Три в едно, или нека да е лято!

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Три в едно, или нека да е лято!

Мнение от naskobo »

Обичам го този месец :D Такава свежа красота, такъв нюанс на зеленото може да се види само сега, а и тези дълги дни и кратки нощи :smt055 -накратко, нека да е лято, време само за риба :!: И в средата на този благословен месец ми се отвори свободна седмица 13-17 юни :idea:
За разлика от мен, приятелите ми рибари се оказват заети , поради което на 13 юни(ден първи) сутринта зацепвам сам към Огняново, подмамен от разкази за едри каракуди и линове.
Изображение
Обичам го този язовир :!: - няма друго място където толкова често да съм се капотирал :lol: Но пък ми е близо, много красив, непредвидим и нерядко поднася приятни изненади, които ме карат да забравям колко капота си извъртял на същото място :wink: Падналият през нощта дъжд и наскоро изкъпаното ми Пежо променят плановете ми за атака на южните заливи и решавам да си пробвам късмета някъде около острова.
Изображение
От 7 сутринта до обяд успявам да си хвана само рибки за стръв в цапалото и да пробвам какви ли не монтажи, хитрини и пинизи за всички видове риби които съм хващал, виждал или чувал, че има там. Не и не :evil: :mrgreen: Изведнъж чувам мощни плясъци някъде далеч зад острова :shock: " Да не са се навъдили косатки :?: " :roll: - мисля си докато намествам очилата. Не били косатки, а двойка елени преплуват язовира :o Няма такава красота :!: Но понеже съм тръгнал за риба, а не на лов, пообяд събирам дисагите и се местя към устието. Наличието на доста за делничен ден колеги леко ме обнадеждава, но виждайки, че почти никой не е пуснал живарник във водата, предвкусвам, че днешния излет ще е от онези.. :axe: От мирните риби никаква активност.Решавам, ако ще е гарга да е рошава и залагам на монтаж за бяла риба на рибета от язовира.
Изображение
До вечерта удрят само 4 костурчета, не много по- големи от стръвта, яко нагълтали куката единица :twisted::D .Зачертавам Огняново от дестинациите за седмицата :wink: Но си ми е гот, слушам си рок по обратния път, прибирам се по тъмно -нека да е лято :P !!

