Състезание по риболов в покрайнините на гр. Смолян

Информация отностно предстоящите състезания и първенства, както и резултатите от тях.

Модератори: Павел Иванов, Кърцата

koce sm
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Състезание по риболов в покрайнините на гр. Смолян

Мнение от koce sm »

П О К А Н А ЗА С Ъ С Т Е З А Н И Е

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

Дълго време обмислям тази идея и най – накрая събрах кураж да организирам състезание по риболов за приятели, колеги, познати и непознати с цел един приятен риболов и възможност за нови запознанства на територията на Родопите и по – точно около гр. Смолян.
Искам да предупредя всички желаещи, че състезанието е за аматьори. Не се спазват правила на Федерации, а се съобразих с правилата изпратени от един мой авер от Асеновград. Ако нещо съм сбъркал искам да ме извините. Това е първото състезание, което организирам и смятам в последствие да го развия. Това обаче не означава, че на състезанието не могат да присъстват професионалисти. Всички желаещи да участват са добре дошли.
От името на Регионален съвет на КНСБ – гр. Смолян и лично от мое име искам да поканя Вас желаещите да вземате участие в организираното състезание по риболов на язовир Лагера, който се намира в местността Смолянски езера на гр. Смолян.
Днес 30.05.2011 год. съвместно с ЛРС „СОКОЛ” – гр. Смолян, стопанисващо язовира извършихме до зарибяване на „Лагера”. Във водата вече плуват допълнително 562 кг. шаран със средно тегло на брой 900 грама и 512 кг. каракуда със средно тегло на брой 190 грама.

Състезанието ще бъде „Риболов на плувка” и е предвидено да се проведе на 12.06.2011год. – неделя.

Правила :
1. Риболова ще се извърши с една въдица и с една кука във водата.
2. Живарници за предпочитане да бъдат тип тунел, тъй като уловената риба ще се връща обратно в язорира, след измерване от съдийте. Идеята е измерването да стане по време на самото състезание, като съдийте ще измерват улова прли сигнализиране на състезател и уловената риба ще се връща веднага. Може рибата да се събира в живарника и след състезанието да се измерва и пуска обратно в язовира. Това ще го уточним при тегленето на жребия, тъй като някой от състезателите може да има претенций, че се отнема от времето му за риболов.
3. Разрешена захранка – няма да има ограничевия във вида и количеството на захранката.
4. По време на състезанието е разрешена всякаква вид и неограничено количество стръв.
5. Видове риба, които не се зачитат – няма да има уловена риба, която да не се зачита. Тук е момента да спомена и рибите обитаващи водоема – шаран основното количество, амур, толостолоб, червеноперка, щука, костур и каракуда.
6. Точкуване на уловената риба – всеки уловен грам риба ще бъде зачетен, като една точка т.е. състезател уловил шаран с тегло 1 килограм и 200 глама получава – 1200 точки.
7. Победител в състезанието е този състезател получил най – голям брой точки.
8. ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ 10.00 лева. Събраната такса ще бъде раздадена само за награден фонд на състезателите.

Организация :
1. Сборен пункт на записалите се участници – от 07.45 часа до 08.00 часа на входа на гр. Смолян при влизане от к.к. Пампорово. От дясната страна на кръстовището има заведение с паркинг, където ще отбиват колите на състезателите. Не може да се объркате, тъй като има СТОП и срещу Вас ще се озове Контролен пункт на Полицията.
2. Отпътуване до язовира, настаняване на колите и събиране за теглене на жребий 08.00 – 08.30 часа.
3. Теглене на жребий 08.30 – 09.00 часа. Секторите ще бъдат подготвени предварително на база на Вашите предварителни заявки. Всеки участник ще тегли листче с написано на него номер, който ще отговаря на номера на сектора, в който ще риболовства по време на състезанието. След изтегляне на листчето всеки състезател ще получи по един сандвич и безалкохолна напитка за подкрепа по време на състезанието.
4. Настаняване по секторите, подготвяне на такъма, измерване на дълбочини, изследване на дъното и определяне на тактиката 09.00 – 09.50 часа.
5. Сигнал за тежка захранка 09.50 часа – захранва се до 10.00 часа с големи топки, които след това са забранени. Дохранване по време на състезанието е позволено само със /стиски/ стисната с една ръка захранка или с къпинг. Стиските могат да бъдат стреляни с прашка по желание на състезателите.
6. Старт на състезанието 10.00 часа.
7. Времетраене на състезанието 4.00 часа. При влошаване на метеорологичните условия /гръмотевична бурия/ състезанието може да се прекрати.
8. Сигнал за предстоящ край на състезанието – 13.55 часа.
9. Край на състезанието – 14.00 часа.
10. Мерене на улова?????, класиране, награждаване и събиране на такъмите 14.00 – 15.00 часа.
11. Отпътуване от водоема и настаняване в заведение : БАР „АНИКС” – гр. Смолян 15.00 – 15.20 часа, в който е организиран обяд за състезатели и спонсори.

Искам да помоля желаещите участници да правят заявки на тел. 0885/ 800 207 – Константин Чолаков най – късно до 18.00 часа на 06.06.2011год. или да пишат в темата, като срока остава същия. Също така може да се обръщате за всякакви въпроси, касаещи организацията на състезанието.

ПП : Ако някой от състезателите желае да пристигне в Смолян и да посети язовира в събота на 11.06.2011год., както и да нощува в гр. Смолян. Да го уточни предварително за да направя резервация в хотел, ако е необходимо.

