Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

ПОМОЩ-ИЗБОР НА МАСЛО ЗА 4Т. НОNDA
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
-
- новобранец
ПОМОЩ-ИЗБОР НА МАСЛО ЗА 4Т. НОNDA
ИЗБОР НА МАСЛО ЗА 4Т. HONDA
Здравейте колеги имам една хонда 97 година 4т. и доиде време да сменя маслото ако някои знае какво масло трява да сложа моля да ми каже..
предварително ви благодаря
Здравейте колеги имам една хонда 97 година 4т. и доиде време да сменя маслото ако някои знае какво масло трява да сложа моля да ми каже..

Защо винаги когато съм на кеф ще се намери някой тапанар да ми развали настроението
Re: ПОМОЩ-ИЗБОР НА МАСЛО ЗА 4Т. НОNDA
На Castrol Outboard 4T
- val
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Важно е числото.
SEA 10W-30 за мотора.
и 90 за трансмисията.
SEA 10W-30 за мотора.
и 90 за трансмисията.
-
- вече хвърля и на тежко
отивай в специализиран сервиз там ще ти кажат по каталог в смисъл без свободни съчинения
САМО БОТЕВ
При "КИРОВ-БОШ" се предлагат двигатели HONDA.Има и всякакви консумативи, включително и масла.
-
- новобранец
здравеите днес ходих в специализиран магазин и ми казаха ,че по каталог е SAE 10W30 но в момента нямали и ми предложиха SAE 10-40 И УПОРИТО МЕ ОБЕЖДАВАХА ,4Е БИЛО СЪЩОТО но попринцип съм недоверчив затова искам първо да чуя и вашите мнения.
Моля някои ако знае нещо по въпроса да се искаже
Защо винаги когато съм на кеф ще се намери някой тапанар да ми развали настроението
stradik написа:здравеите днес ходих в специализиран магазин и ми казаха ,че по каталог е SAE 10W30 но в момента нямали и ми предложиха SAE 10-40 И УПОРИТО МЕ ОБЕЖДАВАХА ,4Е БИЛО СЪЩОТО но попринцип съм недоверчив затова искам първо да чуя и вашите мнения.
Ако мотора има книжка,там трябва да пише.Иначе разликата между SAE 10W-30 и SAE 10W-40 е плюсовата температура на околната среда при която ще работи.А 10W(W-от winter-зима)темп.на околната среда в студено време.От първата цифра се вади коефицента приблизително равен на 25(мисле,че беше) и се получава от-15 до +30 или +40 градуса на околната среда.В България както знаете е от+30 до +40-45 през лятото,така че са прави хората от магазина,стига маслото да е за извънбордови мотори,а не за автомобили.
- daniel defoe
- разбира нещата
stradik написа:ИЗБОР НА МАСЛО ЗА 4Т. HONDA
Здравейте колеги имам една хонда 97 година 4т. и доиде време да сменя маслото ако някои знае какво масло трява да сложа моля да ми каже..![]()
Хонди има най-различни

Аз ли нещо бъркам, но линк-а ти е за автомобилиdaniel defoe написа:stradik написа:ИЗБОР НА МАСЛО ЗА 4Т. HONDA
Здравейте колеги имам една хонда 97 година 4т. и доиде време да сменя маслото ако някои знае какво масло трява да сложа моля да ми каже..![]()
Хонди има най-различниВиж тук http://ew5.earlweb.com/search.php?site= ... subset=168 кое точно е най-доброто масло за твоята машинка! MOTUL-ът е изключително качествено масло и горещо ти го препоръчвам, а и все още не са почнали да му правят ментаци. Успех!

-
- ще става разбирач
За какво ??????????????fireallbe написа:предварително ви благодаря

Селянията не е белег за произход - тя е състояние на духа !
-
- новобранец
за компетентните отговори разбира се 

- gorskia
- научил се да хвърля
Ето едно предложение от мен :
http://yacco-bulgaria.com/products10.html
Само че се предлага в 4 литрови туби .
Трета година го ползвам и нямам проблеми , което ми
е в повече отива по колите .
Успех
http://yacco-bulgaria.com/products10.html
Само че се предлага в 4 литрови туби .
Трета година го ползвам и нямам проблеми , което ми
е в повече отива по колите .
Успех
Теорията е когато се знае всичко, но нищо не работи. Практиката е когато всичко работи, но не се знае защо.
Ние съчетаваме теорията с практиката, при което нищо не работи и никои не знае защо!
Ние съчетаваме теорията с практиката, при което нищо не работи и никои не знае защо!
-
- новобранец
благодаря на всички ви, а някой знае ли какъв бензин трява да ползвам(супер или безоловен)защото ми казаха ,че мотора е стар и наи-вероятно работи със супер.
но на мене неми се вярва
но на мене неми се вярва

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Слагай 95 и не се чуди. Може и с по-нисък октан. В Щатите доколкото знам карат с много по-ниско октаново число.
Масло 10w30 или 10w40 (за предпочитане през топлите месеци) за извънбордови двигатели, дали ще е Yacco, Castrol, YAMALUBE, Honda или QuickSilver едва ли има съществена разлика. По-важно е да се сменя като му дойде времето.
Извънбордовите двигатели не са нито много високооборотни нито пък много напомпени (в смисъл, че от голям обем на цилиндрите се изцежда съвсем малка мощност) тача че са с много голям запас и са направени да служат дълго и надеждно. Така че, карай мотора и не се впрягай толкова да му слугуваш.
Масло 10w30 или 10w40 (за предпочитане през топлите месеци) за извънбордови двигатели, дали ще е Yacco, Castrol, YAMALUBE, Honda или QuickSilver едва ли има съществена разлика. По-важно е да се сменя като му дойде времето.
Извънбордовите двигатели не са нито много високооборотни нито пък много напомпени (в смисъл, че от голям обем на цилиндрите се изцежда съвсем малка мощност) тача че са с много голям запас и са направени да служат дълго и надеждно. Така че, карай мотора и не се впрягай толкова да му слугуваш.

Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!