Каква надуваема лодка с твърдо дъно

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Каква надуваема лодка с твърдо дъно

Мнение от Dimy »

Колеги мисля да си разкарам метро гуменката и да си взема друга лодка но се чудя за размера от 3 до 3.9 м на зендер. Та от опит коя идва най- удобна като товарене разтоварване и ползване във водата . За начало мисля да я карам върху колата , най -често сме 2-ма човека при излетите .
Забравих за момента имам един ел . двигател 30 либри , който мисля да го ползвъм и на новата за влачене .

Благодаря предварително .
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Каква надуваема лодка с твърдо дъно

Мнение от bobo_33333 »

Аз там съм пораснал...
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

Бе много малка е тази , аз в момента съм с Аква марине от Метро и е 3 м ма не е с твърдо дъно.
Аватар
Ivo_Ivanov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Ivo_Ivanov »

Изображение
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

Dimy написа:Колеги мисля да си разкарам метро гуменката и да си взема друга лодка но се чудя за размера от 3 до 3.9 м ...
ако се возите 1-2 човека, вземи си 330см, ако очакваш и трети човек - вземи 390см...

Ако колата ти е комби с релси на тавана, двама ще качвате без проблем и 330 и 390см... ако е малка кола с късо разстояние между гредите, и 300см лодка може да ги изскубне на висока скорост...

имам познат, който си е направил усилен багажник и вози РИБ330 на голф 2-ка... Един такъв РИБ е най-доброто, което мога да ти препоръчам - просто няма база за сравнение с разглобяемите лодки, дори да са с алуминиево дъно...

Изображение
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

Тва наистина е най-яко,ама зависи от сухото :wink:
Аз там съм пораснал...
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

Бе за риб си трябва ремарке , аз като гледам или ще е 3.3 или 3.6 . Колата с която ходя е сивик купе на метан :idea: имам на разположение и нисан примера ма ,като съпоставя 4 кг метан срещу 10л бензин на 100 все съм с хондата :drinkers:
За това не трябва и да е много тежка , че мястото за багажника е доста малко на покрива :lol:
gogotod
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gogotod »

Зодиак Кадет - 3,30 също ти е решение, а е и най леката от всички - само 37кг с дъното, не е алуминието а много особен шперплат. Мотора ти 3о либри обаче е малък, не знам какъв ти е бюджета но и мотор поне 8 коня ти трябва!
i predi i sega shаmpion e CSKA i ...SOMA
esox_hunter
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от esox_hunter »

Dimy написа:Колеги мисля да си разкарам метро гуменката и да си взема друга лодка но се чудя за размера от 3 до 3.9 м на зендер. Та от опит коя идва най- удобна като товарене разтоварване и ползване във водата . За начало мисля да я карам върху колата , най -често сме 2-ма човека при излетите .
Забравих за момента имам един ел . двигател 30 либри , който мисля да го ползвъм и на новата за влачене .

Благодаря предварително .
Гледам Тедо вече ти е отговорил, но и аз да си кажа :wink:
Според мен е добре да видиш Зандер 330 и 360
Щом сте 2ма, ще се оправяте спокойно и с 360та :) Иначе ако ходиш и сам понякога, ще ти е по-лесно с 330та.
Обаче аз ти препоръчвам иди до склада и ги виж и 2те вдигнете ги огледайте ги, седнете в тях, ще прецените на място :wink:

Електрическото, ще си ги бута без проблем, но е хубаво понатам да си помислиш за някакво малко бензиново да не влачиш постоянно акумулатор и да не си зависим от тока...с едно шише бензин и малко двигателче, ще се возиш сумати време :)
"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
Аватар
_ribar4eto_
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от _ribar4eto_ »

И аз имам електрически и да ви кажа честно на няколко пъти ми се е случвало да греба.От бързане да влезем и забравям да погледна колко е часът,и се оказвам :shock: ,изненадан там кадето не трябва.
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

Благодаря колеги
gogotod написа:Зодиак Кадет - 3,30 също ти е решение, а е и най леката от всички - само 37кг с дъното, не е алуминието а много особен шперплат. Мотора ти 3о либри обаче е малък, не знам какъв ти е бюджета но и мотор поне 8 коня ти трябва!
Ми имат да ми връщат едни 2000лв и ги чакам началото на Юли , та това ми е бюджета за лодка. За момента ще съм с ел. двигателя , по -натам някой 4т
И аз имам електрически и да ви кажа честно на няколко пъти ми се е случвало да греба.От бързане да влезем и забравям да погледна колко е часът,и се оказвам :shock: ,изненадан там кадето не трябва.
аз за това си карам 2 акумулатора :lol: че също съм гребал.

