качамак

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
svetlin_81
новобранец
новобранец
Мнения: 27
Регистриран на: Пет Яну 22, 2010 1:21 pm

качамак

Мнение от svetlin_81 »

Здравейте колеги,имам проблем с приготвянето на качамака-става ми много рядък :oops: ако някой може да даде някой съвет ще съм много благодарен :)
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 2794
Регистриран на: Вто Ное 17, 2009 10:11 am
Местоположение: Свищов

Re: качамак

Мнение от begleca_sv »

повечко бъркане на слаб оган сложи пшенично бращно да видиш как ще стегне :wink:
Обичам природата, но не само на картинка !!!
boby61
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 178
Регистриран на: Пон Апр 19, 2010 1:57 pm
Местоположение: Враца

Re: качамак

Мнение от boby61 »

Може да прочетеш тук:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=126&t=14618
И да ме няма, пак съм тук !
Аватар
Mr.Barry
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 571
Регистриран на: Вто Апр 06, 2010 7:12 pm
Местоположение: Ловеч

Re: качамак

Мнение от Mr.Barry »

Колега, слагаш много вода или аналогично малко качамак :lol: :roll: Бъркай повече на слаб огън докато стане хомогенна смес и ще се получи убиец :)
mario67
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 882
Регистриран на: Пон Мар 09, 2009 3:57 pm
Местоположение: гр.София ж.к Люлин

Re: качамак

Мнение от mario67 »

Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
Аватар
kkkk
новобранец
новобранец
Мнения: 51
Регистриран на: Сря Яну 26, 2011 7:34 pm

Re: качамак

Мнение от kkkk »

рецепта:Сипвам вода и чакам да заври.След като заври сипвам царевичното брашното и оставям да поври на по слаб огън още 6-7 до 10мин.,след което изключвам котлона и започвам да бъркам.Ще се получи гъста и нееднородна смес.После го изсипвам в тавичка и започвам да го меса докато е топъл.Качамакът се меси докато се постигне желаната консистенция.Пропорцията е 1:1.
drebens
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 1198
Регистриран на: Нед Фев 17, 2008 5:56 pm
Местоположение: Перник-Изток
Обратна връзка:

Re: качамак

Мнение от drebens »

Слагаш в голяма тенджера почти 2/3 вода,щипка сол,когато кипне сипваш един пакет царевично брашно и правиш дупка с точилката,вариш поне 30 минути,като пазиш да не остане малко водата и да се залепи брашното на дъното.Когато го свалиш от огъня,по възможност изсипваш всичката вода,или много малко оставяш на дъното,като водата не я изхвърляш,бъркаш с точилката(защото е вряло)ако е сухо сипваш по малко вода,докато стане на топка и започне да се отлепя от точилката и от стените на тенджерата,поистине ли може да пробваш и с ръце,но ако си изпълнил всичко както трябва ще е готово с точилката.Това е за риболов рецептата,ако искаш за ядене пиши ще ти обясня.
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”