Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Три в едно, или нека да е лято!
Три в едно, или нека да е лято!
Обичам го този месец
Такава свежа красота, такъв нюанс на зеленото може да се види само сега, а и тези дълги дни и кратки нощи
-накратко, нека да е лято, време само за риба
И в средата на този благословен месец ми се отвори свободна седмица 13-17 юни
За разлика от мен, приятелите ми рибари се оказват заети , поради което на 13 юни(ден първи) сутринта зацепвам сам към Огняново, подмамен от разкази за едри каракуди и линове.

Обичам го този язовир
- няма друго място където толкова често да съм се капотирал
Но пък ми е близо, много красив, непредвидим и нерядко поднася приятни изненади, които ме карат да забравям колко капота си извъртял на същото място
Падналият през нощта дъжд и наскоро изкъпаното ми Пежо променят плановете ми за атака на южните заливи и решавам да си пробвам късмета някъде около острова.

От 7 сутринта до обяд успявам да си хвана само рибки за стръв в цапалото и да пробвам какви ли не монтажи, хитрини и пинизи за всички видове риби които съм хващал, виждал или чувал, че има там. Не и не
Изведнъж чувам мощни плясъци някъде далеч зад острова
" Да не са се навъдили косатки
"
- мисля си докато намествам очилата. Не били косатки, а двойка елени преплуват язовира
Няма такава красота
Но понеже съм тръгнал за риба, а не на лов, пообяд събирам дисагите и се местя към устието. Наличието на доста за делничен ден колеги леко ме обнадеждава, но виждайки, че почти никой не е пуснал живарник във водата, предвкусвам, че днешния излет ще е от онези..
От мирните риби никаква активност.Решавам, ако ще е гарга да е рошава и залагам на монтаж за бяла риба на рибета от язовира.

До вечерта удрят само 4 костурчета, не много по- големи от стръвта, яко нагълтали куката единица
:D .Зачертавам Огняново от дестинациите за седмицата
Но си ми е гот, слушам си рок по обратния път, прибирам се по тъмно -нека да е лято
!!
На следващият, ден 14 юни( ден втори) съм се уговорил с групата от парк-хотел Москва - Иван , Владо и Гришата да се пробваме за платики на Искъра. Още ми е студено от "снежните платики", възпети от Кърцата в едноименната априлска тема и горя от желание за реванш. Връщам се от Огняново, когато всички магазини вече са затворени и Кърцата ми хвърля през терасата стръв, каквато дал Господ и хладилника му!( Хубаво е Кърцата да ти е комшия
)Скривам в кошницата на хладилника , тайно от жена ми, кутията с 200-300 гр. бели ,която уж проверих дали е здраво затворена и се подготвям за следващия ден: връзвам поводи 10-ки, куки 14-ки , правя сандвичи и т.н., мисля си да не забравя да взема директния от мазето, а вече е почти полунощ.... Отварям хладилника за нещо си и "......... (Нецензурно
!), само това не
" - стотици бели пъплят по влажните му стени и продуктите
Мисълта за мащабите на ответния удар възвръща хладнокръвието ми и започвам да заличавам следите- събирам, бърша, чистя, мажа, размразявам, псувам...
" Абе ти луд ли си, какво си се разработил в един часа
"-жена ми е събудена от неестествената нощна активност в кухнята
. "Кой да почисти, кой да размрази, тук всеки живее като на хотел
..." - контраатакувам неубедително....
Както и да е, към 6 часа сутринта съм на уреченото място на язовир Искър, някъде след Щърка. Иван и Владо са дошли отдавна, а други колеги вече са се разположили в скалите и размахват, замятат, хвърлят като опълченци на Орлово гнездо
... Моите хора са замесили захранка с която може да се изхрани една средноголяма свинеферма и с обиграни движения създават хранителното петно, което постепенно се превръща в хранителен килим. Разпънали са директните(а аз моя така и не го взех) и по една дънарка на пружина и торен на къс повод.

