Р. Искър - открих

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Drago
ще става разбирач
ще става разбирач

Р. Искър - открих

Мнение от Drago »

Най-накрая, дългоочакваното и бленувано откриване стана факт. Рано, рано към 7:30 се сбрахме групата и още по-рано към 10 и нещо бяхме на реката. Имаме си традиция спираме в Своге на по шкембе и кафе та така. Тук е мястото да кажа, че пътя по дефилето е станал ужасен. Като казвам ужасен подценявам доста ситуацията, не знам как може да се разбие за една зима толкова, но е факт с който сигурно можем да кандидастваме в гинес за най-лабав асфалт. Както и да е на реката се спряхме нейде преди Зверино, ето и първата ни спирка:
Изображение
Радоста която изпитах след първата ми за тази година среща с реката беше неописуема. Ето още няколко снимки:
Изображение
Облавяме целия участък:
Изображение
Мале колко го харесвам тоя искър:
Изображение
За жалост нямахме и удър, но радостта от близостта на реката беше обзела изцяло зажаднялата ми за спининг душа:
Изображение
Риба няма, но пък е пълно с такива животинчета:
Изображение
Решихме да се преместим по-надолу по течението. Пътят стана още по-лош. Спряхме някъде под Зверино. Е тук вече направих сефтето, верно дребно, но сефте. Всъщност първите две ми се откачиха в краката и си викъм с некъв карък почва тоя сезон и за ова като успях да извадя едно го нащраках здраво :)
Изображение
Изображение
Изображение
Тук извадих още 4-5 същия размер до педя и продължихме да облавяме. Интересното е че пробвах различни примамки, но само на видрата почукваше.
Малко по-надолу Ивчик пръв хвана мерен:
Изображение
После още един
Изображение
Тук пък се отчетоха белите блесни, аз на моска Ивчих на мепсче, а на видрата не искаше и да пипне. И аз се отчетох с един мерен и си накефих на макс
Изображение
И кефа продължи с:
http://vbox7.com/play:c8bbefe81a
Малко се беше наранил под окото, но се надявам да е Ок.
Хванахме по 3-4 още и се върнахме да заредим и ние с някое мезе и бира. След като презаредихме се преместинме при Ребърково. Тук с пръвото хвърляне и една педарка удари. И така няколко пъти все дребоси ма си се накефих;
Изображение
Изображение
Изображение
Бащата се отчете с една уставно захапала воблера мряна. Винаги съм знаел, че мряната е гоуем дзвер :)
Изображение
Интересното е, че активни бяха предимно дребните, като казвам активни имам предвид че поне от време на време прибутваха. Истината е че рибите хич не бяха активни и воденето на примамката приличаше май му се вика туичинг. Много бавно водене и почукване с върха или задържане и напълно спиране на воденето. Другото което ми направи впечатление е спадането на нивото на реката с ппочи 10 санта.
И така някъде около 7 привърши риболова. Повечето рибета си плуват обратно, но няколко задържахме, щото на бащата муи се дояла прясна риба. Аз лично продпочитам нещо расло на кокал :). Докато се предвижвахме към колата страшен шум привлече вниманието. Някъв образ с нещо средно между мини-мини трактор и моторна косачка си караше сено:
Изображение
Това е от мен ;)
П.С. Пътя наистина е ужасен и ако някой реши да ходи на тези места по-добре да мине през Ботевград.
Аватар
Whassup
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Р. Искър - открих

Мнение от Whassup »

Много добро начало на сезона, колега :)
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

МНОГО му е червена блузката на твоя приятел..добър излет
Изображение
Най добрите са тук
dobrin_dinev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobrin_dinev »

Красота! :D
Аватар
aleks_gt
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от aleks_gt »

Супер излети :drinkers:
Аватар
Mr.Fish
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Mr.Fish »

Мряна на воблер?! Е това вече ме потресе. :shock:
За Отечеството работя, байо! Кажи ти мойте и аз твоите кривини, па да се поправим и всички да вървим наедно. Дякон Игнатий
tegov86
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tegov86 »

Браво колега добре сте си изкарали :D щом и риба има, какво по-хубаво от това. А може ли да те питам дали си наясно каква риба има в района на Ребърково, че след няколко дни ще съм там на една вила. Най-вече се интересувам от бяла мряна, сом и щука. Мерси предварително :)
Аватар
joroNH
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от joroNH »

:smt023
Никога на колене пред когото и да е.
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

Whassup написа:Много добро начало на сезона, колега :)
:drinkers: :drinkers: :drinkers:
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

Добро откриване ! Браво !
Върл Shimano фен!
Аватар
Drago
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Drago »

tegov86 написа:Браво колега добре сте си изкарали :D щом и риба има, какво по-хубаво от това. А може ли да те питам дали си наясно каква риба има в района на Ребърково, че след няколко дни ще съм там на една вила. Най-вече се интересувам от бяла мряна, сом и щука. Мерси предварително :)
Колега за жалост не ми е много позната реката в този район. Честно казано много боклук има което по брега което е в страшен контраст с местата за спининг които са страхотни. Иначе бяла мряна се съмнявам да има все пак има вец на Мездра и трудно би се качила бялата мряна нагоре. Клен и мряна си има, готиното е ,че видях много малки рибета освен таз годишни и много миналогодишни. Дано някой колега дето е по-запознат с района ти даде по-добро инфо.
tisho_9610
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tisho_9610 »

Браво добри риби
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”