Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Не ми кълве
Модератор: Paublo_Eskobar
- Don Corleone
- фен клуб-скобар
Не ми кълве
Колеги нещо на тоя фидер не ми кълве. Ще ви споделя как си правя линията : Повод 0,16 с кука -> Микро вирбел -> стопер плътно на възела -> Подвижен вирбел на него хранилката -> на около 30 см пак стопер -> Основно 0,22 фидер кафяво. Не знам стръв ли не сменявам, хранилка ли не сменям - НЕ ЩЕ и НЕ ЩЕ! А на платено ходя където риба има. Главно гоня шарани. Захранката много гъста ли трябва да е? Щото я правя средно рехкава. Споделете моля ви се. Щото като слушам, че фидера било силно оръжие направо ми се плаче. 

Mitchell, Daiwa and Led Zeppelin

slavi253 написа:абе по-принцип май не ама дефакто май да

Re: Не ми кълве
Колега, като чета и по други теми и в други форуми, нещо нещата са в застой в момента, с малки изключения. Нещо, рибата се е дръпнала в дълбокото (не само шаранът). Аз наблюдавам от известно време един язовир почти ежедневно. Пускам редовно инфо в темата за този язовир (ГДР). Рибата се е дръпнала в дълбочините над 7 метра (с малки изключения) в зони, в които или има някакво разместване на водните слоеве, оттам и повече кислород, или в по-студените слоеве. Просто, явно трябва да се уцелят в момента съответните рибодоносни участъци, но явно трябва в момента да се търси на дълбокото. А и за повечето водоеми, нивото на водата спада. Риболовът е съвокупност от подходящи условия. Въпросът е да ги уцелим в правилния момент и място. А ако не успеем, то поне ни остава релакса.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
-
- сериозен играч
Не се притеснявай приятелю!Всичко,което правиш е наред!Просто има дни,когато не взема на фидер!Аз тази година съм ходил поне 10 пъти за риба и на фидер не ми пипаше,но последните 2 излета той е най-активното ми оръжие!
Така,че дерзай,ще дойде и неговото време! 

-
- фен клуб-скобар
Трябва и да си захраниш едно петно.
Или със хранилката със мнократни замятания или с прашка ,с топки, по големи от орех.
Като вадиш хранилката ,не трябва да има захранка в нея.
Прави се по скоро суха ,отколкото влажна.
Не трябва и да пада при допира с водата де.
Или със хранилката със мнократни замятания или с прашка ,с топки, по големи от орех.
Като вадиш хранилката ,не трябва да има захранка в нея.
Прави се по скоро суха ,отколкото влажна.
Не трябва и да пада при допира с водата де.
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Като не ти кълве, защо търсиш проблем в монтажа? Търси проблем в монтажа ако ти кълве, а не можеш да ги засечеш или имаш много откачания или оплитания ...Don Corleone написа:Колеги нещо на тоя фидер не ми кълве.
Щом не ти кълве, търси проблем в захранката, стръвта, мястото, подхода, тактиката ...
Ще ти кажа в момента, по платените аз на какво ловя дребни шарани (под 5 кила). Захранка натрошен хляб + мляно кюспе, в пропорция 1:1, стръв торен червей.
Имам захранки, на почти всички фирми и всички аромати, но не тях не ми кълве. Година след година се убеждавам че рибите усещат химията в пакетираните захранки, дори и най-скъпите МВДЕ, Сенса и тн. Затова наблягам на натуралните аромати - кюпе, коноп, бял и торен червей. Хората и рибите имат различен вкус и това че на мен захранката ми мирише супер вкусно, не значи че и шарана мисли така. Пробвай с мляно кюспе и хляб като хляба е само за "носител" на кюспето, леко ужлавнени за фидера, без да се стараеш да го разтрошаваш много на ситно, за да останат и по-едри трохи и парчета от кората.
Относно стръвта, мисля че все още сме в сезона на червея. През зимата най-добре работеше земен червей, през пролетта - бял, а в момента торен. Още не сме навлезли в сезона на царевицата, тя ще е по-подходяща за есента.
Послепис: едни пелети за кука на Динамит Байтс - ягода, ги мъчих 3-4 години и нямах кълване дори и на най-дашните гьолове.
нямам живарник
Според мен и в хляба, който ядем, не се знае колко и каква химия има, тествал съм да видя за колко време изсъхва и мухлясва - един изкара 1 седмица.

