Каракуда на жива рибка

Модератор: sapuna

Аватар
zaribanask8
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Каракуда на жива рибка

Мнение от zaribanask8 »

Здравейте,
незнам дали е правилното място на темата ако не е моля за извинение.Преди месец ходих на един язовир беше по време на забраната (дядо ми познава собственика и той ни пусна)така, бях отишъл за едри шарани и пробвах на малка рибка(пръскач-уловена от язовира) боднах я на куката и почнах да чакам след време нещо почна да кълве засичам, вадя и ко да видя една каракуда на куката :lol: до преди не бях чувал за такива истории знам че шарана яде малки рибки,но това...Вие какво ще кажете по въпроса от забраната ли е или е нещо напълно нормално :?
Викат ми Николаев :)
ivanminkov1981
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Каракуда на жива рибка

Мнение от ivanminkov1981 »

Колега!
Миналата година(ама не помня в кой сезон беше) тръгвам аз към една от баластриерите на Враждебна с идеята да понаскубя едри костури и поради тази причина бях взел само рибета(кубинки) и една въдица на плувка!
С първодо хвърляне и хоп добър костур,но при второто кълване след засечка аванса обезумя и реших,че съм хванал или огромен костур или сомче(има ги в изобилие там),след известна борба успях да докарам рибата до брега(брега беше висок) и с учудване видях,че е огромна каракуда-може би 2 килограма(предполам защото съм хващал 1.300,а тази беше двойна) беше си лапнала рибето и .... уцелих греда защото не носих кеп,опитах се да я хвана с ръка но беше прекалено широка за да я зграбча и скъса и отплава!!!
На същия гьол съм вадил и няколко пъти костури на жито(бяло) ;)
Изображение
NO PAIN,NO GAME!
Аватар
zaribanask8
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от zaribanask8 »

Ама тая каракуда дет я хванах беше по-малка от педията ми :) аз се шудя как пък е лапнала :?:
Викат ми Николаев :)
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

:D Аз преди няколко години на едно язовирче след Житарово под кестените видях на малка рибка да вадят шаран и момчето ми каза че там шарана взимал само на рибка непризнавал нито царевица нито чвервеии само рибки.Той си беше направил един чорпогащник с малко захранка вътре отгоре един тел като кръг с размер една педя тва му устройство седеше във водата и малките рибки ходеха на захранката той дига чорпощника и винаги имаше малки рибки за стръв и пред мен изкара два шарана по около 2 - 2.5кг.
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека :!:
vidrin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vidrin »

zaribanask8 написа:Ама тая каракуда дет я хванах беше по-малка от педията ми :) аз се шудя как пък е лапнала :?:
аз пък миналата година към есента вартях на един язовир с малко воблерче към 2 см и хванах една каракуда колкото шамара за устата както трябва затова недеи се учудва от тва
Рибар измъква голяма щука от реката.
- Горката риба! - въздъхва минаваща жена.
- Сеньора, ако тя не си отваряше устата, това изобщо нямаше да й се случи!

Изображение
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

чудя се аз защо все по-малко каракуди хващам по класическия начин, а те се били овълчили :shock: :roll: :lol:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
jujjakk
новобранец
новобранец

Мнение от jujjakk »

Напълно нормално е според мене ! На Прохорово преди години хващаха шарани на рибка и аз риших да пробвам.Закачам рибка ... вадя я без глава.Закачам рибка ... почуква нещо и рибката я няма .На третото хвърляне ,каракудата не можа да се отърве ! :lol:
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

jujjakk написа:Напълно нормално е според мене ! На Прохорово преди години хващаха шарани на рибка и аз риших да пробвам.Закачам рибка ... вадя я без глава.Закачам рибка ... почуква нещо и рибката я няма .На третото хвърляне ,каракудата не можа да се отърве ! :lol:
Колега , обезглавяването (:lol:) не може да е от каракуда, обикновенно е от рак :idea: А понякога шарановите риби показват хищнически инстинкти-факт :shock: повечето редовни риболовци са имали такива случки, но в реда на изключението :o
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
Petar Nedev
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Petar Nedev »

на баластриерите на Ягода съм хващал каракуда на блесна. Още с падането на блесната и удари. а на Копринка на малка рибка на плувка каракуда около кило. Има всякакви парадокси. бях чул и за приличен шаран на силиконова примамка за бяла риба
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от begleca_sv »

като малък съм виждал такова нещо с малка рибка голям таран всяка риба явно като прасне става хищник :axe:
Обичам природата, но не само на картинка !!!
gu6kavel
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gu6kavel »

Преди няма и седмиса един приятел на врачанския язовир хвана 8-9кг таранки(по около 200-300гр)и 10-на раци :lol: на малки рибета и не излязъл нито един костур за който бил тръгнал.Заради това не се изненадвам,че си хванал на рибе малка каракуда :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”