На следващият, ден 14 юни( ден втори) съм се уговорил с групата от парк-хотел Москва - Иван , Владо и Гришата да се пробваме за платики на Искъра. Още ми е студено от "снежните платики", възпети от Кърцата в едноименната априлска тема и горя от желание за реванш. Връщам се от Огняново, когато всички магазини вече са затворени и Кърцата ми хвърля през терасата стръв, каквато дал Господ и хладилника му!( Хубаво е Кърцата да ти е комшия :!: :ANAL: )Скривам в кошницата на хладилника , тайно от жена ми, кутията с 200-300 гр. бели ,която уж проверих дали е здраво затворена и се подготвям за следващия ден: връзвам поводи 10-ки, куки 14-ки , правя сандвичи и т.н., мисля си да не забравя да взема директния от мазето, а вече е почти полунощ.... Отварям хладилника за нещо си и "......... (Нецензурно :finga: :twisted: !), само това не :!: :x " - стотици бели пъплят по влажните му стени и продуктите :evil: :evil: Мисълта за мащабите на ответния удар възвръща хладнокръвието ми и започвам да заличавам следите- събирам, бърша, чистя, мажа, размразявам, псувам... :rolleyes: " Абе ти луд ли си, какво си се разработил в един часа :?: "-жена ми е събудена от неестествената нощна активност в кухнята :mrgreen: . "Кой да почисти, кой да размрази, тук всеки живее като на хотел :smt027 ..." - контраатакувам неубедително....
Както и да е, към 6 часа сутринта съм на уреченото място на язовир Искър, някъде след Щърка. Иван и Владо са дошли отдавна, а други колеги вече са се разположили в скалите и размахват, замятат, хвърлят като опълченци на Орлово гнездо :o ... Моите хора са замесили захранка с която може да се изхрани една средноголяма свинеферма и с обиграни движения създават хранителното петно, което постепенно се превръща в хранителен килим. Разпънали са директните(а аз моя така и не го взех) и по една дънарка на пружина и торен на къс повод.
Изображение
Наслаждавам се на чудесното утро , не бързам да разпъвам, а усещам, че нещо не е в ред , едно ми е различно някак си:?: - ами да - прекалено чисто е наоколо :!: :o Няма ги обичайните пликове от захранки, кутийки, бутилки... "Дали не е ялово място, изобщо идват ли тук рибари :?:" Явно идват- има парчета скъсано, оплетено влакно по целия бряг :idea: Кръщавам мястото" Залива на културните рибари" :P
Изображение
Щедрата захранка дава резултат по- късно от очакваното, но много убедително. След 10 ч. директните убийци на приятелите ми все по-често започват да заемат дъговидна форма и платики от 300-600 гр. правят тежки водовъртежи, плякат във водата, след което бързо се предават и биват приплъзвани до кеповете и от там в живарниците.Аз с болото (5м) и слайдера се оказвам с неподходяща конструкция и резултата до 16 часа е някъде 60:10 в полза за парк-хотела :twisted:
Изображение
Междувременно рано сутринта хвърлих монтаж за бяла риба и явно съм попаднал в гнездото на тази сулка, защото още докато търся нещо годно за сигнализатор ,влакното започна да се размотава от отворената шпула и да се потапя в дълбините. Беше налапала дълбоко, релийза-невъзможен :(
Към 16 часа Иван и Владо си направиха прощалните снимки, релийзнаха почти всичката риба , почистиха си мястото и доволни си тръгнаха.Но си намериха достоен заместник-самият Кърцата! Получил моите уверения, че ще стоя до тъмно, Кърцата си свършил работата и се телепортира на язовира. Хвърли 5-6 топки от някаква захранка , която събра детската градина на платиката. Десетки платички -полупедарки не даваха шанс на друга риба да се доближи до стръвта :evil:
Изображение
Детската серия беше прекъсната от лятна буря. Ама какъв дъжд ни пра,а каква красива дъга се изви :) В късото време след бурята маломерките отстъпиха място на по-йедричките.
Изображение
Близостта на т.н."Римски мост" явно повлия емоционално на Кърцата и той като един риболовен Цезар "дойде, видя, победи… и релийзна :!: :lol:
Изображение
Не бих казал, че аз хванах много по-малко :lol: "? А бе доволно, както казват съфорумците. Нека да е лято :!:
17 юни, петък (ден трети) е последния ден от мойта свобода. Решавам да пренасоча финанси и да инвестирам в повече маркови захранки и стръв, които да увеличат шанса ми за успешен реванш над Искърските платики :ANAL: . Получи се неразумна цифра, но кеф цена няма.
Изображение
В пет сутринта съм на мястото и видях това . Съжалих приятелите и целокупното човечеството, което спеше в този момент и не можеше да сподели изгрева с мен.
Изображение
Продуктите за захранка, като рецептата е на Кърцата в една тема от юни 2010 г.
Изображение
И мястото. Директната седмица ми идваше маалко къса за да достигна прага, където дълбочината е 4-5 м., поради което разположих столчето в плиткажа.До вечерта краката ми бяха като на удавник, а няколко пъти вълните предизвикани от мощни, нагли скутери разбиваха крехката конструкция. Обилната захранка даде резултат чак към 10 часа и до 16 часа имах 5-6 серии по 4-5 платики( по 200-600 гр.) на серия. Колегите наоколо нямаха нито една риба, но аз предвидливо си бях „очертал” коридор от 7-8 м. с фиктивни фидер и дънарка за бяла риба, което възпрепятстваше евентуални мераци за влизане в пространството ми.
Изображение
Към 16 часа Кърцата „командирова” при мен Живко,който подсили с един пакет привършилата ми захранка и както си му е реда строи платичената детската градина пред нас.
Изображение
Към 19 часа, обаче, настана любимото ми време-тихо, водата като огледало, леко захладя.
Изображение
Тънката антенка на 1.5 гр. плувка безпогрешно отчиташе едва забележимите кълванета( Тогава разбрах, колко много нереализирани риби съм имал през ветровития ден)
Изображение
И се започна серията -мечта докъм 20.30ч
Изображение
Едри парчета едно след друго сгъваха пръчките, обръщаха тежко водата и след неуверена съпротива се мушваха в кеповете.Имах и няколко късания на повода 10-ка. Колегите наоколко бяха пълно капо, поради подценяване на захранката.С един пакет "фиш мания" на двама души нямаше как да стане работата в тези неактивни дни.
Изображение
Виждайки, че почваме да прибираме, един колега, който дойде привечер с жена си :?: , помоли да хвърли на нашето място. ОК, но неизбежното плацикане и тропуркане при прибирането, както и спирането на захранката вече бяха приравнили мястото ни на неговото. Жена му ехидно попита” Е нали, мястото ти беше причината ?!”…
Изображение
Живко им даде рибата си, аз изчистих мъртвите на място(поради едва доловимото кълване , 7-8 платики бяха глътнали куката и умъртвяването беше неизбежно) а останалите - от където са дошли, да пораснат и хубавеят :D
Общо взето, можеше и повече, но отзивите навсякъде тези дни бяха слаби.Абе, бива!
НЕКА ДА Е ЛЯТО!
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
F@tboyslim
новобранец
новобранец

