Релаксиращи речни щуки в жежко време

Модератори: bobopeli, sapuna

amatev1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Релаксиращи речни щуки в жежко време

Мнение от amatev1 »

Здравейте колеги !
Едва дочаках края на седмицата, за да замина за желаната дестинация, на която щях да изпробвам активността на щуките. Планът беше следният – две въдици с дънен такъм на тапа със стръв жива рибка. От опит знам, че на тази река щуките кълват най-често в отсрещния шавар, на най-трудното за замятане място и затова се искаше рибката да стои неподвижно, за да не се заплита постоянно в папура.
Въдиците вече бяха готови за бой и чакаха утрешния ден:
Изображение
Най-накрая дойде и той, като за начало си избрах това място:
Изображение
Слънцето вече се бе показало изцяло:
Изображение
А гадинките срамежливо ме наблюдаваха:
Изображение
Изображение
След час пред спокойни тапи реших да сменя мястото с едно сенчесто 100 метра по надолу по реката:
Изображение
Не след дълго тапата пое надолу изчаках малко, засякох, но извадих празна тройка. Развълнуван заметнах наново точно в папура. Няколко минути по-късно тапата поведе настрани, потъна надолу, изчаках около 3-4 секунди и засякох. Отсреща усетих приятната тежест на рибата, до самия бряг тя се опита да се забие в папура, но беше прекалено малка за ожесточена борба и я изкарах на брега с минимални усилия.
Изображение
Опитах да откача рибата, но с ужас установих, че беше глътнала прекалено надълбоко. Използвах клещите максимално нежно, но рибата умря почти в ръцете ми, въпреки че откачих двойната кука, тя беше засегнала хрилете. Първоначалната ми цел беше да пусна всичко уловено обратно, но явно нямаше да се осъществи.
Опитах да съживя щуката, за съжаление вече не беше останало живец в нея и се наложи да я прибера в кофата.
Изображение
Все пак беше почти мерна – около 35 см. Леко натъжен продължих нататък.
Заложих отново тапите в близост до папура и зачаках. Не се наложи да чакам дълго и тапата отново пое надолу, отново изчаках, засякох и пак празна кука. Малко се ядосах, защото не виждах основателна причина за празните удари.
За радост имах нов шанс, когато плувката ми заби в шавара, засякох, изкарах рибата от тръстиките и след кратка борба вече бе в ръцете ми. Мерна щука около 40 см. Най-накрая бях удовлетворен, тъй като тройката бе перфектно забита в края на човката и нямаше да нарани рибата. Откачих я и релийзнах:

http://www.youtube.com/watch?v=N-W17xMjOwk

Е това е кеф ! Удоволствието от пускането на рибата беше в пъти повече, от това да си я прибера !
Имах си и компания:
Изображение
Постоях още час и реших да събирам:
Изображение
В крайна сметка успях да постигна желания релакс, който изчисти стреса ми през седмицата. Другият път пак съм там, но този път за големите парчета ! Чао и до нови срещи ! :)
Последно промяна от amatev1 на Нед Юни 19, 2011 9:08 pm, променено общо 2 пъти.
"Преплувах залива с труд, хванах пръта и както си бях до гърди напънах, рибата подръпна, аз въодушевен напънах още малко и праааас, Гарболиното на две."
Аватар
matey49
новобранец
новобранец

Re: Релаксиращи речни щуки в жежко време

Мнение от matey49 »

Благодарим колега за репортажа и снимките!
Радвам се , че най-важното си направил-релакс. :D
Успех на следващите излети!
Изображение
Proinov
фен клуб-скобар

Мнение от Proinov »

Красиво... :smt023
"Remember what happens in Vegas, stays in Vegas. Except for herpes. That shit''ll come back with you." :D :D :D
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

Много хубава река.
Не си спомням от колко време вече не съм бил сред такава природа, че и щуки да има.
Добър излет.
Наслука!
Аватар
joroNH
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от joroNH »

:smt023
Никога на колене пред когото и да е.
Аватар
Trueplayer
новобранец
новобранец

Мнение от Trueplayer »

Отлично колега,и аз пробвах подобни щуки на едно малко гьолче но нямах удар.Какви рибки използва за улова на тези красавици ?
Те(рибите),както и други животински видове,са неразделна част от природната среда на човека и неговото отношение към тях е израз на степента на културното му равнище.
amatev1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от amatev1 »

Trueplayer написа:Отлично колега,и аз пробвах подобни щуки на едно малко гьолче но нямах удар.Какви рибки използва за улова на тези красавици ?
Каракудки около 6-7 см. Пробвах и на по-голяма рибка, но нямах удар. :)
"Преплувах залива с труд, хванах пръта и както си бях до гърди напънах, рибата подръпна, аз въодушевен напънах още малко и праааас, Гарболиното на две."
Аватар
refab
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от refab »

"...въпреки че откачих двойната кука..."

С двойните куки е така - отиват прекалено на дълбоко!... Ако искаш да има повече гаранции, че щуката няма да е много наранена, би трябвало да ползваш тройки!?
amatev1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от amatev1 »

refab написа:"...въпреки че откачих двойната кука..."

С двойните куки е така - отиват прекалено на дълбоко!... Ако искаш да има повече гаранции, че щуката няма да е много наранена, би трябвало да ползваш тройки!?
Just експеримент. Досега на тази река съм ловил все с тройки и съм нямал проблеми с откачането на рибата. Направих си и извод, че двойките държат по-здраво рибата и бих ги използвал при риболов на трофейни екземпляри (ако дай Боже има такъв). :)
Аватар
Trueplayer
новобранец
новобранец

Мнение от Trueplayer »

amatev1 написа:
Trueplayer написа:Отлично колега,и аз пробвах подобни щуки на едно малко гьолче но нямах удар.Какви рибки използва за улова на тези красавици ?
Благодаря за инфото,аз само каракуди нямах.... :oops:
Те(рибите),както и други животински видове,са неразделна част от природната среда на човека и неговото отношение към тях е израз на степента на културното му равнище.
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

amatev1 написа:
Следващия път,не се отказвай од поголемата стърв :wink:
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
amatev1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от amatev1 »

Nikola Polizovski написа:
amatev1 написа:
Следващия път,не се отказвай од поголемата стърв :wink:
Разбира се. Винаги на едната въдица слагам йедро, а на другата малко. Всъщност имах кълване на голямата рибка, но както споменах беше празно :mrgreen:
mitaka_25
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mitaka_25 »

:supz: браво супер риболов
vlado-fidera
фен клуб-скобар

Мнение от vlado-fidera »

Чудно, чудно добри парчета имало е кеф.
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим'' :D:D