Наслаждавам се на чудесното утро , не бързам да разпъвам, а усещам, че нещо не е в ред , едно ми е различно някак си:?: - ами да - прекалено чисто е наоколо
Няма ги обичайните пликове от захранки, кутийки, бутилки... "Дали не е ялово място, изобщо идват ли тук рибари
" Явно идват- има парчета скъсано, оплетено влакно по целия бряг
Кръщавам мястото" Залива на културните рибари"

Щедрата захранка дава резултат по- късно от очакваното, но много убедително. След 10 ч. директните убийци на приятелите ми все по-често започват да заемат дъговидна форма и платики от 300-600 гр. правят тежки водовъртежи, плякат във водата, след което бързо се предават и биват приплъзвани до кеповете и от там в живарниците.Аз с болото (5м) и слайдера се оказвам с неподходяща конструкция и резултата до 16 часа е някъде 60:10 в полза за парк-хотела

Междувременно рано сутринта хвърлих монтаж за бяла риба и явно съм попаднал в гнездото на тази сулка, защото още докато търся нещо годно за сигнализатор ,влакното започна да се размотава от отворената шпула и да се потапя в дълбините. Беше налапала дълбоко, релийза-невъзможен
Към 16 часа Иван и Владо си направиха прощалните снимки, релийзнаха почти всичката риба , почистиха си мястото и доволни си тръгнаха.Но си намериха достоен заместник-самият Кърцата! Получил моите уверения, че ще стоя до тъмно, Кърцата си свършил работата и се телепортира на язовира. Хвърли 5-6 топки от някаква захранка , която събра детската градина на платиката. Десетки платички -полупедарки не даваха шанс на друга риба да се доближи до стръвта
Детската серия беше прекъсната от лятна буря. Ама какъв дъжд ни пра,а каква красива дъга се изви
В късото време след бурята маломерките отстъпиха място на по-йедричките.
Близостта на т.н."Римски мост" явно повлия емоционално на Кърцата и той като един риболовен Цезар "дойде, видя, победи… и релийзна

Не бих казал, че аз хванах много по-малко
"? А бе доволно, както казват съфорумците. Нека да е лято 
17 юни, петък (ден трети) е последния ден от мойта свобода. Решавам да пренасоча финанси и да инвестирам в повече маркови захранки и стръв, които да увеличат шанса ми за успешен реванш над Искърските платики
. Получи се неразумна цифра, но кеф цена няма.

В пет сутринта съм на мястото и видях това . Съжалих приятелите и целокупното човечеството, което спеше в този момент и не можеше да сподели изгрева с мен.

Продуктите за захранка, като рецептата е на Кърцата в една тема от юни 2010 г.
И мястото. Директната седмица ми идваше маалко къса за да достигна прага, където дълбочината е 4-5 м., поради което разположих столчето в плиткажа.До вечерта краката ми бяха като на удавник, а няколко пъти вълните предизвикани от мощни, нагли скутери разбиваха крехката конструкция. Обилната захранка даде резултат чак към 10 часа и до 16 часа имах 5-6 серии по 4-5 платики( по 200-600 гр.) на серия. Колегите наоколо нямаха нито една риба, но аз предвидливо си бях „очертал” коридор от 7-8 м. с фиктивни фидер и дънарка за бяла риба, което възпрепятстваше евентуални мераци за влизане в пространството ми.

Към 16 часа Кърцата „командирова” при мен Живко,който подсили с един пакет привършилата ми захранка и както си му е реда строи платичената детската градина пред нас.

Към 19 часа, обаче, настана любимото ми време-тихо, водата като огледало, леко захладя.

Тънката антенка на 1.5 гр. плувка безпогрешно отчиташе едва забележимите кълванета( Тогава разбрах, колко много нереализирани риби съм имал през ветровития ден)

И се започна серията -мечта докъм 20.30ч
Едри парчета едно след друго сгъваха пръчките, обръщаха тежко водата и след неуверена съпротива се мушваха в кеповете.Имах и няколко късания на повода 10-ка. Колегите наоколко бяха пълно капо, поради подценяване на захранката.С един пакет "фиш мания" на двама души нямаше как да стане работата в тези неактивни дни.

Виждайки, че почваме да прибираме, един колега, който дойде привечер с жена си
, помоли да хвърли на нашето място. ОК, но неизбежното плацикане и тропуркане при прибирането, както и спирането на захранката вече бяха приравнили мястото ни на неговото. Жена му ехидно попита” Е нали, мястото ти беше причината ?!”…

Живко им даде рибата си, аз изчистих мъртвите на място(поради едва доловимото кълване , 7-8 платики бяха глътнали куката и умъртвяването беше неизбежно) а останалите - от където са дошли, да пораснат и хубавеят
Общо взето, можеше и повече, но отзивите навсякъде тези дни бяха слаби.Абе, бива!
НЕКА ДА Е ЛЯТО!