Накрая както казва един приятел : „Ми т'ва е ще си ги мерим ......”.
tomas_r4
новобранец
новобранец

Re: Състезание по риболов в покрайнините на гр. Смолян

Мнение от tomas_r4 »

Браво много се радвам,че има кой да организира подобни събития!
С удоволствие бих отишъл но ми идва прекалено далече.
Успех!!!
Аватар
chestarfield
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от chestarfield »

Проверих си графика почивам :wink:
Пък и съм ти обещал :idea: ако сме живи и здрави до 12,06,20011 съм на линия, чакам и от Бат Бойко потвърждение.
Само малко бонусче ме интерисува :oops: понеже каза "езеро". На стена ли ще се проведе състезанието или просека и орентировачна дълбочина на 10 метра от брега, над нас има ли дървета за да не носим излишни такъми.
http://www.facebook.com/karakshans
Асен Йорданов Кацаров
Асеновград
Аватар
bat_boiko_nikolov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от bat_boiko_nikolov »

Ще бъда на линия.
Коце, няма как да стане мерене на рибата по време на състезанието, та накрая си е най-добре.
И ако може да се даде още някоя минутка за подготовка- 20 напр. е идеално !

Браво за начинанието :smt023
За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
koce sm
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от koce sm »

chestarfield написа:Проверих си графика почивам :wink:
Пък и съм ти обещал :idea: ако сме живи и здрави до 12,06,20011 съм на линия, чакам и от Бат Бойко потвърждение.
Само малко бонусче ме интерисува :oops: понеже каза "езеро". На стена ли ще се проведе състезанието или просека и орентировачна дълбочина на 10 метра от брега, над нас има ли дървета за да не носим излишни такъми.
Състезанието ще се проведе в тъй наречената дълбока част на езерото, но не на стената. Проблема е, че точно на стената е плитката част :lol: . Съжелявам, но този водоем е уникален. Оглеждах го дни на ред. Имам и снимки в апарата от зарибяването днес за да показвам на спонсорите, но съм скаран с качването. Ако ми помогните по някакъв начин да ги кача в темата ще Ви бъда благодарен, но утре.
Състезанието ще е на просека от язовира. Относно дълбочината ще трябва да я измерите :wink: .
Зад Вас определено има дървета, но не и над Вас.
Тъй като аз не практикувам риболов на щека, за което много съжалявам, но финансовите ми възможности стигат до тук искам да знам колко метра ще са Ви необходими от края на водоема на зад към сушата за да разпъните щеките?
koce sm
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от koce sm »

bat_boiko_nikolov написа:Ще бъда на линия.
Коце, няма как да стане мерене на рибата по време на състезанието, та накрая си е най-добре.
И ако може да се даде още някоя минутка за подготовка- 20 напр. е идеално !

Браво за начинанието :smt023
Единственото притеснение, което имам е дали всички ще имат дълги живарници за да можем да запазим рибата, която ще връщаме във водоема. Нали това е идеята.
За допълнителните минути всичко си зависи от нас самите и времето, с което ще разполагаме :wink: . Както казах това състезание не се съобразява с правила на федераций, а за следващите дай Боже ще мислим.
Аватар
pacho109
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pacho109 »

Аз съм дънар ,но ще гледам да дойда,поне ще се видя със станимашките колеги и ще им разузная едноименната захранка :lol: ще взема и една директна осмица,дано не я счупи някой шарковец.Откъм гората ли ще са секторите,там ми се струва най -удобно :?:
Изображение
Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
Аватар
pacho109
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pacho109 »

chestarfield написа:Проверих си графика почивам :wink:
Ако сме от западната част,където е гората,дълбочината е достатъчна,като от двата края към средата се увеличава.Който е в краищата ,според мен ще е по-добре ,защото водата там е най-топла.Все пак надморската височина е около 1500,1600 м. и водата не се е стоплила.труден водоем е :roll: Тези новите шаровци, ако се излъжат :lol: Старите кримки са навътре под един остров и излизат само привечер да изядат метната през деня захранка и бегом обратно под острова :butthead:
Изображение
Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
koce sm
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от koce sm »

pacho109 написа:Аз съм дънар ,но ще гледам да дойда,поне ще се видя със станимашките колеги и ще им разузная едноименната захранка :lol: ще взема и една директна осмица,дано не я счупи някой шарковец.Откъм гората ли ще са секторите,там ми се струва най -удобно :?:
Прав си Пачо. Смятаме да разположим секторите от към гората, но зависи колко хора ще дойдат.
koce sm
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от koce sm »

Колеги най на края успяхме със снимките от зарибяването. Ето малко инфо.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
koce sm
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от koce sm »

Продължение.......
koce sm
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от koce sm »

Още...................
koce sm
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от koce sm »

Продължаваме с каракудата.
koce sm
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от koce sm »

За последно оставих снимката, на която се вижда нашето предложение за разположение на секторите :wink: . Брега, който се вижда отсрещната страна на снимката е предвиден за риболовното състезание.
За сега това е бонуса от мен :lol: .
Стягайте такъмите и точете куките.
Аватар
chestarfield
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от chestarfield »

Уаууууууу какво е това райско кътче ,уникално красиво е. :rolleyes:
Дано го опазите и съхраните.
Сега вече си имам представа, благодарско :!: :?: :wink:
Аз определено няма да заложа на щеката ще заложа на болото 6 м. и мач 4,5м.
Ще бъде интересен риболов като гледам масово ще се разчита на току що пуснатата риба, малко трудно ще е докараме на брега, мое мнение.
http://www.facebook.com/karakshans
Асен Йорданов Кацаров
Асеновград
Публикувай отговор

Обратно към “Състезания и Първенства”