Моля за по-голяма активност колегите!

Дайте вашите препоръки, съвети, предложения и оплаквания за нашия сайт.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
dobrin_dinev
сериозен играч
сериозен играч

Моля за по-голяма активност колегите!

Мнение от dobrin_dinev »

Искам да помоля колегите във форума за по-голяма активност! :!: :!: :!: Не е коректно едни да пишат,а други само да четат и консумират!Всеки път,когато влезна в някой определен раздел има поне 10 човека,които четат,а от тях само един двама съм виждал да дават мнения относно някоя тема!Много често се изкушавам да погледна някой личен профил и с очуда научавам,че е регистриран 2008 г.,а няма нито едно мнение!Този форум няма нужда от такива човечета! :!: Вярвам,че щом участваме в определена кауза е редно да помагаме за развитието и,а този форум е именно такава кауза!Когато сме много сме силни и информирани! :) А когато малко пишат,а много четат дори и тези,които пишат губят смисъл и мотивация да го правят! :!:
Апелът ми към модераторите е да направят нещо по въпроса! :!: Пак ще се повторя,нека да развиваме,а не само да консумираме!!! :!:
xt33m33
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Моля за по-голяма активност колегите!

Мнение от xt33m33 »

Идеята има някаква добра нишка...например както в някои сайтове има ТЛ-точки лоялност.И например ако нямаш 5 ТЛ-5 мнения за 100 дни да има някаква санкция...ама не знам дали това е начина...Насилствено е да караш някой да пише против волята си или обратното...
Мънцата

Мнение от Мънцата »

Преде време бях пуснал подобна тема, касаеща морския от лодка http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=162&t=38865 Вече съм напълно убеден в едно - насила хубост не става! Явно нещата опират до манталитет, колкото и банално и тривиално да звучи :(
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Мънцата написа:Преде време бях пуснал подобна тема, касаеща морския от лодка http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=162&t=38865 Вече съм напълно убеден в едно - насила хубост не става! Явно нещата опират до манталитет, колкото и банално и тривиално да звучи :(
Ами така си е. Явно на повечето колеги любимото хоби не е писането. А пък забелязах, че активността на колегите във форума е предимно през забраната и есенно-зимно-пролетния сезон. Не е само в този форум. Тези, които споделят, си го правят постоянно, независимо от сезона. Та прав е Мънцата - насила хубост не става. Който иска - споделя. Лично аз много се радвам на красиви репортажи и споделен опит по темите, но сега сигурно една от причините е отпускарския сезон. Някои колеги, може би нямат достъп и до НЕТ-а в такива ситуации. Та лятото е май така (а е добре да има повече инфо за водоемите в страната и повече споделен опит). Но пак - насила това не става. Аз съм оптимист и гледам по-бодро на нещата. А и проблемите с форума в момента също дават своя принос за по-малкия интерес във форума. Дано поне технически нещата се оправят по-бързо.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Към всичко това като прибавиш отношението на авторите на някои теми към теб, когато изкажеш мнение противно или не съвпадащо с тяхното и ще се разбере защо на хората им минава мерака да се изказват и стават пасивни наблюдатели :? .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Чукчи не писател, он читател. :wink: :lol:
Точно затова се оформиха групите, за да членуват повечко писатели, за да е обединение на група хора с еднакви интереси и всеки да споделя, а не само да консумира.
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

То всичко хубаво, но винаги има едно НО :!: Нека не забравяме, че във форума има и малки риболовци, начинаещи риболовци и т.н. Това е все контингент, които на този етап се учат от опита на другите и е нормално да бъдат консуматори. Често явление е при пускането на тема от тези риболовци, по-опитните да се нахвърлят в/у тях, да се присмиват, подиграват и т.н. Колеги, ние и модераторите също с поведението си трябва да ги подкрепяме и насочваме. В този ред на мисли се сещам за вица за членовете във форуми, като в българския форум като попиташ ти казват колко си тъп. Моят апел е за повече толерантност и по-малко агресия м/у нас и тези стъпки неминуемо ще дадат резултат :wink:
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY Изображение
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от delio-haidutin »

