Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

НА РИБА ... БЕЗ КЪСМЕТ НЕ СТАВА!
Модератори: emo vasilev, alekst
НА РИБА ... БЕЗ КЪСМЕТ НЕ СТАВА!
Е мина опуската...без много - много риби...
На КРАНЕВО не ходих...валеше, а и Дурумчо каза после че са били цифром и словом 3ма души...
лових попчета,кефал,сулка,сафрид и граца...
храних пистанищните котки...и домочадието...
хванах чернокопи и 1 добър лефер...другите който бяха неизброимо повече...изтървах....заради тройките на блесните...
добри АБУТА...с калпави тройки без контри...които ми ги "продаде" Славито Косара...ама май такъм ми бил късмета...
Киро хвана 4 големи лефера един ден...и после спря...чак вчера 08.10.2006 "взех" 1 добра риба...ама и отпуската свърши...днес също ходих на Славянка...ама валеше и...ядец...нищо..

За зарганета не ходих...малки са още като писалчици...грехота е да се ловят...чакаме да дойдат големите ГОФУСИ...белким имаме късмет...
На КРАНЕВО не ходих...валеше, а и Дурумчо каза после че са били цифром и словом 3ма души...

лових попчета,кефал,сулка,сафрид и граца...

храних пистанищните котки...и домочадието...

хванах чернокопи и 1 добър лефер...другите който бяха неизброимо повече...изтървах....заради тройките на блесните...
добри АБУТА...с калпави тройки без контри...които ми ги "продаде" Славито Косара...ама май такъм ми бил късмета...

Киро хвана 4 големи лефера един ден...и после спря...чак вчера 08.10.2006 "взех" 1 добра риба...ама и отпуската свърши...днес също ходих на Славянка...ама валеше и...ядец...нищо..

За зарганета не ходих...малки са още като писалчици...грехота е да се ловят...чакаме да дойдат големите ГОФУСИ...белким имаме късмет...

Появи се сафрид и във Варна , миналия четвъртък даде много добре около поворотния буй ( беше невероятно дебел ) и вчера пред Слънчев ден също много добре. Обаче само два чернокопа. На блесните предпочитам да им махам тройките и слагам еденична кука със чапраз. Махам им също червената перчица отзаде. Въпрос на предпочитание.
Честито и на теб...
и на хайрлия да е...
Тобито на Абу Гарсия е една перфектна блесна...но трябва малко да се "пипне"...да се смени тройката с някоя VMC сива или червена...да се смени и вирбела с бял...ама това са подробности...и аз ловя на ТОБИ...ама много зависи от мерака за кълване на рибата...
някой път и въртенето на макарата трябва да се регулира...кога по-бързо, кога по-бавно...
Ама и на правените блесни върви...има едни с марка "АБУ ПАВКА" или " БАЙ МИЛАН"...дето дават много добри резултати...лека му пръст на Бай Филип...ама и неговите блесни също добре работеха....сега още могат да се намерят в магазина на Златко...на цена 8 лева...
А този лефер взех вчера в дъжда на Бяло ТОБИ на АБУ ГАРСИЯ-20 гр.
Добри резултати дава и модела от 10 грама но със синя окраска...

Митак това за единичната кука с чапраз е идея....ще пробвам още утре...

Тобито на Абу Гарсия е една перфектна блесна...но трябва малко да се "пипне"...да се смени тройката с някоя VMC сива или червена...да се смени и вирбела с бял...ама това са подробности...и аз ловя на ТОБИ...ама много зависи от мерака за кълване на рибата...

Ама и на правените блесни върви...има едни с марка "АБУ ПАВКА" или " БАЙ МИЛАН"...дето дават много добри резултати...лека му пръст на Бай Филип...ама и неговите блесни също добре работеха....сега още могат да се намерят в магазина на Златко...на цена 8 лева...

А този лефер взех вчера в дъжда на Бяло ТОБИ на АБУ ГАРСИЯ-20 гр.
Добри резултати дава и модела от 10 грама но със синя окраска...

Митак това за единичната кука с чапраз е идея....ще пробвам още утре...

На Гарда не съм ходил...ама претарашихме с Павката...Рибарското селище и Илия Бояджиев по няколко пъти...ври от дребна рибка... дори последния път пред нас отряза кучето опашката на една иларийка....ама не пипа...ни на воблер ни на блесна....единственото място дето съм взел риба е Славянка...някой взимат и на Тютюневата магазия и на Японското...
Снощи след работа ходих да помятам на Славянка, днес сутринта също...нямам удар...А сутринта Павката взе 2 малки чернокопчета...иначе има много ем...ври от дребни рибки и граца...

Снощи след работа ходих да помятам на Славянка, днес сутринта също...нямам удар...А сутринта Павката взе 2 малки чернокопчета...иначе има много ем...ври от дребни рибки и граца...

На воблер досега не съм хващал нищо , но съм бил свидетел на улавянето на два паламуда от лодка на воблер. Затова пък чайки и гларуси съм улавял на воблер.Трябва да си намеря някой който потъва надълбоко . Ходихме с ДУрумов , ама той много е дигнал летвата -все такива от по 28лв и нагоре. Тъй че ще ловим с блесните.