Re: Три в едно, или нека да е лято!

Мнение от F@tboyslim »

То да ти е кеф да четеш... кеф ти снимки да гледаш.... Да те засърбят ръцете чак от такива репортажи :)
:prayer: :prayer: :prayer:
Кеф цена няма!
lusienn
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

Абе доволно,за момента са дребни рибките,няма тави :D Хубавото е че се завъди сулка,такива размери тормозят и тролещите,дано са много та да оцелеят. За Догодина са в нормата,ако не ги изловят на мрежи,а дано!
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

Eй такива репортажи, кефят максимално... :drinkers:
Респект :smt023 :smt023 :smt023 :smt023
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

Надъхано риболовно преключение.Евалата.
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим'' :)
Аватар
Drago
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Drago »

Страшен репортаж и разказа, разказ и риболова, риболов, браво!
Аватар
akoto13
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от akoto13 »

Прекрасна тема и перфектно изкарване.Относно Огняново теоремата е ясна-когато дава,дава.Когато не иска... И аз в събота отчетох само 4 хубави каракуди и един страхотен лин.
На вратата пише: "ЖЕНИ". Влизам и гледам - тоалетна!
vlado-fidera
фен клуб-скобар

Мнение от vlado-fidera »

Колега много добри излети и хубава тема.
И джапанките са- "Е нема такива"-уникат :D :wink:
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим'' :D:D
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от майсторчето страхил »

:smt023
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗИзображение
Аватар
zaribanask8
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от zaribanask8 »

Браво колега наистина е хубав сезон,а язовира...пълна красота :)
Викат ми Николаев :)
Аватар
juliano_84
фен клуб-скобар

Мнение от juliano_84 »

Браво колега супер репортаж с хубави снимки и риби :)
Plat1ka
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Plat1ka »

Ей разбойници защо не сте се обадили. Аз бях точно 400-500 м по-надолу от вас. Страхотен риболов сте си направили.

Използвам темата да благодаря на Кърцата който е събрал детската градина пред вас и аз успях да ловя само хубави риби.

Следващия път звънете и на мене да дойда да ви проверя. Кърцони все ми звъни когато съм зает а като се качва сам няма да се сети да ми призвани.

Към риболова до добавя. Храната е важна но по-важно е как я подаваш и колко начестичко. Иначе и ВДЕ няма да ти гарантира постоянни риби. Гледам вие сте се справили повече от добре така, че явно сте напипали каквото трябва.
Наслука на всички колеги ! Със здраве !
didogn71
новобранец
новобранец

Мнение от didogn71 »

Страхотен репортаж. :D
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Страотен репортаж и снимки, настроението и емоциите направо извират от темата, а и щом Кърцони е намесен няма как да е иначе/поздрави на комшията ти (бивш земляк)/. Продължавай да пускаш такива теми удоволствие е да ги чете човек и да посещава виртуално нови места :supz: :drinkers: .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
geibriel
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от geibriel »

Явно наистина си чакал тези излети с голямо нетърпение, защото направо си изригнал в тази тема, и откъм снимки и откъм разказ. Изгубих и ума и дума, благородно ти завиждам за красивите и емоционални мигове с маиката природа, и се надявам и мен да ме споходи същия късмет в скоро време.: Нека да е лято! :drinkers:
Не сме народ
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”