най после и аз да се запиша :)

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
cobalt
новобранец
новобранец

най после и аз да се запиша :)

Мнение от cobalt »

ами какво да ви кажа аз в тази тема маи не сам писъл много много но днес. Вече може и аз да се запиша тук при сполучелите :)
значи днес бях на един рибарник в село труд пловдивско и за около 4 часа оспях да извадя 1 шаран 3 кг. на царевица и 1 щука 6 кг. на вобле и то еи така на маитап я хванах значи доколкото знам рибарника е зарибяван с шаран толустолоп и амур главно и някое друго сомче но броиките са мн ограничени броят се на прастите на едната ръка :) и та хварлям си аз за шарко ама около мен каракудата полудява направо , ама аз с 1 пръчка само и не ми се искаше да слагам някаква друга примамка за да видя дали мога да хвана това дето гони. И така в продължение на 1-2 часа. Ама то вече почна да не се трае то тая каракуда не може да се спре за секунда пък и шаран не удряше и тъка лубопитството натделя и реших да разваля тъкама и да заъча 1 воблер да вида що за чудо е това дето така терори рибките и след 2-3 хварляне имах удар и ощте с засечката ми скъса ама то така : мързеливата работа така става ( домарзя ме да търся повод и лепнах воблера направо на влакното, пък и не предполагах че ловя точно щука ) и така подготвих се за втория път като хората вече със стабилен тъкам и още с първото замятане ми одари и то доста стабилно всеки които е хващал щука на воблер движещ се по повърхността знае за каква тръпка става вапрос :) и така след няколко минутна борба оспях да я извадя на брега ( ама за моя нещастие тои беше доста неудобен и сам не можех да си я гребна с кепа . Рибата беще около 2.5-3 кг. та извиках един човек дето пасеше някакви крави на близо да ми помогне да я гребне само и дадох му кепа и уш му я нагласих ама той пребарза малко с вдигането на кепа и предната пръчка на кепа закачи точно устата на щуката и откачи воблера ( иииии яд яд яд ) и така какво да се прави такъв ми бил късмета не се отказах и похварлях още няколко пъти и точно тогава закачих и тази която извадих половин час се мъчих да я гребна с кепа ама оспях :) и много доволен от себеси си я взех и си заминах защото тъка и иначе вече закаснявах за работа ( пустия му късмет щуката се беше побаркала а аз на работа :( ) отидох си ама то ме гложди помолих един приател да ме замести и аз газ пак кам водоема :) като престигнах обаче всичко се беше окротило вече пбобвах ама нямаше и удър решх пак да пробвам шарана и заметнах на царевица и след около час ми удари и извадих 1 - 3 кг. :)
направо много доволен ден ми беше днес и се разцепвам от густо :)
като се има на предвит и че последните 2 години не сам хващал и каракудна никаква рибка за 2 год ( никакво свободно време :( )
та днес направо се искафих максимално и за това си споделям с вас :) аиде наслука и на всички останали :)
Veronika

Мнение от Veronika »

Ми честито, ама не схванах защо в началото пишеш че щуката е 6 кила, пък после че е 3. За шарана ясно.
Zodiak
новобранец
новобранец

каде се намира водоема

Мнение от Zodiak »

Здрасти,
каде се намира водоема и какви са таксите?
Има ли кефал и костур?
Поздрави!
Аватар
Николай Ангелов
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Николай Ангелов »

Какче,прескачаш редовете май :wink:
Аватар
cobalt
новобранец
новобранец

Re: каде се намира водоема

Мнение от cobalt »

Zodiak написа:Здрасти,
каде се намира водоема и какви са таксите?
Има ли кефал и костур?
Поздрави!
здрасти водоема е в село друд минаваш през центъра на селото и излизаш на един черен пати някаде около километър и положина след селото се падат рибарниците има частни забранени за риболов но има и платен там вече ще трябва да питаш допалнително кои е забранен и кои не попринцип на този в които се лови срещу такса винаги има човек ( то е логично зада пребира таксата :) )
таксата е 3лв има6 право на колкото искаш прачки каракудата е без пари шаран амур са по 3 лв килото ( интересното е че има шаран над 6-7 кг и амур над 10-11кг ) амур все още не ми е известно някои да е извадил от там но знам че има защото пресатвах преди 3 години на пускането на рибата. Има и доста щука наи едрата е 6-7кг. по едно време се трепеше да дава после спря вчера пак беше лудала ( цената и е 4лв килото ) в общи линиии шарана е доста наплашен от навалицата дето става в почивните дни и се крие в шавара а щуката е на моменти и ако извадиш късмет гарантирано ще се накефиш
наслука :)
ако нещо не сам оспял да ти обесня като хората питаи пак
Ван_Тер
новобранец
новобранец

Мнение от Ван_Тер »

Привет , рибоЛАФЦИ .
КОБАЛТ , ти си бил риболовец--разбираш му.Тогава отваряй
язовира,ще ти идваме на гости .

ВЕРОНИКА , впечатлен съм от това животинче -МРАВЧОК ли му думаш.
Аватар
cobalt
новобранец
новобранец

Мнение от cobalt »

[яуоте=&яуот;Ван_Тер&яуот;]Привет , рибоЛАФЦИ .
КОБАЛТ , ти си бил риболовец--разбираш му.Тогава отваряй
язовира,ще ти идваме на гости .

ВЕРОНИКА , впечатлен съм от това животинче -МРАВЧОК ли му думаш.[/яуоте]
това е мнoго добра идея само да успея да отворя това което искам с удоволствие ще направя едно събирана на всички хора от форома за да се видем и упознаем :)и едно подобаващо отваряне на водоема :)
Ван_Тер
новобранец
новобранец

Мнение от Ван_Тер »

Кобалт , това беше идея на САПУНА от Горна , ала си остана само ИДЕЯ. Аз, всяка събота след обяд до неделя вечер или понеделник сутрин съм на риба. Комбинирам
най -различни мероприятия . Вярно , имам си и доста разправий из къщата ,но успявам да се справя с Хитлера т.е жена ми. Отраснах с лов и риболов . Не ,не съм горски...... а просто ОБОЖАВАМ ТОВА ЧУДО--- ПРИРОДАТА. За ден на риба - гопод ,два дава.
Veronika

Мнение от Veronika »

Ван_Тер
Хлебарка е. Нещо админа ми позволи само нея да кача за аватар. Всичко друго не става въпреки малките размери и спазване на изисквания. :roll:
itso
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от itso »

Вероника, заради тая буболечица някой ще вземе да си потроши монитора :lol:
Veronika

Мнение от Veronika »

Еми кво да се прави. Не чми отговаря фиксера като го питам защо не мога да си кача аватар.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”