Откриване на Бели Лом

Модератори: bobopeli, sapuna

gogotod
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Откриване на Бели Лом

Мнение от gogotod »

Днес, се върнахме от Бели Лом. Язовира бе заварден от всички колеги! Нямаше място, за нищо, но не останаха хора без достъп. Рибата тама е още болна, няма едро което да се обажда. Каракудата и червеноперката е гол след гол. Има едър костур на тролинг но още е много ленива рибата. Бялата риба липсва, поне на тролинг и живо рибе, но я има според сонара.
Все пак се върнахме с около едан 2ол. кофа риета - каракуди и червеноперки, на тролинга - 6 добри костура. За съжаление Бели Лом е малък и голям язовир едновременно. Малък за желаещите да открията там. Излета бе добър, като шампион е Дядо Панчо със 165 каракуди за мястото си. Едрото взето, другите пратихме на угоение.
i predi i sega shаmpion e CSKA i ...SOMA
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Re: Откриване на Бели Лом

Мнение от IVKOPIVKO »

Колега сподели нещо повече за тия каракуди,колко са едри ,на какво излизат?На дъно ? На перо?На каква стръв?На кое място бяхте?
gogotod
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gogotod »

Здравей, във Върбите беше митинг!!! не приличаха на биваци а на палатки, като си тръгвахме след 15 мин от излизането ни заваля сериозен порой, може и да ги е изгонило. Пътя е ОК! На дунава е било главно капо, така разправят всички. На бели лом има много сулчици, еднолетки. Таранките - главно на фидер и плувка - 10-15 метра от брега и по навътре дават. Ние бяхме разделени нда две групи - тролингисти и шаранджии. аз бях от първите. Таранаката е гол след гол! дядо панчо направи едан кофа едричка - 200-400гр. останалото върна. Рекорда беше 18 риби за 1 час! Рибата е Болна, на практика никой не хвана нищо едро. За върбите, има едно дълбоко място преди да почнат върбите на гъсто. Трябва да го улучиш, прекрасно е малко е наклонено но водата е висока и може да се опъне и палатка и да си до въдиците. внимавай със дребните сулки тръгнат ли на торен червей смени на бял, ще ги утрепеш всичките.На слука.
i predi i sega shаmpion e CSKA i ...SOMA
vlado81
новобранец
новобранец

Мнение от vlado81 »

Браво на вас!!!
Аз днес се засилих към язовира, мислех да вляза към него м/у селата Студенец и Ловско.... но само с мисленето си останах. Не зная какъв дъжд е валяло и как са излизали колегите, но като видях коловозите и каква кал е, поне до дръжките на вратите щях да затъна ако бях влязъл :rolleyes: :rolleyes: Сигурно ще му трябва 2 седмици да съхне пътя, а и след това не зная как ще се минава оттам заради коловозите. Дано се оправи.
skorpion
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от skorpion »

gogotod , По разказа мисля че бяхте на малините с две лодки?
Но както и да е. Дъжда който се изсипа качи нивото на язовира с 7-8 см.
От всички които бяха от страната на върбите, сигурно стотина коли останаха
в калта.Всички търсят сянката, но след дъжд става страшно.А имаше много семейства с дечица.Напълват се коловозите, минава някой джип, доизкопава ги и леките коли опират на корем.
Колкото до тролинга, около 20 сулки които пак си плуват защото са малки и на границата.
Имам се за малко разбирач и елиминирах костурите.Но за едрата сулка е още раничко.
От колегите с които се познавам има извадени 3 бр от 1,5 до 1,8кг.Това е от 4 лодки с моята.Това е за два дни.
Накрая поне си опънах всички воблери и успях да ги регулирам и подготвя за бой.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”