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
- Don Corleone
- фен клуб-скобар
Говоря по принцип.. Не само за в момента. Имал съм 1 единствено кълване на тва животно..jagger1 написа:Колега, като чета и по други теми и в други форуми, нещо нещата са в застой в момента, с малки изключения. Нещо, рибата се е дръпнала в дълбокото (не само шаранът). Аз наблюдавам от известно време един язовир почти ежедневно...

Мерси много, колега! Ще пробвам казаното от теб. Той и баща ми така вика да ловя, ама кой го слуша.hristotihov написа:Като не ти кълве, защо търсиш проблем в монтажа? ...Don Corleone написа:Колеги нещо на тоя фидер не ми кълве.
ПП.: Търся в монтажа проблема, щото ми се струва груб.

- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Така е, едно време, преди около 25 години, като намокря заводски хляб за захранка, водата побеляваше от брашното, а като го стисна ставаше на лепкаво тесто, което цял ден не можех да си изчистя от ноктите. Сегашния хляб, като го намокриш се разтваря и се разпада на песачинки.topsoft написа:Според мен и в хляба, който ядем, не се знае колко и каква химия има, тествал съм да видя за колко време изсъхва и мухлясва - един изкара 1 седмица.
Вчера взех един хляб по новия държавен стандарт "България" за проба - и за риби и за хора. Хляба е на Нилана, но трудно се намира, в Била например не продават хляб по стандарта, този го има във Фантастико. Би трябвало да е без подобрители и консерванти, но ...

Относно химията, сега се сетих че гледах един филм, в който колегата отвори консерва царевица и изхвърли сока, а той мирише най-силно на царевица. Каза че не го слагал в захранката, щото бил пълен с консерванти, които шарана усеща.
нямам живарник
- CERRUTI
- сериозен играч
Чакайте бре.....вие каде отидохте?
Колега проблема може да не е в самия монтаж!!!Каква ти е дължината на повода...
една малка подробност-при риболова на шаран с фидер се препоръчва повода да е от 60см.та да метър!!!
Опиши подробно техниката ти при риболов с фидер:
Нпример:зареждам кошничката еди как си,тя е еди колко си грама,и т.н.!!!
Колега проблема може да не е в самия монтаж!!!Каква ти е дължината на повода...
една малка подробност-при риболова на шаран с фидер се препоръчва повода да е от 60см.та да метър!!!
Опиши подробно техниката ти при риболов с фидер:
Нпример:зареждам кошничката еди как си,тя е еди колко си грама,и т.н.!!!

- pacho109
- сериозен играч
При положение ,че ловиш в язовир,не съм на мнение за толкова дълъг повод-от 60 до 100см.Поне аз ловя на не повече от 20см. повод и резултатите са добри 

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
Повода според мен е нещо относително - трябва да е толкова дълъг, колкото го искат рибите.

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
- Don Corleone
- фен клуб-скобар
Повода ми е около 25см. Но скоро си купих и вързани на Дайва , които са по 60тина см. Хранилки ползвам от 10гр, защото фидера ми е 5-25 акция. Гледам да на "набивам" хранилката със захранка, но и да не пада сама. С фидера гоня дистанция. Ловя на Панча-платеното.

Колега такъв фидер -5-25гр. няма - да не би да се опитваш да ловиш на дъно с някой мачDon Corleone написа:Повода ми е около 25см. Но скоро си купих и вързани на Дайва , които са по 60тина см. Хранилки ползвам от 10гр, защото фидера ми е 5-25 акция. Гледам да на "набивам" хранилката със захранка, но и да не пада сама. С фидера гоня дистанция. Ловя на Панча-платеното.

Последно промяна от pampasa на Пон Юни 27, 2011 7:45 pm, променено общо 1 път.
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
Мойте наблудения са че основното при риболова на фидер са дължината на повода, консистенцията на захранката и дистанцията на която търсиш рибата. Запомни, че не винаги голямата дистанция е по-резултатна. Но като цяло всичко е до практика и експерименти. НАСЛУКА И НЕ СЕ ОТЧАЙВАЙ!!!

За де е успешен излета Ви винаги бъдете оптимисти!!! НАСЛУКА!