Запитване за подкилна шина

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
harihito
новобранец
новобранец

Запитване за подкилна шина

Мнение от harihito »

Колеги,как се монтира подкилна шина на стъклопластова лодка и от какъв материал се прави? Предполагам,не е с винтове,защото не би трябвало да се дупчи...
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Re: Запитване за подкилна шина

Мнение от krokibg »

Някои лодки си имат на кила дървена греда примерно 5х10см и по дебели,които са покрити със мат.Шината е неръждаема и се захваща със неръждаеми дърводелски винтове.Преди да се завият тези винтове в предварително направените с тънка бургия дупки и по целия кил под шината се намазва със много добър водоустойчив силикон и самите видий преди завиване също се мажат и се навиват.Аз така съм правил на една лодка и всичко е на ред.Ако обаче лодката е без такава гредичка не знам дали е удачно да се слага и дупчи !!! Има вариант да се залепи със Вюрт или с лепилото което позлзват фирмите които сменят стъклата на колите,но дали ще държи,не съм го правил и нямам идея.А ако искаш да си спокоен през сезона и да не слагаш железария под лодката,по целия кил на лодката се прави с мат няколко ленти по целия кил и това е.Така през годината ще се търка само лентите и няма да се наранява кила а само тези ленти.Лошото е че трябва да се прави тази гимнастика поне през две години.Дано съм ти бил полезен !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Pooh

Мнение от Pooh »

Любе, става.
С коларски болтове, като дупките се пълнят добре със силикон. Болтовете са необходими, защото шината е жилава и не ляга добре ако не е притегната като хората.
Шината е от 4 мм неръждавейка.
Три години не пусна и капка вода. Или аз съм се справил учудващо добре, или просто си става. :)

Изображение

Изображение
harihito
новобранец
новобранец

Мнение от harihito »

Е да колега,благодаря за изчерпателния отговор,но моята е с двойно дъно....
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”