Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Зарибяване на блатата и реката в Южния парк
-
- научил се да хвърля
Зарибяване на блатата и реката в Южния парк
Здравейте колеги
! Искам да отправя апел към всички вас, които имат желание , да се включат в акцията по зарибяването на блатата в Южния парк
След няколко дни е откриването на сезона и смятам при слука на Искъра да пусна, като на първо време платики в езерцата (те са един от малкото видове, които не населяват блатата), а след това и малко мренки, кленчета, кротушки и уклеи в Перловската река на територията на парка
. Блатата са едни от малкото запазени екосистеми на територията на София и е хубаво да се поддържат
. Дано да се съберем повече зарибители, както за блатата, така и за рекичката, за да може и за в бъдеще да им се радваме 

- PREDATORst
- ще става разбирач
Re: Зарибяване на блатата и реката в Южния парк
Добра идея!
Щерката има рожден ден,ама ако се класирам за излет ще подкрепя при слука!
Щерката има рожден ден,ама ако се класирам за излет ще подкрепя при слука!
И аз съм ЗА !
Два поредни пъти ловя малки шаранчета на 777 и мислех от следващия път да преселвам в едни дупки в Суходол , но Южния парк е много по-добра идея ! Адмирации и дано има много колеги които да подкрепят !
Два поредни пъти ловя малки шаранчета на 777 и мислех от следващия път да преселвам в едни дупки в Суходол , но Южния парк е много по-добра идея ! Адмирации и дано има много колеги които да подкрепят !

Kolega, идеята разбира се е добра като всяка идея за зарибяване
Според мен е по-добре да се подсилва съществуващата риба със същия вид-каракуда, лин, шаран, щука.(Смея да се изфукам, че част от каракудите са потомци на пускани от мен преди 15-20 г
) За платиката считам, че мястото не е подходящо, а ако случайно се приспособи може постепенно другите видове да изчезнат, както се случва на много места.
Освен това продължавам да твърдя, че риболова в ЮЖНИЯ парк( както във всеки парк) не би трябвало да е разрешен

Освен това продължавам да твърдя, че риболова в ЮЖНИЯ парк( както във всеки парк) не би трябвало да е разрешен
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Идеята е добра несъмнено, много от нас вече са съпричастни към тази идея по един или друг начин, убеден съм ще продължим да го правим и занапред. Аз също, както и Наско, споделям идеята, че трябва да се придържаме към видове, чийто хабитат е възможно най-близък до този в езерата, а именно линчета, каракуда и може би шаран също.
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
"след това и малко мренки, кленчета, кротушки и уклеи в Перловската река на територията на парка"
Колеги блатата са прекрасна идея. Не си губете времето да зарибявате реката. От години вече канализацията на 10ки къщи (след сребърна посока Витоша) се излива в реката. Това е и причината да изчезнат рибите , които имаше преди години. Просто реката не предлага условия за живот на водни обитатели - проверено.
Колеги блатата са прекрасна идея. Не си губете времето да зарибявате реката. От години вече канализацията на 10ки къщи (след сребърна посока Витоша) се излива в реката. Това е и причината да изчезнат рибите , които имаше преди години. Просто реката не предлага условия за живот на водни обитатели - проверено.
Хвани пусни, за да можем и в България да ловим свестни риби!!!!
-
- научил се да хвърля
Жалко за иначе красивата рекичка
. Говорих си с доста от местните риболовци и те бяха убедени, че в реката все още има риби, но аз установих съвсем друго. Трябва компетентните държавни органи да установят причинителите на гибелта на рибата и да вземат мерки. Ще е прекрасно насред центъра на София на има риби живеещи свободно, както в реката, така и в изкуствените водни басейни
. За мнението на колегите, че платиките ще изместят другите видове не съм съгласен, все пак има доста щуки, които да контролират числеността им, но за шараните са прави. Трябва да се обогатят езерцата с ценната риба (шаран) понеже са доста редки, а щуките, линовете и каракудите са си с добра полулация.
Радвам се, че сред вас има доста съвестни колеги, които са зарибявали неведнъж и ще продължават да го правят 

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Рибите в реката приключиха, сега се обитава от фекалии и то много.
Някъде из форума прочетох, че имало проект за почистване на езерцата, тъй че може да се окаже напразно зарибяването в момента. Доцента пък, наскоро се захвана с местене на риби от едното към другите блата или нещо такова.
Ако някой пусне линкове към темите ще е супер.
Някъде из форума прочетох, че имало проект за почистване на езерцата, тъй че може да се окаже напразно зарибяването в момента. Доцента пък, наскоро се захвана с местене на риби от едното към другите блата или нещо такова.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Kолеги, вилните зони в Драгалевци и Киноцентъра, както и новопостроените кампуси над Околовръстното нямат канализация. Всичко между Витоша и Южната дъга на околовръстното шосе( да не забравя да благодаря на бат Бойко, че я "построи"tegov86 написа:.... Трябва компетентните държавни органи да установят причинителите на гибелта на рибата и да вземат мерки...

