Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Делфините - тема за размисъл
Модератор: dantho.mihov
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Делфините - тема за размисъл
http://www.ribibg.com/index.php?p=get_news&news_id=472
Това наистина много се обсъжда в последно време между професионалните рибари.
Това наистина много се обсъжда в последно време между професионалните рибари.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- ще става разбирач
Re: Делфините - тема за размисъл
Да вземем да убиваме и циганите тогава, щото ни крадът.
Не може да се разсъждава така. Делфините са високо интелигентни животни и не е справедливо да се избиват, само защото имат нужда да се хранят.
Предпочитам да спра да ям черноморска риба, отколкото да видя заклан делфин...
Не може да се разсъждава така. Делфините са високо интелигентни животни и не е справедливо да се избиват, само защото имат нужда да се хранят.
Предпочитам да спра да ям черноморска риба, отколкото да видя заклан делфин...
-
Според мен трябва да се изтрепят рибарите, (риболовстващи с мрежи), така или иначе всички са бракониери.

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- pacho109
- сериозен играч
Абе не е баш така,те са професионални рибари,с това се изхранват.Ама как ги преброиха ,че са милион и половина.истината е друга ,рибата като цяло намалява и затова са принудени да крадат от мрежите
В природата всичко се е регулирало само ,докато не е слязъл от дървото хомо еректус 

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
- КИРО
- Обратна връзка:
Делфините въобще не ни пречат.
Още малко като се стопли водата и те заминават някъде си.
През лятото по-рядко се виждат покрай брега.
Ама на калпавия моряк,водораслите му са виновни.
Още малко като се стопли водата и те заминават някъде си.
През лятото по-рядко се виждат покрай брега.
Ама на калпавия моряк,водораслите му са виновни.
Те тая мисъл направо ме втрещи!?

"Те са като бездомните кучета. Делфините според нас, всички рибари в Царево, трябва да се разглеждат както вълците в гората, като вреден дивеч, такива станаха те. Ние нямаме никаква друга възможност, ако искаме ние рибарите да си задържим поминъка просто делфините трябва да се обстрелват.

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- КИРО
- Обратна връзка:
Мен целия текст ме втрещи,
затова сега отивам да снимам делфините.
http://www.vbox7.com/play:2ed9ad35
затова сега отивам да снимам делфините.

http://www.vbox7.com/play:2ed9ad35
Е та това не го очаквах ...
До преди да се родя е било абсолютно забранено дори да си помислиш да навредиш по какъвто и да било начин, а сега мислят как да ги избиват
Това е сякаш да си избият децата!!!

Това е сякаш да си избият децата!!!
Природата си знае работата - казва се естествен подборТелескоп написа:Те тая мисъл направо ме втрещи!?
"Те са като бездомните кучета. Делфините според нас, всички рибари в Царево, трябва да се разглеждат както вълците в гората, като вреден дивеч, такива станаха те. Ние нямаме никаква друга възможност, ако искаме ние рибарите да си задържим поминъка просто делфините трябва да се обстрелват.![]()

Това клипче трябва по-често да се гледа от "ония" дето смятат делфинчетата за вреден дивеч и ще трябва да се изтребват- защото им бил засташен поминъка !?КИРО написа:........затова сега отивам да снимам делфините.

[youtube]<object width="425" height="349"><param name="movie" value="http://i48.vbox7.com/player/ext.swf?vid ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="http://i47.vbox7.com/player/ext.swf?vid=2dba9b40" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="425" height="349"></embed></object>[/youtube]
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
-
Професионалните рибари ловят с не регистриране мрежи, по- голямо количество от разрешеното, не спазват квоти, не спазват местата и т. н. Ако някой трябва да се трепе, това са те. Ако делфин ти дойде във двора и ти изяде нивата, ами утрепи го, но ние отиваме в неговата среда, ловим от храната му, на всичкото отгоре и ни пречел. Няма по-голямо животно от човека, такава наглост и алчност няма другаде в природата.Бих дал време и пари да ги видя в затвора тези, където искат да избиват делфините

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- кандидат преподавател
Ето тук съм абсолютно съгласен -изобщо не е нормално във вътрешно море,каквото е нашето,да се разрешава да има "професионални рибари".В съвременната държава не трябва да има такава правна възможност-ако са мързеливи копелета,да бъдат принудени да просят или да работят пет за четири от дъжд на вятър като общи работници.Ресурсите ги знаете,че не са безкрайни,а подобни индивиди,посягащи на делфините /не са риби,това са живораждащи млекопитаещи с доказан разум /,даже не искам да напиша какво мисля,че заслужават.
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Това което е написано в линка на Киро,доста ми заприлича на онзи случай за мечките.Некъв манго краднал дърва и го изяла мечка и цялото село тръгнало да трепе мечките.Абсолютна простащина!
Толкова рядко се виждат делфини и е такъв кеф,само да ги наблюдаваш!
Толкова рядко се виждат делфини и е такъв кеф,само да ги наблюдаваш!
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
-
- разбира нещата
Абе тоя кои го пуска в морето?? да не му е бащиния-като иска кво да яде ,да хване 7-ми номер мотика и да копа,всеки имаше наследствена земя.много взехме да се приваплащаваме на БОГОВЕ И ДА РАЗДАВАМЕ ПРАВОСЪДИЕ ЗА ВСИЧКИ ПО ТАЗИ ПЛАНЕТА,А ЗАБРАВЯМЕ ЧЕ СМЕ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ КОИТО СА СЕ ПОЯВИЛИ НА ЗЕМЯТА-100-НА ХИЛ. Г
.със такова мислене да определяме съдбата на др.видове(нищо че имаме наи-мн. ,,акъл,,)заслужаваме само едно -АСТЕРОИД-и колкото оцелеят да ЖИВЕЯТ ПО-РАЗУМНО

ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."