НА РИБА ... БЕЗ КЪСМЕТ НЕ СТАВА!

Модератори: emo vasilev, alekst

Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

НА РИБА ... БЕЗ КЪСМЕТ НЕ СТАВА!

Мнение от batmilen »

Е мина опуската...без много - много риби...

На КРАНЕВО не ходих...валеше, а и Дурумчо каза после че са били цифром и словом 3ма души... :wink:

лових попчета,кефал,сулка,сафрид и граца... :lol:

храних пистанищните котки...и домочадието... :lol:

хванах чернокопи и 1 добър лефер...другите който бяха неизброимо повече...изтървах....заради тройките на блесните...
добри АБУТА...с калпави тройки без контри...които ми ги "продаде" Славито Косара...ама май такъм ми бил късмета... :twisted:

Киро хвана 4 големи лефера един ден...и после спря...чак вчера 08.10.2006 "взех" 1 добра риба...ама и отпуската свърши...днес също ходих на Славянка...ама валеше и...ядец...нищо.. :lol:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

За зарганета не ходих...малки са още като писалчици...грехота е да се ловят...чакаме да дойдат големите ГОФУСИ...белким имаме късмет... :lol:
Аватар
HEMINGUEI
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от HEMINGUEI »

Добре дошъл Отпускарю :lol: И край Варна вече взе да се обажда зъбатия симпатяга. В събота хванах първите за годината 2 чернокопа на блесна, между другото единия на твоя Тоби на Абу дадена на Дели :oops: !
Който може хваща!
Аватар
Mitaka
новобранец
новобранец

Мнение от Mitaka »

Появи се сафрид и във Варна , миналия четвъртък даде много добре около поворотния буй ( беше невероятно дебел ) и вчера пред Слънчев ден също много добре. Обаче само два чернокопа. На блесните предпочитам да им махам тройките и слагам еденична кука със чапраз. Махам им също червената перчица отзаде. Въпрос на предпочитание.
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Честито и на теб... :lol: и на хайрлия да е... :lol:

Тобито на Абу Гарсия е една перфектна блесна...но трябва малко да се "пипне"...да се смени тройката с някоя VMC сива или червена...да се смени и вирбела с бял...ама това са подробности...и аз ловя на ТОБИ...ама много зависи от мерака за кълване на рибата... :wink: някой път и въртенето на макарата трябва да се регулира...кога по-бързо, кога по-бавно...

Ама и на правените блесни върви...има едни с марка "АБУ ПАВКА" или " БАЙ МИЛАН"...дето дават много добри резултати...лека му пръст на Бай Филип...ама и неговите блесни също добре работеха....сега още могат да се намерят в магазина на Златко...на цена 8 лева... :lol:

А този лефер взех вчера в дъжда на Бяло ТОБИ на АБУ ГАРСИЯ-20 гр.
Добри резултати дава и модела от 10 грама но със синя окраска... :lol:

Изображение

Митак това за единичната кука с чапраз е идея....ще пробвам още утре... :lol:
Аватар
HEMINGUEI
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от HEMINGUEI »

И споменатото Абу беше тунинговано на място / сменена тройка, Owner/! в КОНКРЕТНИЯ случай трябваше да се навива бързо, иначе не удряше гадината :lol:
Който може хваща!
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Аз риболувам с Корморан Сийкор Про...4000 и въртенето не ме притеснява...а и свикнах с тежеста на макарата....ама като хване риба...ваправо я "влачи" на един дъх до брега...абе класика в жанра... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
vacano
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от vacano »

господа, съжелявам за въпроса но искам да попитам всички говорите за блесни само, а никой не говори за воблерите и имат ли те приложение у нас, казват че били доста по добри от блесните?!?
Sooner....or....later everything comes to an END!
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Имам към 1 килограм воблери...преди даваше...сега неще пущината...много ем има в залива...ври от дребни риби от всякакъв вид...назландисва се нещо лефера на воблерчета от влякакъв размер и вид.. :lol:
Аватар
HEMINGUEI
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от HEMINGUEI »

Преди да изяде Леферчо де що шава и плува в морето ще е трудно да го лъжем на блесни , воблери и чепарета. НО след това ..........ако сме на място където го има , а стръв няма ..ЕХ МЕЧТИ :lol: :lol: :lol:
Който може хваща!
Аватар
vacano
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от vacano »

хмм странно защото в много риболовни магазини и то при хора приятели все воблери ми препоръчват ама...
Sooner....or....later everything comes to an END!
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Пробутват ни разни боклуци...тия рибтърговци и на ескимос хладилник ще продадат... :wink: от цяла торба воблери 2-3 да са хванали по някоя риба... :wink: като най-добър успех съм имал с едно китайско менте на ЙО-ЗУРИ... :cry:
Аватар
HEMINGUEI
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от HEMINGUEI »

Абе хващат си добре Йо Зуритата, но наистина ако имаш по - голям набор от различни воблерчена , можеш по - лесно да налучкаш вкуса на Лефчо :wink:
Който може хваща!
Илчо
новобранец
новобранец

Мнение от Илчо »

Бат Милене,чета взел си вече лефер на славянка!А как е дереджето към Гарда?Аз от 12 съм в отпуск и нали се сещаш къде ще се срещаме :lol:

П.П. И си смени тройките с Оунър(Пак от Косара) мани ги тия VMC след първата риба всички стават жълти!
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

На Гарда не съм ходил...ама претарашихме с Павката...Рибарското селище и Илия Бояджиев по няколко пъти...ври от дребна рибка... дори последния път пред нас отряза кучето опашката на една иларийка....ама не пипа...ни на воблер ни на блесна....единственото място дето съм взел риба е Славянка...някой взимат и на Тютюневата магазия и на Японското... :wink:

Снощи след работа ходих да помятам на Славянка, днес сутринта също...нямам удар...А сутринта Павката взе 2 малки чернокопчета...иначе има много ем...ври от дребни рибки и граца... :wink:
Аватар
Mitaka
новобранец
новобранец

Мнение от Mitaka »

На воблер досега не съм хващал нищо , но съм бил свидетел на улавянето на два паламуда от лодка на воблер. Затова пък чайки и гларуси съм улавял на воблер.Трябва да си намеря някой който потъва надълбоко . Ходихме с ДУрумов , ама той много е дигнал летвата -все такива от по 28лв и нагоре. Тъй че ще ловим с блесните.
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”