Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум


качамак
Модератор: sapuna
-
- новобранец
- Мнения: 27
- Регистриран на: Пет Яну 22, 2010 1:21 pm
качамак
Здравейте колеги,имам проблем с приготвянето на качамака-става ми много рядък
ако някой може да даде някой съвет ще съм много благодарен 


- begleca_sv
- кандидат преподавател
- Мнения: 2794
- Регистриран на: Вто Ное 17, 2009 10:11 am
- Местоположение: Свищов
Re: качамак
повечко бъркане на слаб оган сложи пшенично бращно да видиш как ще стегне 

Обичам природата, но не само на картинка !!!
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 178
- Регистриран на: Пон Апр 19, 2010 1:57 pm
- Местоположение: Враца
Re: качамак
Може да прочетеш тук:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=126&t=14618
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=126&t=14618
И да ме няма, пак съм тук !
- Mr.Barry
- ще става разбирач
- Мнения: 571
- Регистриран на: Вто Апр 06, 2010 7:12 pm
- Местоположение: Ловеч
Re: качамак
Колега, слагаш много вода или аналогично малко качамак
Бъркай повече на слаб огън докато стане хомогенна смес и ще се получи убиец 



-
- разбира нещата
- Мнения: 882
- Регистриран на: Пон Мар 09, 2009 3:57 pm
- Местоположение: гр.София ж.к Люлин
Re: качамак
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
Re: качамак
рецепта:Сипвам вода и чакам да заври.След като заври сипвам царевичното брашното и оставям да поври на по слаб огън още 6-7 до 10мин.,след което изключвам котлона и започвам да бъркам.Ще се получи гъста и нееднородна смес.После го изсипвам в тавичка и започвам да го меса докато е топъл.Качамакът се меси докато се постигне желаната консистенция.Пропорцията е 1:1.
-
- разбира нещата
- Мнения: 1198
- Регистриран на: Нед Фев 17, 2008 5:56 pm
- Местоположение: Перник-Изток
- Обратна връзка:
Re: качамак
Слагаш в голяма тенджера почти 2/3 вода,щипка сол,когато кипне сипваш един пакет царевично брашно и правиш дупка с точилката,вариш поне 30 минути,като пазиш да не остане малко водата и да се залепи брашното на дъното.Когато го свалиш от огъня,по възможност изсипваш всичката вода,или много малко оставяш на дъното,като водата не я изхвърляш,бъркаш с точилката(защото е вряло)ако е сухо сипваш по малко вода,докато стане на топка и започне да се отлепя от точилката и от стените на тенджерата,поистине ли може да пробваш и с ръце,но ако си изпълнил всичко както трябва ще е готово с точилката.Това е за риболов рецептата,ако искаш за ядене пиши ще ти обясня.