Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

стръв за мрена и кефал
Модератор: Paublo_Eskobar
стръв за мрена и кефал
кайете ми стъв за мрена и кефал защото ще ходя на една река където има само такава риба
mersi kolega
mersi kolega shte opitam
та и аз та питам за същото
1-во на бял червей не обажда
2 - на торен 2-3 предпазливи клъвания за 3 часа висене
3 - ручейник(мрамарец) по тва време на годината при мен няма -отлетели са
4- Риба има много главно клен, мряна по малко
5- става въпрос за Пълакария
вчера ме хванаха нервите, че от 2 дни нищо не излезе освен комари и сложих едно цапало в един вир и за 2 часа , докато нищо не хванах пак на въдица
и си тръгнах в него имаще 14-15 рибега от по 20-30см
п.п. преди тва час ровене в едно селско торище и излезе само едно

1-во на бял червей не обажда
2 - на торен 2-3 предпазливи клъвания за 3 часа висене
3 - ручейник(мрамарец) по тва време на годината при мен няма -отлетели са

4- Риба има много главно клен, мряна по малко
5- става въпрос за Пълакария
вчера ме хванаха нервите, че от 2 дни нищо не излезе освен комари и сложих едно цапало в един вир и за 2 часа , докато нищо не хванах пак на въдица

п.п. преди тва час ровене в едно селско торище и излезе само едно

Ще бъдеш ли така добър ако може да нарисуваш върху снимката от къде и как точно прекарваш куката че нещо все ми се откачат на менsapuna1971 написа:
УНИКАЛНА СТРЪВ И ЗА ДВАТА ВИДА РЕЧНИ ОБИТАТЕЛИ! Само не прекалявай с размерите на стръвта.нанизвай от главата към дупето.Има ги във всяко пролетно торище.

Re: стръв за мрена и кефал
Колега аз на една река го ловя на царевица и ако е там хващам и може да пробваш на блесна или на дъно на малко рибе а мрямата се лови на коршум с една кука на червен червий или бял.
НАСЛУКА
НАСЛУКА
кълве ли
По това време най-добра стръв и за двата вида - кефал и мряна е сивият червей. Открива се под горската шума, като копнеш малко с мистрията. Излизат и розови, и кафяви, но най-добри са сивите. В широколистните гори може да поогледате по-здравите жълъди. Ако имат характерна дупка околовръст - чупиш жълъда и измъкваш жълъдов червей. Ако тая река минава през широколистна гора - това е най-сладката стръв!
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"