За разлика от мен, приятелите ми рибари се оказват заети , поради което на 13 юни(ден първи) сутринта зацепвам сам към Огняново, подмамен от разкази за едри каракуди и линове.

Обичам го този язовир

От 7 сутринта до обяд успявам да си хвана само рибки за стръв в цапалото и да пробвам какви ли не монтажи, хитрини и пинизи за всички видове риби които съм хващал, виждал или чувал, че има там. Не и не

До вечерта удрят само 4 костурчета, не много по- големи от стръвта, яко нагълтали куката единица

На следващият, ден 14 юни( ден втори) съм се уговорил с групата от парк-хотел Москва - Иван , Владо и Гришата да се пробваме за платики на Искъра. Още ми е студено от "снежните платики", възпети от Кърцата в едноименната априлска тема и горя от желание за реванш. Връщам се от Огняново, когато всички магазини вече са затворени и Кърцата ми хвърля през терасата стръв, каквато дал Господ и хладилника му!( Хубаво е Кърцата да ти е комшия

Както и да е, към 6 часа сутринта съм на уреченото място на язовир Искър, някъде след Щърка. Иван и Владо са дошли отдавна, а други колеги вече са се разположили в скалите и размахват, замятат, хвърлят като опълченци на Орлово гнездо

Наслаждавам се на чудесното утро , не бързам да разпъвам, а усещам, че нещо не е в ред , едно ми е различно някак си:?: - ами да - прекалено чисто е наоколо

Щедрата захранка дава резултат по- късно от очакваното, но много убедително. След 10 ч. директните убийци на приятелите ми все по-често започват да заемат дъговидна форма и платики от 300-600 гр. правят тежки водовъртежи, плякат във водата, след което бързо се предават и биват приплъзвани до кеповете и от там в живарниците.Аз с болото (5м) и слайдера се оказвам с неподходяща конструкция и резултата до 16 часа е някъде 60:10 в полза за парк-хотела

Междувременно рано сутринта хвърлих монтаж за бяла риба и явно съм попаднал в гнездото на тази сулка, защото още докато търся нещо годно за сигнализатор ,влакното започна да се размотава от отворената шпула и да се потапя в дълбините. Беше налапала дълбоко, релийза-невъзможен

Към 16 часа Иван и Владо си направиха прощалните снимки, релийзнаха почти всичката риба , почистиха си мястото и доволни си тръгнаха.Но си намериха достоен заместник-самият Кърцата! Получил моите уверения, че ще стоя до тъмно, Кърцата си свършил работата и се телепортира на язовира. Хвърли 5-6 топки от някаква захранка , която събра детската градина на платиката. Десетки платички -полупедарки не даваха шанс на друга риба да се доближи до стръвта

Детската серия беше прекъсната от лятна буря. Ама какъв дъжд ни пра,а каква красива дъга се изви

Близостта на т.н."Римски мост" явно повлия емоционално на Кърцата и той като един риболовен Цезар "дойде, видя, победи… и релийзна

Не бих казал, че аз хванах много по-малко

17 юни, петък (ден трети) е последния ден от мойта свобода. Решавам да пренасоча финанси и да инвестирам в повече маркови захранки и стръв, които да увеличат шанса ми за успешен реванш над Искърските платики

В пет сутринта съм на мястото и видях това . Съжалих приятелите и целокупното човечеството, което спеше в този момент и не можеше да сподели изгрева с мен.

Продуктите за захранка, като рецептата е на Кърцата в една тема от юни 2010 г.

И мястото. Директната седмица ми идваше маалко къса за да достигна прага, където дълбочината е 4-5 м., поради което разположих столчето в плиткажа.До вечерта краката ми бяха като на удавник, а няколко пъти вълните предизвикани от мощни, нагли скутери разбиваха крехката конструкция. Обилната захранка даде резултат чак към 10 часа и до 16 часа имах 5-6 серии по 4-5 платики( по 200-600 гр.) на серия. Колегите наоколо нямаха нито една риба, но аз предвидливо си бях „очертал” коридор от 7-8 м. с фиктивни фидер и дънарка за бяла риба, което възпрепятстваше евентуални мераци за влизане в пространството ми.

Към 16 часа Кърцата „командирова” при мен Живко,който подсили с един пакет привършилата ми захранка и както си му е реда строи платичената детската градина пред нас.

Към 19 часа, обаче, настана любимото ми време-тихо, водата като огледало, леко захладя.

