Ура! Забраната свърши.

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Ура! Забраната свърши.

Мнение от antivik »

Здравейте,
на всинца ви отмене. От раз искам да се извиня за две неща:
1. За голямото закъснение на темата, но се наложи едно преинсталиране на системата.
2. за по-малкото клипове в тази тема, но от многото багаж не ми се мъкнеше и тринога, а и се бях затъжил за сопите, та не ми се занимаваше със снимане, но да подкарам по същество.
Подготовката за предстоящето откриване започна с голяма грешка от моя страна :? , сиреч с нормално винопиене, така че когато ми дойде настроението за багажлъци, нещо ме хвана канапа да връзвам линии и макари и набутах всичко приготвено в торбите и му ударих едно хубаво спане :twisted: . На сутринта бодър, бодър се изтърсих на традиционната жп гара/макар някои участници във форума да се дразнят от моите панорами и природни пеизажи/ето една за добиване на представа какво представляваше сутринта:
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/zSrARhbpplg?hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/zSrARhbpplg?hl=bg&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
На гарата естесвено не бях само аз, имаше и други колеги затъжени по вечната краста - риболова.
10-20-тина минути друсане и се исипахме на местоназначението, водата се е дигнала значително след последното ми ходене и стига почти до село Островица, но има още да качва. Засилих си се към традиционното за мен място, но ядец. Колеги с джипче, палатк, легла и всички ексри се бяха разположили от предишния ден и се наложи да се смъкна 4-500 метра по-надолу.
Мястото беше избрано, но не се забързих да вадя пръчки и да връзвам линии, първо извадих една моя импровизирана сопа, която майсторих от миналата година/ще се види по нататък на снимките/ и с ракета мое производство около 20-тина минути по плясках в района пред мен и хубавичко го насадих с разкисната царевица и 2 вида пелети/нормални и с миризма на цитруси/. Едва след това пристъпих към въдичетата, едната дънарка я вързах с някаква моя комбинация от косъм и капан, сиреч на примката със сандвича от кюспе и захранка имаше една кука+още една натаманена като на косъм с царевички и повдигач/дъното е тинесто/. Другата си беше нормална с две куки на торен. За беля в първия момент не обърнах внимание, че и двете са 0,30влакно. Мачлето го натаманих с едно малко ваглерче 1+1,5гр., като мислех че ще е бая дълбоко и първоначално го пуснах подвижен, но след първите две замятания се оказа, че дълбочината не е по-вече от 1-1,5м. и го фиксирах неподвижно. Заметнах намятах захранка от кофето /основно мляно кюспе, царевично прашно, някакви кокоши фуражи, гранули, троха хляб някакви останали гранули кучешка храна/всичко успя да се разкисне докато стягах сопите/ и чакането започна. След като видях че, не пипа на бял, го смених на торен и тука дойде първото ребе - сравнително свястна каракудка. В продължение на около час установих, че рибата е капризна, след пърлвото късане на куката/повода беше0,08/, смених с по-дебел повод и по голяма кука/от 16 минах на 12/, но кълванетата чуствително намаляха. Понеже дънарките мълчаха се наложи да преръботя едната и вместо дебелото 0,3 влакно сложих по-тънко. И промяната веднага се усети, последва добро забиване на звънеца и вадене на чифте каракудяци по около 300гр./приблизително/. През следващия час, час и половина риболова продължи с не много интензивно кълване, но с доста късания и оплитания от моя страна. След тези ремонти терена около мен доби вида на един хубав катун:
Изображение
Изображение
За да подържам интереса на рибоците към мястото ми през известни интервали с прашката продължих да засявам пред мен царевица и гранули, па и трябваше да ги изразходвам, не ми се мъкнеха обратно. Резултата от това беше, че когато излезе вятъра и при другите кълването спря, при мен намаля, но си продължи:
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/dY3bn1unrWk?hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/dY3bn1unrWk?hl=bg&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
Това е от по-късните часове на част от колегите си бяха тръгнали или сменили местата. Този ден ми проръботи късмета и при едно засичане на мача той се огъна на осмица и последва доста упорито дърпане, в първия момент когато видях рибето го помислих за златиста каракудка, но при втория оглед се видяха симпатични мустачки - малко шаранче около 15-20см., веднага отпътува да расте, дано и другите да правят така, че да се появи отново този артекул. Към 18,00часа с порядъчно изгоряли ръце и начесана краста започнах да прибирам багажерията. Това е резултата от деня, но не е много ясно като кадри:
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/gQNNt8CGbC4?hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/gQNNt8CGbC4?hl=bg&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
Последва сортиране на рибоците, като дребнежа замина във водата да расте, а по-приличните ми дойдоха на гости. Деня бе много приятен и отморяващ, не липсваха и куриози-слънчак изваден на дъно, на шаранска кука шетица, че и така я бе нагълтал, че се наложи цепене, но мина.
След 2,5часа ход с багажлъка и няколко почивки се бях дома.
Да сте живи и здрави всички и на слука :drinkers: .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
pacho109
сериозен играч
сериозен играч

Re: Ура! Забраната свърши.

Мнение от pacho109 »

Градски,върхът си -2,5 часа ходене и то в края на риболовният ден :!: И звуковият фон на последният клип-"Ден победы", направо ме разби :D
Изображение
Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

pacho109 написа:Градски,върхът си -2,5 часа ходене и то в края на риболовният ден :!: И звуковият фон на последният клип-"Ден победы", направо ме разби :D
:wink: Че след толкоз дни чакане и такъв резултат накрая си е една добра победа. А за ходенето, реших, че е прекалено рано да хващам влака и да се прибирам в 5 часа та поостанах до към 6,30 :lol: .
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

Забавно и нестандартно изживяване !Поздравления за добрия репортаж и риболов! :smt023
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЙйии, колега , шапка ти свалям.
От ходенето по здравословно няма :wink:

Едно време като деца, много ходехме на Белопопци , та от Хаджи димитър до Белопопци със колела , малко храна, малко качамак и кюспе, няколко колени ботилки с влакно, един фенер от БДЖ със различни на цвят стъкла и две палатки 2на 1,50 размер , а забравих капаните купени единствено от Хаваната на Витошка БЛРС

Колко сме въртяли Балканчетата, леле.
..с други боклуци освен Шимано, не ловя;)

Изображение
Malemi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Malemi »

Браво
тбК
peshocmeta
новобранец
новобранец

Мнение от peshocmeta »

Malemi написа:Браво
polkhigh
новобранец
новобранец

Мнение от polkhigh »

хах как наблегна на нашия багаж на жп. гарата :D
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

polkhigh написа:хах как наблегна на нашия багаж на жп. гарата :D
А че така се случи, на такова място беше оставен.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”