какъв може да е отговора на тема със хванати 10-на каракудки,по педя,или червеноперки-само ,,браво,, браво,или ,,мн.добре си ги разбил,,-имали смисал от такива отговори.Или пък коментари за риби със видимо надути килграми-шаран 40-45 см(от снимка)-показан като 3,5-4 кг,сулки по 55-60см-4-5кг(като скоро теглих и мерих една ,55см-1,25кг).а какво да кажем за дребни питанки сварзани с някаква техника за ловене-ами.....,,ЧЕТИ ,,-има мн.писано по темата)-тогава каква да е активноста????
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Много е дъвкано това за писането.
А относно по-младите,толкова писано има за да се научат,ама
по-лесно им е да си пуснат тема,и всичко писано с години наново да им се напише там.
Не виждам как ще стане.

Ето ви едно примерно такова.
Колеги,кажете какви чепарета се използват за различните риби,
и как се води чепарето при риболова им ?

Ако някой от морските може да отговори с едно мнение - чакам да го видя. :wink:

Ама ако седне да чете - за два три дена може да прочете почти всичко.

Иначе,който си пише,продължава да си пише - който консумира,не можеш го накара да пише.Той Мънцата правилно показа линка де.
Но имаше и файда от нея тема,доста повече почнаха да пишат вече.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

КИРО написа:Много е дъвкано това за писането.А относно по-младите,толкова писано има за да се научат,амапо-лесно им е да си пуснат тема.
Прав си, но нека не ги хокаме, обиждаме и т.н. а да ги насочим към информацията, която да четат. Така "утре" и те ще могат, и те ще хващат, и те ще споделят. То колелото се върти. Ще дам един пример с мен преди време:
Аз съм невежа в подводния риболов, но ми трабваха плавници, купих си, но се окоза че са големи и трябват и други атрибути към тях /боти/, между другото в темата попитах и за жилетка и като се почнаха едни подигравки от сорта, че ще се гмуркам със жилетка и прочее. Това ли е колегиалното отношение на знаещите :evil: От тук на татък как мислиш, ако се интересувам и проходя в този риболов дали бих споделил каквото и да било :?:
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY Изображение
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Ами си мисля,че ще споделиш. :D
То си е до човека.И аз колко помия съм изтърпял,
ама пак си пиша какво ме е споходило. :wink:
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

delio-haidutin написа:какъв може да е отговора на тема със хванати 10-на каракудки,по педя,или червеноперки-само ,,браво,, браво,или ,,мн.добре си ги разбил,,-имали смисал от такива отговори.Или пък коментари за риби със видимо надути килграми-шаран 40-45 см(от снимка)-показан като 3,5-4 кг,сулки по 55-60см-4-5кг(като скоро теглих и мерих една ,55см-1,25кг).а какво да кажем за дребни питанки сварзани с някаква техника за ловене-ами.....,,ЧЕТИ ,,-има мн.писано по темата)-тогава каква да е активноста????
Или пък коментари за риби със видимо надути килграми-шаран 40-45 см(от снимка)-показан като 3,5-4 кг,сулки по 55-60см-4-5кг(като скоро теглих и мерих една ,55см-1,25кг)
Е заради такива коментари ,пак се убива желанието за споделяне.
Лично аз имам шаран 40 на 40см,приблизително,объл,около 4кг ,също така и 1м шаран,1,500кг (от рибарник и от реката)
и сулка 1м около 1кг.като сабя :lol:
При рибите е както при хората,не мой сичките да са от калъп.
Има ора по 2м и 80кг и 2м 180кг
,има и по 1,60м -150 кг-има и 1,60м-45кг.
Аз там съм пораснал...
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Активност-дадено,ама за излети почти не споделям и няма да го правя.Не ми се пишат много и такива работи : "Яко,супер,браво и пр.".Моите излети са си изцяло за мое удоволствие и разтоварване и не ми се образуват нерви за това кой как възприел моите писания по въпроса.Иначе съм готов да пиша, винаги когато имам време,за всяка интересна простотия или ценно знание-нали това е едно от основните предназначения на форумите. :)
Публикувай отговор

Обратно към “Препоръки и Оплаквания”