Звънец за риболов

Модератор: sapuna

Аватар
gotra
разбира нещата
разбира нещата

Звънец за риболов

Мнение от gotra »

Здравейте, колеги! На последния риболовен излет ми омръзна да търся звънци в тревите. Моите звънци са ето такива Изображение. Видях един колега до мен имаше звънци, с топче отгоре и щипка, но не бяха правени. Смятам че са купешки. Ако някой се сеща или има такива моля да сподели цена, от къде ги е взел и мнението си като цяло за тях. А също така ви моля да кажете вие какви ползвате и какви препоръчвате да си взема понеже сегашните ще ги сменям. Не става въпрос за електронни сигнализатори. Благодаря предварително!Предварително се извинявам , ако темата се повтаря някъде моля да бъде изтрита!!!!Моля ако някой има снимка под ръка нека я пусне да я видим всички и да стане ясно за какво говорим!
Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
lz1igr
разбира нещата
разбира нещата

Re: Звънец за риболов

Мнение от lz1igr »

Размърдай мозъка момче.Направи си сам сигнализатор.Аз си ги правя от детски играчки-говорещи.Това е една малка електронна машинка,дето мяука,грухти и какво ли не.С малко въобръжение и умение ще направиш така,че шарана или хванатата риба ще предизвикват интересни,но не изкуствени ,неприятни звуци.В краен случай дрънни на Лични и с удоволствие ще ти помогна.Успех и Наслука.
Аватар
shtilio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shtilio »

Значи колега, за да не ги търсиш, слагаш отгоре разцепена коркова тапа или дебела гума, в чийто прорез пъхаш кордата, и им слагаш по едно въженце което връзваш към колчето/стойката.Когато ти клъвне засичаш директно, звънеца пада на земята , а ти си вадиш рибата и те така.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
gotra
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gotra »

С удоволствие и интерес ще ползвам опита на колегата !Ще се радвам на мнението и на другите колеги как виждате решаването на проблема без електронните сигнализатори от магазина.
Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
Аватар
shtilio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shtilio »

Колегата, който си видял вероятно е имал такива http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... 0%B1%D1%80

Те също са вариант на това, което предложих кордата се слага между щипките , а през халкичката на пружинката канапчето и забравяш за търсенето след засечка.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
zaribanask8
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от zaribanask8 »

ТЕ подобни звънци дето колегата каза продават и по магазините към 1-2лв съм ги гледал, но ако искаш си прави домашен :wink: Аз ползвам от тези зелените струват по 50 стотинки и са много пискливи и няма как да не ги чуеш освен да си на 100 м.Аз смятам за напред да си събера пари и да си купя някой свестен ел.сигнализатор :)
Викат ми Николаев :)
G_S_H
новобранец
новобранец

Мнение от G_S_H »

gotra написа:Здравейте, колеги! На последния риболовен излет ми омръзна да търся звънци в тревите. Моите звънци са ето такива Изображение. Видях един колега до мен имаше звънци, с топче отгоре и щипка, но не бяха правени. Смятам че са купешки. Ако някой се сеща или има такива моля да сподели цена, от къде ги е взел и мнението си като цяло за тях. А също така ви моля да кажете вие какви ползвате и какви препоръчвате да си взема понеже сегашните ще ги сменям. Не става въпрос за електронни сигнализатори. Благодаря предварително!Предварително се извинявам , ако темата се повтаря някъде моля да бъде изтрита!!!!Моля ако някой има снимка под ръка нека я пусне да я видим всички и да стане ясно за какво говорим!
В магазините за един лев струват 30 стотинки.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовни такъми”