Тези дни ще ходя до Сф. и ще ги огледам на място лодките , преди време един приятел имаше Зендер 3 м. и съм останал със спомена ,че беше тесничка.
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

След като смених 3 лодки надуваеми и 4 мотора От опит да си кажа мнението.

Та лодка 330 см, читавите носят 10-15 коня, гледаш вътрешната широчина, борда не е от решаващо значение. Отделно теглото е много важно, повечето надуваеми нисък клас на 330-360 тежът по 70-80 кг и като сложиш мотор и багаж става непосилна на местене по брега без суркане, а и започват да се доближават до теглото на леките твърди

Та търси нещо до 50 кг на 330, за да не ставаш щангист. Мотор не купувай под 10 коня, дори 10 са слаби за 2-ма с багаж. Карай си с електриката и след време скочи на запазен 2 тактов или 4-тактов и си на 6. Най лошия вариат е да си купиш мотор под 10 коня :wink:
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

Вчера случайно попаднах на тези лодки , някой може ли да ме каже каква е разликата със Зендера освен цената :idea:
http://watersportsequipment.eu/bg/product-view/527.html
http://www.zanderbg.com/aluminum_floor.html
esox_hunter
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от esox_hunter »

Dimy написа:Вчера случайно попаднах на тези лодки , някой може ли да ме каже каква е разликата със Зендера освен цената :idea:
http://watersportsequipment.eu/bg/product-view/527.html
http://www.zanderbg.com/aluminum_floor.html
Днес нямаше известно време форум та не можах да ти напиша...
Та на въпроса ...разлика разбира се има :wink: най-малкото не са правени от един и същи производител, така че все едно е примерно да кажеш каква е разликата между опел и фолксваген :)
Като се почне от външния вид ами различни са си като форма, балони и дизайн :wink: Вярно, че на малка снимка има прилика заради тъмната задница с модела на Зандер линията "Спорт", но само толкова :wink:
Ето ти една сигурна разлика... Зандерите например имат предпазни винтили за свръхналягане

Изображение

Повечето Зандери вече са и с усилено дъно и балони отдолу - против протриване и т.н.

Иначе лодката за която питаш (PW360) не съм я виждал на живо и съответно не мога да кажа как е като изработака материал и пр., така че ако искаш огледай си ги и на двата производителя и си решаваш :wink: :)

Успех в избора!
"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Аз Пак да си повторя.
Гледай лодката да е лека :!:
Тази, която си пуснал е към 60-70 кг, след като вземе и малко вода няма да можеш да я мръднеш. С един нормален мотор и минималния багаж отиваш на 130-140 кг. Няма мърдане дори от двама човека, с големи мъки ще я вадиш на брега или ще я жулиш по дъното.
Ямаха, Бриг, Зодиак са сравнително леки. Гледай и транеца на какво отстяние е от края на балона, на някой лодки е прекалено навътре и губиш площ., Погледни лодката като е надута, носа трябва да е леко върнат, от долу 3-те най ниски точки трябва да са балоните и кила като я погледнеш отзад, а не да лежи само на кил. Захвата на дъното също е от значение. Вземи резервното парче за лепене и го пречупи стабилно, ако побелее въобще не поглеждай лодката. Виж как са разположени седалките ако ще ги ползваш, дали ще ти е удобно да караш от тях и да се возят хора на тях.
Ако няма да е от скъпите марки лодката си вземай един Зандер и си свиркай :D
Толкова от мен, може да е и в полза на други колеги :D
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”