Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


Рецепти за бял амур?
Модератор: sapuna
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Рецепти за бял амур?
Моля някой да сподели някоя рецепта за бял амур.
Предполагам, че повечето ще кажат, че е най-добре да се изпържи на шайбички, но може би има и други начини?
Предполагам, че повечето ще кажат, че е най-добре да се изпържи на шайбички, но може би има и други начини?
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
- barutchiata ©
- Администратор
- Мнения: 5592
- Регистриран на: Нед Апр 24, 2005 9:35 pm
- Местоположение: България & Österreich
Ето я рецептата на Канен:
.А ако не искаш да ядеш пържено може да използваш следната марина: соев сос, един изтискан лимон, няколко скалидки счукан чесън, малко черно пиперче,малко олио, и малко сол естествено оставяш рибата за час в марината в хладилника и после я хвърляш на скарата или на тефлонов тиган и си готов. Браво за добрия улов и добър апетит!
.А ако не искаш да ядеш пържено може да използваш следната марина: соев сос, един изтискан лимон, няколко скалидки счукан чесън, малко черно пиперче,малко олио, и малко сол естествено оставяш рибата за час в марината в хладилника и после я хвърляш на скарата или на тефлонов тиган и си готов. Браво за добрия улов и добър апетит!
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
barutchiata, 10x.
Значи си къташ някъде делнатите теми?
Камене, 10х и на теб...по-добре късно, отколкото никога.
Направих много яка чорба от амура - импровизирах - сварих шайба-две, после хвърлих вътре де що имаше пред очите ми и тя взе, че стана ммммммммм.
Едит: След 3 нощи и четири дни хванахме още един, а утре отиваме пак, дано само мазута по Дунав да го няма вече.


Камене, 10х и на теб...по-добре късно, отколкото никога.


Направих много яка чорба от амура - импровизирах - сварих шайба-две, после хвърлих вътре де що имаше пред очите ми и тя взе, че стана ммммммммм.

Едит: След 3 нощи и четири дни хванахме още един, а утре отиваме пак, дано само мазута по Дунав да го няма вече.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Първо, искам да благодаря на kamen за страхотната рецепта!
Второ, горещо я препоръчвам на всички - направо ще си оближете пръстите!
Трето, kamenе, хех, аз съм на половина от Стара Загора...и всяко лято си ходя, може да спретнем някой риболов.

Второ, горещо я препоръчвам на всички - направо ще си оближете пръстите!
Трето, kamenе, хех, аз съм на половина от Стара Загора...и всяко лято си ходя, може да спретнем някой риболов.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- кандидат преподавател
- Мнения: 4365
- Регистриран на: Нед Мар 20, 2005 9:41 am
- Местоположение: Ямболската баня
- Обратна връзка:
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Ето още една рецепта:
Продукти - 600 гр. филе от бял амур, 300 гр. домати, 4 супени лъжици зехтин, 1 стрък зелен лук, 1 с.л. ябълков оцет, 1 ч.л. сол, 1 ч.л. кориандър, 1 с.л. босилек, 1/2 ч.л. черен пипер (млян), 1/2 ч.л. шафран.
Приготвяне - Нарязаните и подправени домати се слагат в тавичка, посолената риба върху тях.
Зехтина, оцета и всичко друго се смесва и се изсипва върху рибата.
Запича се във фурна на 220 градуса около 12 минути.
После знаете - бяло вино и т.н.
Продукти - 600 гр. филе от бял амур, 300 гр. домати, 4 супени лъжици зехтин, 1 стрък зелен лук, 1 с.л. ябълков оцет, 1 ч.л. сол, 1 ч.л. кориандър, 1 с.л. босилек, 1/2 ч.л. черен пипер (млян), 1/2 ч.л. шафран.
Приготвяне - Нарязаните и подправени домати се слагат в тавичка, посолената риба върху тях.
Зехтина, оцета и всичко друго се смесва и се изсипва върху рибата.
Запича се във фурна на 220 градуса около 12 минути.
После знаете - бяло вино и т.н.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...