Тънката антенка на 1.5 гр. плувка безпогрешно отчиташе едва забележимите кълванета( Тогава разбрах, колко много нереализирани риби съм имал през ветровития ден)

И се започна серията -мечта докъм 20.30ч

Едри парчета едно след друго сгъваха пръчките, обръщаха тежко водата и след неуверена съпротива се мушваха в кеповете.Имах и няколко късания на повода 10-ка. Колегите наоколко бяха пълно капо, поради подценяване на захранката.С един пакет "фиш мания" на двама души нямаше как да стане работата в тези неактивни дни.

Виждайки, че почваме да прибираме, един колега, който дойде привечер с жена си

Живко им даде рибата си, аз изчистих мъртвите на място(поради едва доловимото кълване , 7-8 платики бяха глътнали куката и умъртвяването беше неизбежно) а останалите - от където са дошли, да пораснат и хубавеят

Общо взето, можеше и повече, но отзивите навсякъде тези дни бяха слаби.Абе, бива!
НЕКА ДА Е ЛЯТО!
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- F@tboyslim
- новобранец
Re: Три в едно, или нека да е лято!
То да ти е кеф да четеш... кеф ти снимки да гледаш.... Да те засърбят ръцете чак от такива репортажи 

Кеф цена няма!
Абе доволно,за момента са дребни рибките,няма тави
Хубавото е че се завъди сулка,такива размери тормозят и тролещите,дано са много та да оцелеят. За Догодина са в нормата,ако не ги изловят на мрежи,а дано!

Риболовци.
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Eй такива репортажи, кефят максимално...
Респект

Респект

- каридата
- учете се от него
Надъхано риболовно преключение.Евалата.
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''

Страшен репортаж и разказа, разказ и риболова, риболов, браво!
- akoto13
- ще става разбирач
Прекрасна тема и перфектно изкарване.Относно Огняново теоремата е ясна-когато дава,дава.Когато не иска... И аз в събота отчетох само 4 хубави каракуди и един страхотен лин.
На вратата пише: "ЖЕНИ". Влизам и гледам - тоалетна!
-
- фен клуб-скобар
Колега много добри излети и хубава тема.
И джапанките са- "Е нема такива"-уникат

И джапанките са- "Е нема такива"-уникат

"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

- майсторчето страхил
- сериозен играч
- zaribanask8
- вече хвърля и на тежко
Браво колега наистина е хубав сезон,а язовира...пълна красота 

Викат ми Николаев 

- juliano_84
- фен клуб-скобар
Браво колега супер репортаж с хубави снимки и риби 

-
- новобранец
- Обратна връзка:
Ей разбойници защо не сте се обадили. Аз бях точно 400-500 м по-надолу от вас. Страхотен риболов сте си направили.
Използвам темата да благодаря на Кърцата който е събрал детската градина пред вас и аз успях да ловя само хубави риби.
Следващия път звънете и на мене да дойда да ви проверя. Кърцони все ми звъни когато съм зает а като се качва сам няма да се сети да ми призвани.
Към риболова до добавя. Храната е важна но по-важно е как я подаваш и колко начестичко. Иначе и ВДЕ няма да ти гарантира постоянни риби. Гледам вие сте се справили повече от добре така, че явно сте напипали каквото трябва.
Използвам темата да благодаря на Кърцата който е събрал детската градина пред вас и аз успях да ловя само хубави риби.
Следващия път звънете и на мене да дойда да ви проверя. Кърцони все ми звъни когато съм зает а като се качва сам няма да се сети да ми призвани.
Към риболова до добавя. Храната е важна но по-важно е как я подаваш и колко начестичко. Иначе и ВДЕ няма да ти гарантира постоянни риби. Гледам вие сте се справили повече от добре така, че явно сте напипали каквото трябва.
Наслука на всички колеги ! Със здраве !
Страхотен репортаж. 

- antivik
- кандидат преподавател
Страотен репортаж и снимки, настроението и емоциите направо извират от темата, а и щом Кърцони е намесен няма как да е иначе/поздрави на комшията ти (бивш земляк)/. Продължавай да пускаш такива теми удоволствие е да ги чете човек и да посещава виртуално нови места
.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- geibriel
- вече хвърля и на тежко
Явно наистина си чакал тези излети с голямо нетърпение, защото направо си изригнал в тази тема, и откъм снимки и откъм разказ. Изгубих и ума и дума, благородно ти завиждам за красивите и емоционални мигове с маиката природа, и се надявам и мен да ме споходи същия късмет в скоро време.: Нека да е лято! 

Не сме народ
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.