Доволен лайт спининг на Марица

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
kesh
ще става разбирач
ще става разбирач

Доволен лайт спининг на Марица

Мнение от kesh »

Привет на всички! :) Днес и аз открих сезона! Тъй като нямах много време за далечни дестинации реших да е на най-близкия водоем, т.е. Марица. Целта ми беше някои кефал на спининг. Отидох с мисълта за едно капо, но се молех да хвана поне 1 риба. В 18:00 вече бях на реката. Коя примамка да сложаааа.... хванан една блесничка и почнах да мятам... още на второто хвърляне усетих як ударрр и адреналина скочи :rolleyes: припомних си мигове от миналото лято. Хубавецът беше добре закачен и с 3-те куки и нямаше проблем с ваденето
Ето го и него. Хубав кефал, 28 см. около 300-400 грама може би
Изображение

Веднага след това имах 2 почуквания и 1 откачен, може би подобен на размери кефал. 50 метра по-нагоре забелязах, че има кефали под едно дърво и ловяха мухучките, които падат във водата. Само това ми трябваше. Веднага сложих любимата ми примамка. Замятам иии пляяссс. Ето този мъник около 20 см.
Изображение
Веднага след него на същото място имах невероятни скоци върху осата, но нито 1 не се закачи добре, въпреки че имаше и по-едри. Продължих да ходя и въртя още час, но имах само почуквания около 10-тина на брой, от което също съм доволен. И двете риби плуват обратно в реката, но снимки на релийза няма, защото бях сам,а откакто бракувах един GSM пускайки рибата, изпуснах и телефона, не се опитвам да се самозаснемам :mrgreen:
В крайна сметка се получи добро откриване, поне за мен. Защото останах доволен от разходката, а на всичкото отгоре и хванах 2 пъти повече риба отколкото се надявах, за 2 часа :lol: Пътувайки към вкъщи осъзнах случайно, че двата кефала, както и повечето удари бяха точно под черници (барабонки). Явно са част от менюто им в момента.

Също така си зададох и един въпрос. Понеже нямам много опит в спининга се чудя как е по-правилно да ходиш по реката. По или срещу течението ? Това е от мен. Наслука на всички :)
Когато човек е на лов или риболов, Господ не му брои дните!
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Доволен лайт спининг на Марица

Мнение от INCUBUS »

Браво за лайт излета!Колкото до въпроса-за кефал на голяма река като Марица ,няма абсолютно никакво значение дали вървиш по течението или срещу него.
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

Браво колега :wink: супер е :wink:
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
piam70
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от piam70 »

:smt023
Аватар
koda33
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koda33 »

:drinkers: :prayer: :smt023
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
Аватар
pacho109
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pacho109 »

Отличен излет :D
Изображение
Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
Malemi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Malemi »

Екстра кленове
тбК
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”