Когато някой ден тези баровски квартали се сдобият с канализация, токава може да се мисли за почистване и зарибяване на реката

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- il4o6o
- вече хвърля и на тежко
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=135&t=46402chirusa_bg написа:Рибите в реката приключиха, сега се обитава от фекалии и то много.
пускайте ги,за да хващате
като за начало сякаш трябва да се организирахме с помоща на общината и да почистим там след това да зарибяваме ,но мен циганите ме притесняват...
колеги,аз зарибявам едно гьолче-умишлено никъде не съм афиширал местото-сещате се защо.то също е във софия,целия е от циментово корито.смея да твърдя,че вече има и доста риби с трофеини размери.местото не е арендаторско,а и държавата не се интересува от него.доста години си ходя там\не да ловя,а да пускам\и никой не е идвал да проверява за каквото и да било.в гьола има шаран,каракуда,бабушка,лин,щука.размерите са му 300м. на 70м.
Освен изброените от колегите лин, каракуда, щука, шаран в блатата на Южния парк има червеноперка и клен, но са редки. Слънчака го пропуснах.
И аз мисля, че няма смисъл да се пуска платика – няма да оцелее. Като се замисля – платика има в Дунав и в големите реки и язовири. Много е вероятно да иска вода с повече кислород, отколкото има в блатата на Южния Парк.
Реката в парка е Дреновишка /на някои места я пишат Хреновичка/. Тотално умъртвена. При соца Фохар я боядисваше по три пъти на ден. После се изчисти временно и имаше мренки и клен. Чувал съм и за пъстърви дори. Сега е ужас. При маловодие смърди на кенеф, както казаха и други.
Цигани и друга бракониерстваща с уреди паплач няма, щото са много хората по всяко време. В най-лошия случай са мотат из парка кучкари и в най-гадното време. Някои от тях са и рибари, сред тях и аз – та не е много здравословно да се бракониерства с уреди. Иначе всички, които седят с въдици са нарушители – скубят маломерки на съсипия. Петнайсетина мишока са всеки ден на блатата. Даже и през забраната – непрекъснато. ИАРА ако направят проверка – доста ще се учудят. Понеже явно нямат пари за друг риболов – ми е жал и не съм ги топил, а би трябвало. Поне да връщаха рибата, обаче те я киснат в оцет или друго, щото смърди на блато и я лапат.
Все пак пускането на риби в блатата ще е едно много похвално дело. Успех.
И аз мисля, че няма смисъл да се пуска платика – няма да оцелее. Като се замисля – платика има в Дунав и в големите реки и язовири. Много е вероятно да иска вода с повече кислород, отколкото има в блатата на Южния Парк.
Реката в парка е Дреновишка /на някои места я пишат Хреновичка/. Тотално умъртвена. При соца Фохар я боядисваше по три пъти на ден. После се изчисти временно и имаше мренки и клен. Чувал съм и за пъстърви дори. Сега е ужас. При маловодие смърди на кенеф, както казаха и други.
Цигани и друга бракониерстваща с уреди паплач няма, щото са много хората по всяко време. В най-лошия случай са мотат из парка кучкари и в най-гадното време. Някои от тях са и рибари, сред тях и аз – та не е много здравословно да се бракониерства с уреди. Иначе всички, които седят с въдици са нарушители – скубят маломерки на съсипия. Петнайсетина мишока са всеки ден на блатата. Даже и през забраната – непрекъснато. ИАРА ако направят проверка – доста ще се учудят. Понеже явно нямат пари за друг риболов – ми е жал и не съм ги топил, а би трябвало. Поне да връщаха рибата, обаче те я киснат в оцет или друго, щото смърди на блато и я лапат.
Все пак пускането на риби в блатата ще е едно много похвално дело. Успех.
как да не смърди всичко като баровците от бояна,драгалевци и симеоново са на септични ями.за гьола който писах по-горе не се намира в южния парк.
-
- новобранец
Чудесна идея!
Перловската река не е унищожена.Преди няколко дена в един вир видях около 10 кленчета.
Видях и два пасажа с дребни кротушки,и тук-таме някоя черна мрена
.
В еэерата пропуснахте да кажете че има и костурчета,но тяхната лакомия+бракониери=почти пълно иэчеэване.Мисля да пусна няколко големи екэемпляри от кривина,а ако не оцелеят майната им на бракониерите-няма да ги храним чреэ эарибяване
.
Идеята эа линовете е добра.Може да нахвърляме клони по дъното эа да бракониерите да късат,а само ние да энаем местата с чисто дъно
.
Преди години се носеха слухове эа сом,някой да энае нещо по въпроса?

Перловската река не е унищожена.Преди няколко дена в един вир видях около 10 кленчета.
Видях и два пасажа с дребни кротушки,и тук-таме някоя черна мрена

В еэерата пропуснахте да кажете че има и костурчета,но тяхната лакомия+бракониери=почти пълно иэчеэване.Мисля да пусна няколко големи екэемпляри от кривина,а ако не оцелеят майната им на бракониерите-няма да ги храним чреэ эарибяване

Идеята эа линовете е добра.Може да нахвърляме клони по дъното эа да бракониерите да късат,а само ние да энаем местата с чисто дъно

Преди години се носеха слухове эа сом,някой да энае нещо по въпроса?