976
- разбира нещата
По важния фактор е грамажа на дръжката, да не ти се откъснат ръцете при по-интензивен риболов. Лично за мен щекерната дръжка е по-удобна 

shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

-
- разбира нещата
За жалост понякога се случва да се вади топсета, и не на мен а на доста по видни риболовциdrebens написа:защо някога не се извади коляно на щека така?

(в един от филмите на Папарака на река се случи това)

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ами аз не съм фен на този вид риболов и не ми е много ясен,ама на Богров съм гледал да се вадят доста хубави риби и никога не съм виждал да става така,и не само там,никъде не съм виждал.Но сигурно може да стане.kRaikkonen написа: За жалост понякога се случва да се вади топсета, и не на мен а на доста по видни риболовци
-
- разбира нещата
Aми ето едно клипче което доказва, че на световно известни и добри риболовци може да се случи
http://www.youtube.com/watch?v=xxExP1IymiM
http://www.youtube.com/watch?v=xxExP1IymiM