Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Каква надуваема лодка с твърдо дъно
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Каква надуваема лодка с твърдо дъно
Колеги мисля да си разкарам метро гуменката и да си взема друга лодка но се чудя за размера от 3 до 3.9 м на зендер. Та от опит коя идва най- удобна като товарене разтоварване и ползване във водата . За начало мисля да я карам върху колата , най -често сме 2-ма човека при излетите .
Забравих за момента имам един ел . двигател 30 либри , който мисля да го ползвъм и на новата за влачене .
Благодаря предварително .
Забравих за момента имам един ел . двигател 30 либри , който мисля да го ползвъм и на новата за влачене .
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Re: Каква надуваема лодка с твърдо дъно
Аз там съм пораснал...
Бе много малка е тази , аз в момента съм с Аква марине от Метро и е 3 м ма не е с твърдо дъно.
- Ivo_Ivanov
- сериозен играч
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
ако се возите 1-2 човека, вземи си 330см, ако очакваш и трети човек - вземи 390см...Dimy написа:Колеги мисля да си разкарам метро гуменката и да си взема друга лодка но се чудя за размера от 3 до 3.9 м ...
Ако колата ти е комби с релси на тавана, двама ще качвате без проблем и 330 и 390см... ако е малка кола с късо разстояние между гредите, и 300см лодка може да ги изскубне на висока скорост...
имам познат, който си е направил усилен багажник и вози РИБ330 на голф 2-ка... Един такъв РИБ е най-доброто, което мога да ти препоръчам - просто няма база за сравнение с разглобяемите лодки, дори да са с алуминиево дъно...

- bobo_33333
- кандидат преподавател
Тва наистина е най-яко,ама зависи от сухото 

Аз там съм пораснал...
Бе за риб си трябва ремарке , аз като гледам или ще е 3.3 или 3.6 . Колата с която ходя е сивик купе на метан
имам на разположение и нисан примера ма ,като съпоставя 4 кг метан срещу 10л бензин на 100 все съм с хондата
За това не трябва и да е много тежка , че мястото за багажника е доста малко на покрива

За това не трябва и да е много тежка , че мястото за багажника е доста малко на покрива

-
- научил се да хвърля
Зодиак Кадет - 3,30 също ти е решение, а е и най леката от всички - само 37кг с дъното, не е алуминието а много особен шперплат. Мотора ти 3о либри обаче е малък, не знам какъв ти е бюджета но и мотор поне 8 коня ти трябва!
i predi i sega shаmpion e CSKA i ...SOMA
-
- ще става разбирач
Гледам Тедо вече ти е отговорил, но и аз да си кажаDimy написа:Колеги мисля да си разкарам метро гуменката и да си взема друга лодка но се чудя за размера от 3 до 3.9 м на зендер. Та от опит коя идва най- удобна като товарене разтоварване и ползване във водата . За начало мисля да я карам върху колата , най -често сме 2-ма човека при излетите .

Според мен е добре да видиш Зандер 330 и 360
Щом сте 2ма, ще се оправяте спокойно и с 360та

Обаче аз ти препоръчвам иди до склада и ги виж и 2те вдигнете ги огледайте ги, седнете в тях, ще прецените на място

Електрическото, ще си ги бута без проблем, но е хубаво понатам да си помислиш за някакво малко бензиново да не влачиш постоянно акумулатор и да не си зависим от тока...с едно шише бензин и малко двигателче, ще се возиш сумати време

"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
/Стоичков/
- _ribar4eto_
- научил се да хвърля
И аз имам електрически и да ви кажа честно на няколко пъти ми се е случвало да греба.От бързане да влезем и забравям да погледна колко е часът,и се оказвам
,изненадан там кадето не трябва.

Благодаря колеги
че също съм гребал.
Тези дни ще ходя до Сф. и ще ги огледам на място лодките , преди време един приятел имаше Зендер 3 м. и съм останал със спомена ,че беше тесничка.
Ми имат да ми връщат едни 2000лв и ги чакам началото на Юли , та това ми е бюджета за лодка. За момента ще съм с ел. двигателя , по -натам някой 4тgogotod написа:Зодиак Кадет - 3,30 също ти е решение, а е и най леката от всички - само 37кг с дъното, не е алуминието а много особен шперплат. Мотора ти 3о либри обаче е малък, не знам какъв ти е бюджета но и мотор поне 8 коня ти трябва!
аз за това си карам 2 акумулатораИ аз имам електрически и да ви кажа честно на няколко пъти ми се е случвало да греба.От бързане да влезем и забравям да погледна колко е часът,и се оказвам,изненадан там кадето не трябва.

