счупена макара

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

счупена макара

Мнение от Красимир Атанасов »

Привет колеги моля за малко помощ.Преди месец си купих този комплект от Англия.
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=132&t=47525
Но по-време на полета Лондон-Бургас не знам каде и как се случи това,
нека ако някои е имал подобен проблем или има идея как да се отремонтира ще му бъда много благодарен,само да кажа какво съм опитвал аз залепих ги с покси-пол но не издържаха и понеже не може да се наслагва много материал там, е много деликатна ситуацията благодаря предварително.Няма такъв късмет като моя как са били хвърлени и двете макари са счупени по един и същ начин на едно и също място.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
HAZART
сериозен играч
сериозен играч

Re: счупена макара

Мнение от HAZART »

Добре ще е ако споменеш какъв е материала(полимер или метал)?
ТОВА,ЧЕ БРАКОНИЕРИТЕ СА НА СВОБОДА,НЕ Е ТЯХНА ЗАСЛУГА А Е НАША ГРЕШКА.

Изображение
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

извинявам се не е метал със сигурност но какъв полимер е точно не съм сигурен
Аватар
dako71
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dako71 »

Много лошо место за счупване. Там е някаква карбонова пластмаса и едвали ще държи каквото и да е залепване. :(
Аватар
nikodim1978
новобранец
новобранец

Мнение от nikodim1978 »

Здравей ,не съм много компетентен ,но смятам ,че основата няма с какво да я залепиш или завариш понеже е сплав и най - доброто решение да се отреже основата и някой стругар да ти направи нова която да е куха в горния край и там да вкараш колчето на макарата и с сребърен феролит който се използва при заваряване на хладилници да се запълни и така да стане здраво/хладилен техник да го направи както са тръбите на компресора към филтър дихидратора на хладилник имам впедвид/
Лек ден и дано да съм ти бил полезен
Аватар
pacho109
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pacho109 »

То ремонта ще ти излезе колкото макарата и пак няма да си спокоен ,като замахваш да хвърляш :!: Остави я за резервни части и си купи друга макара :idea:
Изображение
Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
Стефан Добрев
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Стефан Добрев »

Правиш от подходяща по диаметър метална тръба допълнителна пета на макарата и след това с винтове със скрити глави захващаш счупените оригинални части.Няма да е много естетично,но при малко майсторлък ще можеш да използуваш макарите.Става здраво.Ако наслоиш и с епоксидна смола или нещо подобно,така че да не се виждат ремонтите и боядисаш ще имаш почти здрави макари,само ще са малко по-тежки.Успех с ремонта.
Стефан Добрев
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

:drinkers:
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Стефан Добрев написа:Правиш от подходяща по диаметър метална тръба допълнителна пета на макарата.
няма ли да стане вече много дебело ако мога да го нарека и ми се струва че няма да влезе в макаро държача иначе идеята не е лоша
MITAKA_STZ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MITAKA_STZ »

Здр.колега.Значи вземаш течен метал от рода на поксипола(като пластелин от две части е) и правиш фаска на двата детайла от двете страни и намираш тел от хромникел,които нагряваш с поялник да потънат и съединят двете части отдоло (към макарата).Вземаш равни части от пластелина и започваш да го смесваш.Пълниш фаската в повече от всякъде , заглаждаш грубо поксипола и оставяш да съхне.След24 часа си го изтъркваш с шкурка където ляга към пръта и да не е грубо към макарата.Слагай на тоягата и лови риба до 5кг няма да имаш грижа.Наслука и да пишеш какво си направил. :drinkers:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

MITAKA_STZ написа:Здр.колега.Значи вземаш течен метал от рода на
това ми се струва най-добрия вариант,благодаря колега само да те попитам относно този течен метал каде да го намеря или марка да ми препоръчаш нещо
MITAKA_STZ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MITAKA_STZ »

В "Багира" го има 7-8 до 12лв най-големия. :drinkers:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Стефан Добрев
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Красимир Атанасов написа:
Стефан Добрев написа:Правиш от подходяща по диаметър метална тръба допълнителна пета на макарата.
няма ли да стане вече много дебело ако мога да го нарека и ми се струва че няма да влезе в макаро държача иначе идеята не е лоша
Като казвам метална тръба имам предвид тънкостенна,като дръжките на парцалите за миене на под.Дебелината им е около 0,5 мм.,колкото да скрие главата на винтчетата,които ще бъдат от страната на пръта.От външната страна,която ти е към ръката и да стане по-дебело няма страшно.Навремето лепих един мичел с течен метал но не се получи.Пробвай все пак и успех.Пиши какво си направил.Поздрави.
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”