Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com
Форум
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
Първи шарани на щека..
Първи шарани на щека..
Привет,
ето че след доста дълга пауза (не поради липсата на излети, а по-скоро поради липсата на такива, които заслужават внимание), дойде време и аз да пусна едно репортажче. Преди около месец-два се сдобих с щека и направих няколко риболова с нея, но имаше едни риби дето още не бяха разпъвали ластика, а именно шаранье!
И така , днес се оказа, че нема да се бачка и рано, рано се запътих към Белопопци. Към 6:40 бях на гьола, а час по-късно вече подавах стръвта на 12тина метра от брега. На риба през седмицата - незаменимо! Ето как изглеждаше гьола малко след 7 сутринта:

Малко от работната обастновка:

Реших да не ползвам захранка, а да стрелям бял, пелети и сладка царевица. И така, започнах с няколко прашки от изброените "лакомства" и закачих 5-6 бели на куката. На топсета, с който лових бях монтирал ластик 1.25 на Престън, като имах намерение да го сменя с по-дебел, но вечерта нямах време, а сутринта на водоема ме домързя, та започнах риболова с него.
Около час и половина след започването на риболова имах само две-три леки помръдвания на плувката. През 10-15 минути сменях стръвта и най-после - ето го заветното плавно потапяне на плувката. Последва засечка и дзвера като пое навътре разпъна около 7-8 метра от ластика, след което последва късане на повода. До този момента лових с 0.14. Веднага позледва смяна на повода, този път заложих на по-дебел и няколко минути след това първата риба вече се бореше с ластика:

Доста ме измори гадината, но няма как - от мързел да сменя с по дебел ластик, сега вадех рибите по 10-15 минути, което пък ми доставяше голямо удоволствие! Баси как се разпъва тоя латекс , не е истина! На няколко пъти си викам : "..оп, айде замина целия такъм...", ама удържа фронта и ето, че първата риба се озова в кепа - шаран, около 2-3 кг, който след откачането на куката веднага си замина обратно във вдоата:

Бях изключително доволен... Не само от факта, че извадих първия си шаран на щека, ами и от кефа, който си доставих с това и адреналина от разпънатия до краен предел ластик!
Рибата предпочете царевица с бял.
И така продължи денят, като имах още 4-5 риби и още едно късане. Голяма жега, но подухваше вятър, та се траеше под чадъра..
Ето още един хубавец:

В заключение ще кажа, че ми допадна риболовът на шарани на щека и ще опитам скоро пак! Научих някои неща, направих си изводи!
Поздрав!
ето че след доста дълга пауза (не поради липсата на излети, а по-скоро поради липсата на такива, които заслужават внимание), дойде време и аз да пусна едно репортажче. Преди около месец-два се сдобих с щека и направих няколко риболова с нея, но имаше едни риби дето още не бяха разпъвали ластика, а именно шаранье!
И така , днес се оказа, че нема да се бачка и рано, рано се запътих към Белопопци. Към 6:40 бях на гьола, а час по-късно вече подавах стръвта на 12тина метра от брега. На риба през седмицата - незаменимо! Ето как изглеждаше гьола малко след 7 сутринта:

Малко от работната обастновка:

Реших да не ползвам захранка, а да стрелям бял, пелети и сладка царевица. И така, започнах с няколко прашки от изброените "лакомства" и закачих 5-6 бели на куката. На топсета, с който лових бях монтирал ластик 1.25 на Престън, като имах намерение да го сменя с по-дебел, но вечерта нямах време, а сутринта на водоема ме домързя, та започнах риболова с него.
Около час и половина след започването на риболова имах само две-три леки помръдвания на плувката. През 10-15 минути сменях стръвта и най-после - ето го заветното плавно потапяне на плувката. Последва засечка и дзвера като пое навътре разпъна около 7-8 метра от ластика, след което последва късане на повода. До този момента лових с 0.14. Веднага позледва смяна на повода, този път заложих на по-дебел и няколко минути след това първата риба вече се бореше с ластика:

Доста ме измори гадината, но няма как - от мързел да сменя с по дебел ластик, сега вадех рибите по 10-15 минути, което пък ми доставяше голямо удоволствие! Баси как се разпъва тоя латекс , не е истина! На няколко пъти си викам : "..оп, айде замина целия такъм...", ама удържа фронта и ето, че първата риба се озова в кепа - шаран, около 2-3 кг, който след откачането на куката веднага си замина обратно във вдоата:

Бях изключително доволен... Не само от факта, че извадих първия си шаран на щека, ами и от кефа, който си доставих с това и адреналина от разпънатия до краен предел ластик!
Рибата предпочете царевица с бял.
И така продължи денят, като имах още 4-5 риби и още едно късане. Голяма жега, но подухваше вятър, та се траеше под чадъра..
Ето още един хубавец:

В заключение ще кажа, че ми допадна риболовът на шарани на щека и ще опитам скоро пак! Научих някои неща, направих си изводи!
Поздрав!
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
-
tisho_9610
- ще става разбирач

Re: Първи шарани на щека..
Браво супер си открил!!!
О, благодаря! Аз откриването го направих още миналия уикенд на Копринка, с едни страхотни баби по 400-500 грама - Фидер състезанието.tisho_9610 написа:Браво супер си открил!!!
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
Страхотен риболов, поздравления 
Чудесен риболовен излет с прекрасни снимки!!! 
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- Skorpi
- сериозен играч

Мда добре се е получило хем кеф хем рибоци

Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти

- Paublo_Eskobar
- Модератор

Супер,не е останало прашиште!

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
-
Емил Димитров
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
браво Десо но нещо не мога да разбера, Тъкмо фидериститеда станат с 1 повече (Доктор5) а ти взе че стана щекар (майтап)
http://www.krakra-fishing.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
vlado-fidera
- фен клуб-скобар
Добро сефте все така да ги ловиш с щеката 
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D
- Naas
- ще става разбирач

Здрасти колегаdess0 написа:О, благодаря! Аз откриването го направих още миналия уикенд на Копринка, с едни страхотни баби по 400-500 грама - Фидер състезанието.tisho_9610 написа:Браво супер си открил!!!
А за шарковците дето си хванал.........респект, само така
-
Proinov
- фен клуб-скобар
Телескоп написа:Чудесен риболовен излет с прекрасни снимки!!!
"Remember what happens in Vegas, stays in Vegas. Except for herpes. That shit''ll come back with you."

- chirusa_bg
- учете се от него

- Обратна връзка:
Дебели шарани с тънки ластици - незаменимо
Поздравления за излета!
Поздравления за излета!
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Видях те аз като се довличихме с жената след обяд в гората и ти се чудехме как си издържал толкоз до късно в тая жега. Поздрави за шараните. Да споделя инфо от пазача - рибите кълвели до към 11ч. сутрин и след това чак след 21:30 като естесвено ме посъветва да си купя челник, като под рибите има предвид шараните. Ние наловихме прилично количество бабушки, кълват гол за гол докато е жега обаче, към 19:00 тотално спряха.

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
- jasonsmith
- разбира нещата

Екстра бе Десо, много добре!