Тези дни ще ходя до Сф. и ще ги огледам на място лодките , преди време един приятел имаше Зендер 3 м. и съм останал със спомена ,че беше тесничка.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
След като смених 3 лодки надуваеми и 4 мотора От опит да си кажа мнението.
Та лодка 330 см, читавите носят 10-15 коня, гледаш вътрешната широчина, борда не е от решаващо значение. Отделно теглото е много важно, повечето надуваеми нисък клас на 330-360 тежът по 70-80 кг и като сложиш мотор и багаж става непосилна на местене по брега без суркане, а и започват да се доближават до теглото на леките твърди
Та търси нещо до 50 кг на 330, за да не ставаш щангист. Мотор не купувай под 10 коня, дори 10 са слаби за 2-ма с багаж. Карай си с електриката и след време скочи на запазен 2 тактов или 4-тактов и си на 6. Най лошия вариат е да си купиш мотор под 10 коня
Та лодка 330 см, читавите носят 10-15 коня, гледаш вътрешната широчина, борда не е от решаващо значение. Отделно теглото е много важно, повечето надуваеми нисък клас на 330-360 тежът по 70-80 кг и като сложиш мотор и багаж става непосилна на местене по брега без суркане, а и започват да се доближават до теглото на леките твърди
Та търси нещо до 50 кг на 330, за да не ставаш щангист. Мотор не купувай под 10 коня, дори 10 са слаби за 2-ма с багаж. Карай си с електриката и след време скочи на запазен 2 тактов или 4-тактов и си на 6. Най лошия вариат е да си купиш мотор под 10 коня

Вчера случайно попаднах на тези лодки , някой може ли да ме каже каква е разликата със Зендера освен цената
http://watersportsequipment.eu/bg/product-view/527.html
http://www.zanderbg.com/aluminum_floor.html

-
- ще става разбирач
Днес нямаше известно време форум та не можах да ти напиша...Dimy написа:Вчера случайно попаднах на тези лодки , някой може ли да ме каже каква е разликата със Зендера освен цената![]()
Та на въпроса ...разлика разбира се има

Като се почне от външния вид ами различни са си като форма, балони и дизайн

Ето ти една сигурна разлика... Зандерите например имат предпазни винтили за свръхналягане

Повечето Зандери вече са и с усилено дъно и балони отдолу - против протриване и т.н.
Иначе лодката за която питаш (PW360) не съм я виждал на живо и съответно не мога да кажа как е като изработака материал и пр., така че ако искаш огледай си ги и на двата производителя и си решаваш

Успех в избора!
"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
/Стоичков/
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Аз Пак да си повторя.
Гледай лодката да е лека
Тази, която си пуснал е към 60-70 кг, след като вземе и малко вода няма да можеш да я мръднеш. С един нормален мотор и минималния багаж отиваш на 130-140 кг. Няма мърдане дори от двама човека, с големи мъки ще я вадиш на брега или ще я жулиш по дъното.
Ямаха, Бриг, Зодиак са сравнително леки. Гледай и транеца на какво отстяние е от края на балона, на някой лодки е прекалено навътре и губиш площ., Погледни лодката като е надута, носа трябва да е леко върнат, от долу 3-те най ниски точки трябва да са балоните и кила като я погледнеш отзад, а не да лежи само на кил. Захвата на дъното също е от значение. Вземи резервното парче за лепене и го пречупи стабилно, ако побелее въобще не поглеждай лодката. Виж как са разположени седалките ако ще ги ползваш, дали ще ти е удобно да караш от тях и да се возят хора на тях.
Ако няма да е от скъпите марки лодката си вземай един Зандер и си свиркай
Толкова от мен, може да е и в полза на други колеги
Гледай лодката да е лека

Тази, която си пуснал е към 60-70 кг, след като вземе и малко вода няма да можеш да я мръднеш. С един нормален мотор и минималния багаж отиваш на 130-140 кг. Няма мърдане дори от двама човека, с големи мъки ще я вадиш на брега или ще я жулиш по дъното.
Ямаха, Бриг, Зодиак са сравнително леки. Гледай и транеца на какво отстяние е от края на балона, на някой лодки е прекалено навътре и губиш площ., Погледни лодката като е надута, носа трябва да е леко върнат, от долу 3-те най ниски точки трябва да са балоните и кила като я погледнеш отзад, а не да лежи само на кил. Захвата на дъното също е от значение. Вземи резервното парче за лепене и го пречупи стабилно, ако побелее въобще не поглеждай лодката. Виж как са разположени седалките ако ще ги ползваш, дали ще ти е удобно да караш от тях и да се возят хора на тях.
Ако няма да е от скъпите марки лодката си вземай един Зандер и си свиркай

Толкова от мен, може да е и в полза на други колеги